- sob maja 20, 2023 4:37 pm
Cześć, moja sytuacja wygląda następująco: otrzymuję ALG II (oraz małą rentę z powodu choroby). Mam konto P. Istnieje kilka zajęć komorniczych i wreszcie zdaje się, że znalazłem pracę w placówce pocztowej! Czy mogę zostać zwolniony z powodu zajęć/zadłużeń? Wkrótce mam rozmowę kwalifikacyjną i wszystko wydaje się dobrze, ale obawiam się, że mogę zostać zwolniony z powodu zajęć. Ktoś próbował również zająć moje konto. Bez rachunku zabezpieczonego przed zajęciem, byłoby to być może możliwe. ALG II (teraz Bürgergeld) nie podlega zajęciu. Chodzi mi o pracę, którą znalazłem. Grozi mi zwolnienie, czy nie? Filia jest prowadzona prywatnie, chyba, bo z Betreibern Filii potrzebowali również świadectwo o niekaralności, powiedział Betreiber/Filialleiter przez telefon. Czy oni również będą chcieli świadectwo o niekaralności, okaże się. Nie powinno być żadnych wpisów, powiedział mi (u mnie prawdopodobnie nie będzie nic). Czy ktoś może mi pomóc odpowiedzieć na te pytania? Przy zwolnieniu stracę wszystko i byłoby dla mnie trudne to wyjaśnić.