Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Nieruchomość o wartości 550 000 pomimo negatywnej historii kredytowej małżonki?

Napisany przez Lolita
Cześć, mam 29 lat, jestem żonaty, pracuję jako lekarz asystent i mam 3-letniego syna. Moje miesięczne dochody netto wynoszą około 5500-6000 euro, z rocznym wzrostem zarobków. Mój wynik w Schufa wynosi 95,31%. Nie wiadomo dlaczego... Moja żona również pracuje częściowo, zarabia netto około 1280 euro za 15 godzin tygodniowo, ale wkrótce ma iść na urlop macierzyński i urlop rodzicielski, ponieważ spodziewamy się drugiego dziecka. Chcielibyśmy zakupić nieruchomość w Bielefeld, która kosztuje 550 000 euro. Ma 136 m2, 5 sypialni i 700 m2 działki. W Bielefeld to normalna cena za standardową nieruchomość. Otrzymaliśmy potwierdzenie finansowania od doradcy finansowego około 3 miesiące temu, ponieważ szukamy już od dłuższego czasu. Jednakże mam wątpliwości, czy dokładnie zbadał sytuację mojej żony, dlatego pytam tutaj ponownie. W czasie studiów moja żona niestety wydała wiele pieniędzy, nie otrzymała stypendium, rodzice nie byli zamożni, ale mimo to chciała ukończyć studia, co udało się, i jestem z niej dumny. W czasie studiów miała wiele negatywnych wpisów w Schufa, niektóre zostały już uregulowane, a niektóre wciąż czekają na uregulowanie. Również złożyła oświadczenie majątkowe, ale to było około 4-5 lat temu, teraz oczywiście nie robi już długów i stara się spłacić wszystko ze swojej przeszłości. Ja także miałem dużo długów studenckich, ale udało mi się je spłacić i usunąć dzięki wysokim dochodom po studiach. Mój wynik w Schufa był jeszcze 5 miesięcy temu 98, a w październiku spadł do 95,31. Może to być spowodowane tym, że w ciągu ostatnich 3 lat przeprowadziliśmy się 3 razy z powodu mojej niepewności co do wyboru specjalizacji? Moje pytanie brzmi: Czy bank zgodzi się udzielić nam kredytu pomimo negatywnej historii kredytowej mojej żony, z uwagi na moje wysokie dochody, czy dostaniemy ostatecznie odmowę? Przy moim wyniku w Schufa finansowanie nieruchomości nie powinno być problemem, prawda?

Re: Nieruchomość o wartości 550 000 pomimo negatywnej historii kredytowej małżonki?

Napisany przez peer
Musisz sfinansować to samodzielnie. Nie powinno być problemu przy twoim dochodzie netto. Ocena kredytowa jest nieistotna.

Napisany przez Lolita
Finansowy doradca powiedział mi, że jako małżeństwo zawsze trzeba podpisać umowę kredytową wspólnie, czy to prawda?

Czy może chodzi o to, że moja żona powinna podpisać, ale jej historia kredytowa nie będzie sprawdzana?

Dziękuję za odpowiedź

Napisany przez Lolita
peer pisze:
Musisz finansować samodzielnie. Nie powinno to być problemem dla twojego wynagrodzenia netto. Twój scoring nie ma znaczenia.

Jednak doradca finansowy powiedział mi, że jako małżeństwo zawsze musimy podpisać umowę kredytową wspólnie, czy to prawda?

Czy może chodzić o to, że moja żona powinna podpisać, ale jej historia kredytowa nie będzie sprawdzana?

Dziękuję za odpowiedź.

Napisany przez 2titan1981
Chcą tylko mieć dwóch współkredytobiorców, aby móc od razu zwrócić się do kolejnego, jeśli przestaniesz płacić. Dla banku jest bezpieczniej, gdy mogą od razu ściągać z dwóch źródeł.

Jednak to, co rozważyłbym, to jeśli jesteście współwłaścicielami domu, lub w połowie z żoną, sugeruję wpisanie tego w proporcjach właścicielskich do księgi wieczystej. Przy rozwodzie, jeśli oboje widnieją jako równi współwłaściciele, oznacza to, że przekazujesz połowę jej jako darowiznę. To nie jest sprawiedliwe przy proporcji 50:50, ponieważ w 98% przypadków kobieta otrzymuje opiekę nad dziećmi w pierwszym miejscu zameldowania, co oznacza, że nawet jeśli nadal spłacasz kredyt za Dom, musisz się wyprowadzić, ponieważ twoja żona otrzymuje prawo do zamieszkania w domu z uwagi na to, że dzieci mieszkają u niej. Ty nadal płacisz 100%. Musiałaby ci zatem „najem” zapłacić za 50%, które należą do ciebie. Ty musisz znaleźć coś dla siebie, a z finansowaniem domu i małego mieszkania jest praktycznie przesądzone, że nie będziesz w stanie utrzymać domu. Następnie zostanie on zlicytowany. Wtedy Dom zostanie sprzedany za znacznie niższą cenę niż był warty, i z tej kwoty będziesz musiał oddać połowę. Dom należał do was obojga. Normalna osoba finansowo nie może sobie tego pozwolić. Ponieważ do czasu rozliczenia będziesz nadal płacić, nie będąc w stanie w nim mieszkać. Także koszty dodatkowe...

Twoja była będzie w nim mieszkać tak długo, jak zechce, może nie płacić również dodatkowych opłat, a wszyscy, którzy mają do wymierzenia swoje pieniądze, będą dzwonić do ciebie, ponieważ obydwoje jesteście wpisani do księgi wieczystej i ponosicie wspólną odpowiedzialność… do czasu rozstrzygnięcia musiałbyś walczyć na wielu frontach.

Krótko mówiąc, kto płaci, ten jest wpisany w proporcjach kosztów do księgi wieczystej. Zyski z ewentualnej wartości nieruchomości są już wliczane w spółdzielczość. Dlatego na przykład jeśli spłacasz 75% kosztów, 75% domu należałoby do ciebie. Argument, że dbasz o obsługę domu, a kobieta zajmuje się wychowywaniem dzieci, oznacza finansowe uszczerbki dla twojej żony, która nie pracuje przez 40 godzin, lecz w niepełnym wymiarze czasu pracy, również finansowo musisz to zrównoważyć. Nie ma znaczenia, czy zajmowałeś się tym w stopniu 49% obok swojej pracy, czy w ogóle, to jest obliczane tak, że się o to nie zatroszczyłeś. Widzisz więc, co się dzieje w obecnie prawie 40% małżeństw, które nie kończą się aż do śmierci, ale znacznie wcześniej, co przy ryzyku 40% jest dość wysokim prawdopodobieństwem…

Wracając do tematu, jeśli twoja żona podpisze, to będzie przebadana.

Samodzielnie finansowałem i jestem sam w księdze wieczystej. Trzeba jednak pamiętać, że może trzeba płacić trochę więcej odsetek, ponieważ ryzyko dla banku jest większe.

Napisany przez Lolita
titan1981 pisze:
Chcą mieć dwóch współpodsądnych, aby mieć możliwość przejścia od razu do drugiego, jeśli przestaniesz spłacać kredyt. Dla banku jest bezpieczniej, gdy mogą od razu ściągać z dwóch źródeł.

Co do tematu, jeśli twoja żona podpisze, to jest sprawdzona i gotowa.

Finansowałem też sam i jestem sam w księdze wieczystej. Trzeba jednak pamiętać, że ewentualnie trzeba będzie zapłacić nieco wyższe odsetki, ponieważ ryzyko dla banku jest większe.

Czy to oznacza, że doradca bankowy może teoretycznie przeprowadzić umowę kredytową tylko na mnie? Moja żona nie chce podpisywać i dlatego szukamy tutaj porad i doświadczeń.

W innym temacie, moja żona miała długi w przeszłości, ale większość z nich została przez nią spłacona, pozostałe około 5000 euro będą również spłacone w następnym lub następnym miesiącu, ale proces usunięcia z rejestru trwa dość długo. Ponadto moja żona jest bardzo ambitna i ma plan zdecydować się tylko na te dwójkę dzieci, aby całkowicie poświęcić się swojej karierze, zarabiając naprawdę nieźle 15 godzin tygodniowo, a przy pełnym etacie zarabia już 3500 euro netto w swojej firmie, gdyż ukończyła studia magisterskie.

Od momentu rozpoczęcia naszych studiów jesteśmy razem i minęło już ponad 10 lat, oczywiście zawsze mogą być zmiany w przyszłości, ale po 8 latach związku i ukończeniu studiów pobraliśmy się, muszę też powiedzieć, że moja żona zataiła mi swoje długi, aby pomóc mi spłacić część moich długów, resztę spłaciłem od razu po studiach. Później sam dowiedziałem się, że była zadłużona nawet jako studentka, więc nasz związek opiera się na silnych emocjonalnych więziach i wzajemnej pomocy. Nie można też zapominać, że nasz syn przyszedł na świat z niepełnosprawnością i od tego czasu moja żona jest praktycznie 100% dla niego, te 15 godzin to tylko odskocznia od obciążenia, jakie musi nosić. Uważam, że byłoby uczciwie, gdyby również była wpisana do księgi wieczystej, ale chcemy też kupić nasz wymarzony Dom i nie miałaby problemu z tym, że na początku nie będzie tam wpisana i nie podpisze umowy kredytowej, czyż nie można tego potem zmienić, kiedy wszystko będzie u niej załatwione?

Dlaczego doradca bankowy powiedział nam, że ONA MUSI podpisać? Skoro są inni, którzy tego nie zrobili?

Z poważaniem i dziękuję za odpowiedź

Napisany przez bruno68
Niestety, niestety Lolito,

przewiduję, że zdobycie finansowania nie będzie łatwe.

Informacje zawarte w danych Schufa wskazują na dodatkową stawkę odsetkową lub wręcz odrzucenie! Ponieważ nie są Państwo klientami premium, ponieważ obydwaj dłużnicy mają mniej niż 97% w rejestrze Schufa.

Wiele z Państwa informacji jest właściwie zbyt ogólnikowych! Brakuje informacji dotyczących kapitału własnego i innych pożyczek!

Jeśli wprowadzi się Państwa podane dane do programu finansowego, w ogólności otrzymuje się zielone światło. Jednak nie ma to nic wspólnego z wewnętrznymi kontrolami wierzyciela.

Informacja, czy są Państwo zdolni do zaciągnięcia pożyczki, jest raczej wynikiem grania na zwłokę, niż rzeczywistością.

Wyobrażenie sobie, że na bazie tych danych można uzyskać pożyczkę w wysokości 550 000 €, to raczej bajka dla dzieci niż prawda.

Bruno68

Napisany przez Lolita
bruno68 pisze:
Niestety, niestety Lolita,

Wierzyć, że można dostać pożyczkę w wysokości 550.000 € na te dane, to raczej bajka dla dzieci niż prawda.

bruno68

Dlaczego doradca finansowy powiedział nam, że dla banków ważne jest, aby tylko jeden z nas miał czyste sprawozdanie z oceny zdolności kredytowej, a jest to osoba z wyższym dochodem? Patrzył tylko na moje dowody zarobków, a nawet nie poprosił o te mojej żony.

Pozdrowienia

Napisany przez Lolita
bruno68 pisze:
Niestety, niestety Lolita,

zakładam, że Twoje finansowanie nie będzie łatwe.

bruno68

Mam kredyt samochodowy, który zostanie spłacony latem przyszłego roku, oraz dwie pożyczki studenckie po 15 000 euro, jedną spłaciłem, a drugą będzie można spłacić w marcu 2022 r., więc zostało tylko 1200 euro do spłaty, które mogę już jednak uregulować, ale bank nie chce. Te dwie pożyczki nie są widoczne w rejestrze dłużników, ponieważ bank (Apobank) nie współpracuje z rejestracją dłużników. W związku z tym mieliśmy zamiar uzyskać pełne finansowanie. Według doradcy finansowego nie ma problemu, skoro otrzymałem potwierdzenie finansowania po wnikliwej analizie. Kiedyś nawet zabrał ode mnie dokument tożsamości. Czy możliwe jest, że istnieje jakieś obejście? Zwłaszcza że moje wynagrodzenie nadal wzrasta, od marca wyniesie 6000 euro netto, a po dodatkowych usługach jeszcze więcej, co powinno być wystarczające dla większości banków jako jedyny finansujący?

Czy program finansowy nie sprawdza również rejestrów dłużników?

Napisany przez Saskia
Schufa zostanie sprawdzona dopiero wtedy, gdy stanie się to konieczne, a wniosek zostanie także uwzględniony. Bez wkładu własnego nie jest tak łatwo i zawsze jest dość kosztownie. Istnieją także programy oferowane przez banki krajowe, które mogą pomóc, ponieważ przekładają się one na dalsze zobowiązania i zmniejszają ryzyko dla banku. Jednakże istnieją również określone wymogi. W Banku Inwestycyjnym SH wymagany jest co najmniej wkład własny w wysokości 7,5% w postaci wartości pieniężnych lub wkładu własnego w postaci siły roboczej. Istnieje tam jednak również program dla rodziców mających niepełnosprawne dziecko... Myślę, że wynosi 0% przy okresie kredytowania wynoszącym 20 lat.... W ten sposób lub jakoś podobnie. Wybierz mądrego doradcę, który się na tym zna i u którego naprawdę masz dobre poczucie. Teraz przeszliśmy do nr 4 ????

Napisany przez NaTwoim13
Lolita pisze:
Dlaczego doradca finansowy powiedział nam, że dla banków ważne jest, aby tylko jedna osoba miała czystą historię kredytową, a jest nią ta, która zarabia więcej? Spojrzał tylko na moje wypłaty, a nie poprosił nawet o żadne dokumenty mojej żony.

Pozdrowienia

Znowu jest zadziwiające, że pomimo istnienia doradcy finansowego na forum finansowym, trzeba, żebyście byli właściwie poinformowani i doradzeni.

Opowiada im to tak, jak to zrobił, ponieważ nie ma pojęcia! W przypadku 95% banków kwalifikujących się (łącznie około 450) oferujących najlepsze warunki, żona nie musi podpisywać wniosku o kredyt hipoteczny.

Nie martwcie się, kredyt możecie wziąć sami, a jeśli wskaźnik obciążenia jest odpowiedni, to zostanie wam on również przyznany!

Napisany przez Lolita
noelmaxim pisze:
Jest zawsze zdumiewające, że mimo obecności doradcy finansowego na forum finansowym, nadal potrzebują Państwo sensownego wyjaśnienia i doradztwa.

Mówi im to w ten sposób, ponieważ sam nie ma pojęcia! W przypadku 95% rozważanych banków (łącznie około 450) z najlepszymi warunkami oferty, Pani nie musi podpisywać wniosku kredytowego.

Nie martwią Państwo, kredyt ten mogą Państwo wziąć samodzielnie i jeśli wskaźnik obciążenia hipoteką jest odpowiedni, zostanie on również zatwierdzony!

To odpowiedź, która naprawdę mnie uspokaja i trochę mnie optymistycznie nastawia. Jeśli mój doradca finansowy naciska na podpisanie przez moją żonę, zmienimy go i poszukamy nowego. Dziękuję bardzo i życzę miłego dnia.

Napisany przez bruno68
Nein Lolita,

Tak łatwo nie będzie.

Istnieją punkty, które nie są zrekompensowane przez inne punkty w finansowaniu.

Takie jak minimalna powierzchnia mieszkania, maksymalna wysokość kredytu w €, maksymalny stopień obciążenia do 100%, rzeczywista wartość rynkowa, ...

Jeśli Twoje finansowanie przekracza jeden z tych punktów, ten wierzyciel jest poza grą! Faktycznie istnieją banki, które finansują tylko do 400 tys. €, pytanie też, o jakie obciążenie jest tu chodzi!

Czy obciążenie wynosi 100% i maks. 400 tys. €, czyli 400.000 kredytu, czy tylko 80% z 320 tys. €! Podczas gdy drugi kredyt wynosi 80 tys. €, a resztę KfW?

Pojawia się także pytanie, czy to będzie finansowanie w 100%! Czy może nawet finansowanie powyżej 100%?

Ostatecznie spośród setek banków, pozostanie tylko kilka!

Także pytanie o status prawny, którego dążysz, wymaga rozstrzygnięcia prawnego.

bruno68

Napisany przez volltilger
@bruno68: Tak, to będzie takie proste.

@Lolita: Kontynuuj dochodzenie w Apobank, z pewnością zrobią to w opisanym przypadku, a także na bardzo korzystnych warunkach. Sprawdzenie w Schufa jest tu zupełnie obojętne, partner życiowy będzie oczywiście musiał również podpisać, ale dochód nie będzie brany pod uwagę, chyba że jesteś pracownikiem służby zdrowia.

Powodzenia i dużo przyjemności w nowym domu!

Napisany przez NaTwoim13
Czy w Apo Banku nie ma znaczenia historia kredytowa w Schufa?

@noelmaxim: Tak to wygląda, sam też napisał: Apobank nie współpracuje ze Schufa, kredyty tam się nie pojawiają. Lolita może całkowicie otwarcie podchodzić do partnera życiowego z niskim wynikiem w historii kredytowej, nikt się tym nie interesuje. Jego wynik jest dobry, dochód jest zrównoważony, partner oczywiście wchodzi do umowy, ale nie ma to znaczenia dla warunków, jeśli nie jest zawodem medycznym. To działa.????

Napisany przez NaTwoim13
Dobra, tego nie wiedziałem.

Tutaj ważna jest raczej specjalizacja, czyli czy radiolog, ortopeda czy dermatolog. Apobank oferuje nie tylko standardowe finansowanie, ale także modele dopasowane do grup zawodowych oczekujących wzrostu dochodów, z wysokim możliwością spłaty, takie jak CAPs. Patrząc na wpisy @Lolity, ma ona przejrzystość i umiejętność zrozumiałego formułowania treści, więc gdybym dostał od swojego asystenta tego rodzaju opinię lekarską, to poczęstowałbym go kąpielą stóp! Dla @Lolity po zdobyciu tytułu specjalisty szybko przejście na stanowisko starszego lekarza, szefa lub otwarcie własnej praktyki. To wszystko Apobank potrafi ocenić. Powodzenia!

@Lolita: Neurologia, region Rhine-Main, zainteresowanie? Byłbym zadowolony!

Napisany przez bruno68
Bez pełnych spłacaczy, to nie będzie takie proste, wystarczy spojrzeć na życiorys Apo Bank. Po incydencie IT-GAU: Satysfakcja klientów w Apo Bank gwałtownie maleje według Heinza-Rogera Dohmsa z 31 maja 2021 r. Po nieudanej migracji do podstawowego systemu bankowego w zeszłym roku wiosną, satysfakcja klientów w Apo Bank niemalże zanika. Przed nieudaną migracją IT aż 82% klientów było ogólnie zadowolonych z banku, a ostatnio wartość ta spadła do 47%, jak pokazuje wewnętrzny slajd dostarczony przez Finanz-Szene.de. W poszczególnych segmentach spadek jest jeszcze bardziej znaczący. Dla samodzielnych pracowników służby zdrowia ostatnio zadowolonych z Apo Bank było zaledwie 40% (wcześniej: 80%). Dla partnerów dystrybucyjnych wartość spadła z 78% do zaledwie 27%. Wyniki pochodzą z „Badania Klientów 2020”, zleconego przez Apo Bank badania rynkowego GMW. Wyniki pokazują, że przez chaotyczną migrację do podstawowego systemu bankowego w zeszłym roku powstały ogromne koszty pośrednie obok bezpośrednich kosztów, których kwota była przypuszczalnie w setkach milionów (patrz na wzrost kosztów rzeczowych od początku projektu w 2016 roku …). Dotyczy to także tego, że zgodnie z badaniem aż 84% klientów było bezpośrednio dotkniętych problemami IT; dla partnerów dystrybucyjnych liczba ta wynosiła nawet 93%. Ponadto na wspomnianym slajdzie stwierdzono "że nadal wielu klientów jest dotkniętych problemami z IT". To stwierdzenie odnosi się do momentu badania w jesieni 2020 roku. Skandal podatkowy Fiskus żąda niemal 50 milionów euro od Apo Bank z powodu transakcji Cum-Ex. Bank miał zarobić 380 000 euro na szkodę podatników. Fakt, że urząd skarbowy teraz żąda wielu milionów, wynika z roli banku w tych transakcjach. Redaktorka z Handelsblatt, Elisabeth Atzler, 12.05.2021 - 14:22 albo też umowy kredytów Apo Bank: Nieważne klauzule Zinscap i błędne pouczenia o odstąpieniu prowadzą do wysokich zwrotów Deutsche Apotheker und Ärztebank (apoBank) często stosuje w swoich umowach kredytowych klauzule Zinscap, czyli zmienny stopę procentową z ustaloną górną i dolną granicą. Za to apoBank pobiera tzw. opłatę za zabezpieczenie stopy procentowej, jednorazową opłatę zabezpieczenia odsetek, w wysokości od 4% do 5% kwoty kredytu. Nasi klienci, głównie lekarze lub farmaceuci, zapłacili apoBank z tego tytułu nawet do 100 000 euro jako czystą opłatę za zabezpieczenie odsetek. Jednak ta opłata Zinscap jest tak naprawdę tylko obarczeniem odsetek pod pozytywnie pojętą jednorazową opłatą. Różne sądy, takie jak Sąd Okręgowy w Duisburgu i Sąd Apelacyjny w Dreźnie, orzekły, że ta klauzula jest nieważna. Opłatę opłaty Zinscap należy więc w całości zwrócić klientom. Ponadto aktualna ustawowa stopa procentowa zastępuje obliczoną stopę procentową. Ponieważ ta jest zazwyczaj znacznie niższa od płaconej stopy procentowej, nadpłacone odsetki należy zwrócić przez apoBank. W analizowanych przez nas umowach kredytów konsumenckich apoBank stwierdziliśmy także, że apoBank wielokrotnie stosował błędne pouczenia o odstąpieniu, dzięki czemu te kredyty mogą być nadal odstąpione (joker odszczepienia). Klienci mogą w ten sposób osiągnąć ogromne korzyści z odsetek i dostać zwrot ewentualnie naliczonych opłat za obsługę. Uwaga: działać szybko, ponieważ prawo odstąpienia od starych umów wygasa od 22.06.2016 r.! Klienci apoBank, zarówno konsumenci, jak i przedsiębiorcy (lekarze, dentyści, farmaceuci), powinni zweryfikować swoje umowy z apoBank, aby odzyskać nieprawidłowo naliczone opłaty i odsetki. Skontaktuj się z nami, sprawdzimy twoje umowy pod kątem ewentualnych błędów. Wiele naszych klientów zostało źle doradzonych również w finansowaniu, ubezpieczeniach na życie lub inwestycjach kapitałowych przez apoBank. Tutaj również można z powodzeniem dochodzić roszczeń odszkodowawczych. Skontaktuj się z nami. https://kanzlei-plan-c.de/news/apoba...kerstattungen/ Tak więc jeden problem przy Apo Bank znów łączy się z drugim! Czy przeglądali kiedykolwiek stronę internetową? Nie ma tam kalkulatora, od razu przechodzi się do konsultacji! Dlaczego tak, nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek brał pod uwagę Apo Bank jako wolny pośrednik! Według Fonds Finanz ... Producenty i przegląd prowizji kredytu hipotecznego Informacje dotyczące maksymalnej prowizji i ochrony klienta służą wyłącznie informacji. Uzyskanie roszczenia na podstawie tego zestawienia jest wykluczone. Producentom zastrzegane są krótkoterminowe zmiany. Maksymalna prowizja może się różnić w zależności od dostawcy, okresu trwania i wybranego produktu. Legenda dotycząca ochrony klienta: Poziom „a” = brak ochrony klienta Poziom „b” = ochrona klienta dotyczy jedynie produktu pośredniczonego Poziom „c” = ochrona klienta dotyczy wszystkich usług finansowych Poziom „d” = Ma miejsce szczególna konfiguracja. Proszę zapytać doradców produktu. Producent produktujący ............ Kredyt o stałym oprocentowaniu....... kredyt KFW........ Ochrona klienta 1822 direkt.............................. 0,50%...............................w........................................... Poziom „a” Aachener Bank.......................2,50%.....................0,40%..... Poziom „b” Allgäuer Volksbank eG.......... .2,50%......................0,40%..........Poziom „b” Allianz Versicherung.............. 1,70%.......................1,05%......... Poziom „c” Alte Leipziger......................... 1,00%...................... 0,40%.........Poziom „c” Apo Bank.........................1,50%.................0,50%...........Poziom „a Dlatego też jasne jest, że żaden wolny pośrednik nie kieruje klientów do Apo Bank, ponieważ po przejęciu klienta przez Apo Bank dalej nie ponosi odpowiedzialności za szkody majątkowe Apo Bank wobec klienta, ale podlega pełnej odpowiedzialności w 100%. Dlatego właśnie struktura jest zbudowana w ten sposób, że między bankiem a klientem nie ma wolnego pośrednika. W związku z tym w przypadku procesu klienta brakuje świadka, który może zeznawać na korzyść klienta! Albo sam poniósłby odpowiedzialność. Klient, który negocjuje bezpośrednio z wierzycielem, od samego początku ulega obniżeniu swojej oferty! Nawet jeśli klient pójdzie do 10 wierzycieli i porówna wszystkie oferty! niekoniecznie będą one różnić się od siebie, ale warunki mogą być różne, zgodnie z § 492 b BGB § 492b dozwolone transakcje konsorcjum (1) Transakcja konsorcjum jest dozwolona, gdy kredytodawca uzależnia zawarcie umowy o kredyt konsumencki nieruchomości od tego, że osoba zaciągająca kredyt, członek rodziny osoby zaciągającej kredyt lub obie razem 1. otworzą konto płatnicze lub oszczędnościowe, którego jedynym celem jest gromadzenie kapitału w celu a) spłacenia lub obsługi kredytu konsumenckiego nieruchomości, b) udostępnienia wymaganych funduszy na udzielenie kredytu lub c) jako dodatkowe zabezpieczenie dla kredytodawcy na wypadek braku płatności; 2. nabędą lub zachowają produkt inwestycyjny lub prywatny produkt emerytalny, który a) służy głównie jako dochód emerytalny, i b) w przypadku braku płatności stanowi dodatkowe zabezpieczenie dla kredytodawcy lub służy gromadzeniu kapitału w celu spłacenia lub obsługi kredytu konsumenckiego nieruchomości, lub udostępnią wymagane fundusze na udzielenie kredytu; 3. zawrą dodatkową umowę kredytu, w której kapitał do spłacenia opiera się na określonym procentowym udziale wartości nieruchomości, którą dłużnik ma w momencie spłaty kapitału (umowa kredytowa z udziałem wartości). (2) Transakcja konsorcjum jest dozwolona, gdy kredytodawca uzależnia zawarcie umowy o kredyt konsumencki nieruchomości od tego, że osoba zaciągająca kredyt w związku z umową o kredyt konsumencki nieruchomości ubezpieczenie odpowiadające. (3) Transakcja konsorcjum jest dozwolona, jeśli odpowiedni organ nadzorczy kredytodawcy zatwierdził dodatkowe produkty finansowe lub usługi oraz ich powiązanie z umową o kredyt konsumencki nieruchomości na podstawie § 18a ust. 8a ustawy o bankach. Czytając § 492 b ust. 1 do litery c, co z tego wynika? Bank wymaga ubezpieczenia budynku w zamian za kredyt, dlatego koszty ubezpieczenia należy dodać do oprocentowania nominalnego i efektywnego. Warto również znać powód, dlaczego powinno się poznać § 6 PangV ust. 1 do 3, 5 do 8. Faktycznie oznacza to, że klient ma prawo odwołać się w dowolnym momencie ze względu na naruszenie PangV, § 505 d BGB. Dlatego zrozumiałe jest, dlaczego banki nie chcą mieć wolnych pośredników! Aby formowe błędy pozostały niezauważone przez klientów! Co sądzisz o 100 000 € dodatkowych kosztów w ciągu 10 lat, ważne jest, że oprocentowanie kredytu było niskie przez ten czas! bruno68

Napisany przez Lolita
volltilger pisze:
Tutaj bardziej ważna jest przynależność do określonej dziedziny, czyli czy jesteś radiologiem, ortopedą czy dermatologiem. Apobank oferuje nie tylko standardowe finansowania, ale także modele dopasowane do grupy zawodowej z oczekiwanymi wzrostami dochodów, umożliwiające wysokie spłaty, na przykład z CAPs.
Patrząc na wpisy @Lolity, widać, że ma ona ogólny ogląd i potrafi jasno się wyrazić. Gdybym dostał taki list od mojego asystenta - umyłbym mu nogi! Dla @Lolity po uzyskaniu specjalizacji szybko można awansować na starszego asystenta, szefa lub założyć własną praktykę. Apobank może to ocenić. Powodzenia!

Dziękuję, chociaż uważam, że mam jeszcze wiele do nadrobienia pod względem gramatyki. Przyszedłem do Niemiec jako zagraniczny student, aby studiować, i prawdopodobnie udało mi się poprawić mój język głównie dzięki temu, że poznałem moją żonę, która mówi tylko po niemiecku. Było to optymalne dla mnie i uważam to za dużą zaletę. Pracuję w neurochirurgii, a moja żona jest samodzielnym kierownikiem danych klinicznych i pracuje w mojej klinice w dziale badawczym. Czy to kwalifikuje ją do sektora opieki zdrowotnej według Apobanku?

Dziękuję bardzo i życzę miłego dnia

Napisany przez Lolita
Och, rok doświadczenia jako lekarz asystent w neurologii, a teraz w neurochirurgii w Ostwestfalen. Miło spotkać kolegę.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Lolito, tutaj można jeszcze przeprowadzić dodatkową analizę, ale brakuje wielu szczegółów. Podsumowując, w tej wersji około 70% kredytu można byłoby sfinansować w przypadku nakazu wykonawczego, itp. Jednakże w takim przypadku musiałabyś również zapłacić 30% kapitału własnego na kwotę zakupu oraz koszty poboczne związane z zakupem. Jaki masz łączny kapitał własny do dyspozycji?

Alternatywnie można by było również rozważyć zabezpieczenie nieruchomości rodziców bez obciążeń.

Napisany przez bruno68
Cześć Bankierze,

30 % z 550.000 € jako wkład własny? 175.000 €, ile lat trzeba oszczędzać?

plus 10 % = 55.000 € daje razem 230.000 € wkładu własnego!

Przy dotychczasowej spłacie kosztów edukacji? Ile wkładu własnego może być dostępne?

A przecież trzeba także żyć, zwłaszcza po zakończeniu studiów.

Powiedz mi, jak można oszczędzić 230.000 € oszczędności.

bruno68

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Bruno68, oczywiście, to dużo własnego kapitału. Ale jest partner bankowy, gdzie maksymalna pożyczka wynosi dokładnie 70% ceny zakupu. A dodatkowo można użyć nieruchomości wolnej od obciążeń z rodziny jako dodatkowe zabezpieczenie.

Napisany przez NaTwoim13
Bruno w ogóle tego nie zrozumiał, nie reaguj na to!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata