Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie stomatologiczne

Napisany przez rheingeist
Cześć wszystkim,
Szukam ubezpieczenia dodatkowego stomatologicznego, gdzie relacja jakości do ceny jest odpowiednia.
Nie powinno być zbyt drogie, ale powinno być możliwie dobre i nieskomplikowane.
W przyszłości kilka procedur, takich jak korony i implanty, będzie koniecznych.
Czy ktoś może coś polecić?
Dziękuję

Napisany przez 2utopus
Zazwyczaj ubezpieczyciel chce na tobie zarobić - jeśli masz już zaplanowane zabiegi, zazwyczaj ubezpieczenie nie pokrywa tych kosztów. Często w pierwszych latach przewidziane jest ograniczenie... często lepiej jest oszczędzać na zabiegi przez kilka lat i płacić za nie samemu.

Czy są tu inne opinie? (Bo są reklamy od Ergo, które rzekomo natychmiast wszystko płacą?)

Napisany przez Marc2512
utopus pisze:
Zazwyczaj ubezpieczenie chce na tobie zarobić - jeśli więc masz już zaplanowane zabiegi, zazwyczaj ubezpieczenie tego nie pokryje.
Często w pierwszych latach jest limit... często lepiej jest oszczędzać na leczenie przez kilka lat i potem płacić samemu.

A może są tutaj inne opinie? (Chociaż są reklamy Ergo - które rzekomo płacą wszystko natychmiast?)

To, co mówi Ergo, jest sprzeczne z pierwszym zdaniem.

Napisany przez SaFu
Mogę tylko odradzić Ergo. Miałem tam ogromne problemy. ubezpieczenie zawarłem bezpośrednio po maturze, będąc w pełni zdrowym. Teraz po 15 latach bez żadnego zgłoszonego szkodowego, gdy chciałem złożyć małe roszczenie związane ze zębami, zostało ono odrzucone. Powód: metoda leczenia nie istniała w chwili zawarcia umowy.

Mój dentysta powiedział, że jest to bardzo zaskakujące. Medycyna rozwija się i metody, które były popularne 15 lat temu, są teraz uznawane za przestarzałe.

Dlatego nie mam zbyt dobrego zdania o Ergo. Mam nadzieję, że będę mógł wycofać się z umowy wstecz - wyrok sądowy (o którym pisałem w innym wątku) daje nadzieję.

Napisany przez peer
W zasadzie: Zazwyczaj już zalecane zabiegi nie są już ubezpieczalne.
W przeciwnym razie dobór zależy od Twoich potrzeb. Czy profilaktyka jest ważna? Do jakiego stopnia? Czy chodzi o zachowanie zębów czy ich odbudowę? W Internecie istnieją doskonałe kalkulatory porównawcze do tych zagadnień, np. wyszukaj tabelę ubezpieczenia dodatkowego dla zębów Weizmann.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata