Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupno domu w Danii...

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć wszystkim,

Chciałbym zapytać ponownie, czy ktoś zna lepsze rozwiązanie?

Do wyboru są 3 nieruchomości, w przedziale cenowym od 75.000 EUR do 100.000 EUR.
Unia Bank Schleswig finansowałaby dopiero od 100.000 EUR, ale naszym zdaniem lepszy byłby obiekt za 75.000 EUR. Nie ze względu na cenę, ale na lokalizację.

Zwykły bank kredytowy oferuje od 80.000 EUR w górę z oprocentowaniem 4,99%.......

Potrzebujemy tego praktycznie jako pożyczki przejściowej do czasu sprzedaży naszego domu (wartego od 150.000 do 180.000 EUR). Dlatego kredyt ratalny byłby raczej niepraktyczny z powodu zobowiązania odsetkowego. Pozostałe zadłużenie w obecnym kredycie hipotecznym wynosi około 72.000 EUR.

W końcu, oprocentowanie 4,99% nie stanowiłoby problemu, o ile znaczna część z niego mogłaby zostać spłacona wcześniej.

Napisany przez NaTwoim13
Obecnie mam przedstawione oprocentowanie równościowe w wysokości 1,95% na kwotę dodatkową 50 000 euro na nabycie nieruchomości w Rosji. Warunki te zależą od zdolności kredytowej, która była średnia. kredyt można spłacić w każdej chwili, rata wynosi około 580 euro.

Wpływy wynoszą 37 000 EUR, dochód netto 3 850 EUR + 13. pensja + świadczenie rodzinne 900 EUR, obecnie żona otrzymuje zasiłek chorobowy w wysokości 1 150 EUR. Rata za obecne mieszkanie wynosi 320 EUR/miesiąc, brak innych zobowiązań. Obecnie potrzebne jest około 80 000 EUR na zakup nieruchomości, w tym koszty dodatkowe (opłata rejestracyjna za pojazd, nowe meble, przeprowadzka, itp.).

Napisany przez NaTwoim13
Spróbowałbym również tutaj podjąć warunek poniżej 2%.

Siedzę teraz z koronawirusem w Danii.....

Tak, żaden żart..... Ale zacznijmy od początku.....

Noelmaxim załatwił mi pożyczkę pośrednią w wysokości 80 000 EUR (jeszcze raz dziękuję za to!) z którą kupiliśmy Dom w Danii. Nasz obecny Dom zostanie sprzedany za 210 000 EUR za około 3-4 tygodnie (kupiony za 90 000 EUR 10 lat temu).

Więc 28.02 przeprowadziliśmy się do Danii, od razu rozpakowaliśmy wszystko, a 01.03 miałem objawy przeziębienia i masowe testowanie wykazało, że cała rodzina jest pozytywna. Ja jako jedyny zaszczepiony w rodzinie miałem największe objawy i wystąpiły u mnie jako pierwszemu. Moja żona miała podobne objawy jako niezaszczepiona...

Ale tak oto udane i pozytywne zakończenie przygody z emigracją, również dzięki zdecydowanej pomocy Noelmaxim.

Pozdrowienia z Dania - kraj, gdzie Covid jest już przeszłością i to tylko zwykłe przeziębienie!!

Napisany przez NaTwoim13
Wszystkiego najlepszego.

Jesteśmy obecnie z 4 przyjaciółmi na granicy ukraińskiej w Medyka/Tesco w Polsce i udzielamy pomocy humanitarnej uchodźcom przed wojną. Jeśli chcecie, możecie śledzić naszą podróż.

https://m.facebook.com/story.php?sto...00000245355842

https://www.facebook.com/10462267550...8087611824193/

Napisany przez sammycm
To było naprawdę wielkie kino, panie Buhmann!

...i bez żadnych żartów, w sobotni wieczór pan Buhmann jeszcze przysłał mi dokumenty z Ukrainy...!

Napisany przez EgonO
Cześć Herrmueller,

Jak wygląda sprawa posiadania własnego samochodu w Danii? Jak bardzo uderza duński urząd skarbowy? Wydaje się, że nieruchomości na południu Danii są naprawdę przystępne cenowo. Jakie są typowe dodatkowe opłaty, na przykład podatek gruntowy?

Cześć,

Dacia Duster 1.0, 2 lata, 8 000 km kosztuje opłatę rejestracyjną w wysokości 9 909 EUR....
Pozostałe informacje znajdują się w ofertach maklerów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata