Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.
Napisany przez viktor
Agresywny A ma ubezpieczenie ochrony prawnej. Jeśli ma spor z kimś, jego adwokat, który myśli tylko o własnej prowizji, będzie dążył do sporu, pozwanie, bez względu na wynik. Czy w takim razie jego ubezpieczenie ochrony prawnej tylko ponosi straty?
Napisany przez StGe1973
Ale zawsze masz pytania....

Jeśli nie ma pisemnego potwierdzenia ubezpieczenia ochrony prawnej, to ubezpieczyciel nie pokryje żadnych kosztów. Jeśli zostanie udzielone pisemne potwierdzenie, to sprawa zostanie wstępnie zbadana przez ubezpieczyciela oraz oszacowane będą szanse na sukces. Jeśli szanse są niskie lub brak widocznych sukcesów, to nie będzie pisemnego potwierdzenia, a twoje sprawy prawne będziesz musiał opłacić samodzielnie, jeśli chcesz uparcie dochodzić swoich praw...
Napisany przez viktor
Ubezpieczony / jego prawnik może jednak przedstawić sprawę wobec ubezpieczenia ochrony prawnej tak, jakby przeciwna strona była winna.
Napisany przez Zapp73
[cytat=viktor]
Ubezpieczony / jego adwokat może jednak przedstawić sprawę wobec ubezpieczenia ochrony prawnej tak, jakby przeciwnik był winny.
[/cytat]
To błąd sądzić, że posiadając ubezpieczenie ochrony prawnej można pozwać wszystko i wszystkich za darmo do upadłego. Moje ubezpieczenie zawodowe zostało mi już wypowiedziane, ponieważ w określonym momencie toczyło się nieuchronne postępowanie (które również przegrałem), a jednocześnie były dwa otwarte postępowania mandatowe za przekroczenie prędkości. Całkowita suma przekroczyłaby wpłacone składki, dlatego zostało mi wypowiedziane umowę. Postępowania mandatowe zostały oba zakończone, ostatecznie ubezpieczyciel mógłby mnie zatrzymać, ale nie zgodzili się na to.

Tak więc można zostać szybciej wyrzuconym, niż się spojrzy, jeśli podejrzewają, że jest się ryzykiem, i nie zawsze pomaga to, że można przedstawić, że przeciwnik jest winny. Dla zalotnika sądowego, czyli notorycznego powoda, to może się szybko obrócić przeciwko niemu.

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Gdzie dostałeś tę rekomendację i jak stara ona jes[…]

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata