Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Zalety i wady ubezpieczenia na życie z funduszem inwestycyjnym.

Napisany przez ismael
Chcę wykupić ubezpieczenie na życie. Nie wiem jednak, która forma ubezpieczenia na życie byłaby dla mnie odpowiednia.

W związku z tym mam następujące pytanie:

Jakie są zalety i wady ubezpieczeń na życie z funduszami inwestycyjnymi w porównaniu z tradycyjnym ubezpieczeniem na życie?

Dziękuję
Ismael

Napisany przez ramonciko
W przypadku ubezpieczenia na życie związane z funduszem masz możliwość wcześniejszego wypłacenia środków. Możliwe jest zabezpieczenie (śmierć, niezdolność do pracy). Ponadto konieczne jest opodatkowanie tylko 50% zgromadzonych zysków. Podatek belki nie jest pobierany. Należy zwrócić uwagę na jednorazowe i bieżące opłaty, które muszą być ujawnione. Powitanie ramonciko

Napisany przez Tim
Za co potrzebujesz ubezpieczenia na życie związane z funduszem? Czy chcesz mieć zabezpieczenie emerytalne czy ubezpieczyć swoje życie? Na zabezpieczenie emerytalne nie potrzebujesz ubezpieczenia na życie, a raczej ubezpieczenia emerytalnego. Istnieje również możliwość związana z funduszami. Przy wypłacie kapitału 50% zysku podlega opodatkowaniu. Dotyczy to tylko w przypadku, gdy ubezpieczenie uzyskane po osiągnięciu 60. roku życia staje się wymagalne, a ubezpieczenie trwa co najmniej 12 lat.

Pozdrawiam
Tim

Napisany przez ADMCI4
Zalety ubezpieczenia na życie związane z funduszami: - Wyższe szanse na zysk - Składki na ubezpieczenie na życie można odliczyć podatkowo do pewnego limitu. Wady ubezpieczenia na życie związane z funduszami: - niewielka elastyczność - stosunkowo długi okres wiązania kapitału - brak gwarantowanej wypłaty po zakończeniu okresu trwania Pozdrowienia Robby

Napisany przez Der Makler
Cześć. Pozwól sobie udzielić sensownej porady. Obejmuje to określenie Twoich celów i pragnień, tak samo jak całe Twoje życie. Czyli: praca, rodzina, majątek, własność mieszkaniowa, skłonność do ryzyka, istniejące zabezpieczenie emerytalne i ubezpieczenie na życie itp. Tylko w ten sposób dobry doradca będzie w stanie dać Ci sensowną rekomendację. Wolny makler ubezpieczeniowy z Twojej okolicy chętnie Ci pomoże i na podstawie specjalistycznego oprogramowania doradczo-ofertowego przedstawi Ci dobrą ofertę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata