Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy prywatna osoba może udzielić mi kredytu / zdesperowany

Napisany przez NK346
Cześć,Poszukuję kogoś, kto mógłby udzielić kredytu w wysokości 15000 euro.Na początek chciałbym spłacać 250 euro miesięcznie.Pieniądze są przeznaczone na spłatę długów.Z powodu moich wcześniejszych problemów z zarządzaniem finansami, narobiłem sobie sporo długów.Około 2,5 roku temu zadłużenie wynosiło 22000 euro, kiedy postanowiłem zmienić swoje życie i uporać się z problemem.Niestety od 10 miesięcy jestem na zwolnieniu lekarskim, co skutkuje mniejszym dostępem do pieniędzy.W związku z tym nie mogę zrealizować pierwotnego planu spłaty długów.Banki nie udzielą mi kredytu, dlatego pytam tutaj, czy ktoś mógłby mi pomóc.Chciałbym w przyszłości uregulować swoje zobowiązania.Kiedy wrócę do pracy, zwiększę miesięczną ratę kredytu z 250 euro, aby skrócić okres spłaty.

Napisany przez ZehWeh
Na początek, tutaj nie ma możliwości uzyskania kredytu, nigdy takiej nie było. Każdy, kto trochę zna to forum, łatwo może to stwierdzić.

Z drugiej strony, bez zabezpieczeń lub dochodu podlegającego egzekucji, również prywatnie nie dostaniesz kredytu. To powszechnie przyjęte błędne przekonanie prywatnych dłużników, że w internecie jacyś prywatni pożyczkodawcy tylko czekają, aby rozdawać swoje pieniądze osobom takim jak ty.

Jednakże rzeczywistość jest taka, że nawet jeśli znajdziesz kogoś, kto udzieli ci kredytu bez zabezpieczeń, możesz liczyć na stopę procentową wynoszącą od 15 do 20%. Ponadto miesięczna rata i tak byłaby zbyt niska. Prywatni pożyczkodawcy raczej udzielają krótkoterminowych kredytów i wymagają, podobnie jak banki, zabezpieczeń w postaci egzekwowalnego dochodu lub rzeczy (np. samochodu).

Refinansowanie może wydawać ci się sensowne, ale bardziej pogorszy niż poprawi twoją sytuację finansową. Pozostają ci właściwie tylko 3 możliwości:

1. Porozumienie się z wierzycielami w sprawie obniżenia rat
2. Doradztwo dla dłużników
3. Upadłość konsumencka

Napisany przez wary
NK346 pisze:
Cześć
Szukam kogoś, kto może udzielić mi kredytu w wysokości 15000 euro.
Na początek chcę spłacać 250 euro miesięcznie.
Pieniądze są przeznaczone na spłatę długów.

Niestety przebywam na zwolnieniu lekarskim od 10 miesięcy, co oznacza, że mam mniej pieniędzy do dyspozycji.

Realizm sprawdzony:

Jesteś już zadłużony, podczas zwolnienia lekarskiego prawdopodobnie nie masz dochodów zajmowalnych.

Dla każdego pożyczkodawcy oznacza to: ekstremalnie wysokie ryzyko niewypłacalności. Jeśli na rynku kapitałowym można osiągnąć 4 procent z bezpiecznymi inwestycjami, jaki powinien być oprocentowanie, gdy uwzględni się realistyczne ryzyko całkowitej utraty?

Nawet jeśli twój pożyczkodawca chce tylko 20 procent odsetek, oznacza to 3000 euro rocznie. Twoje 250 euro wystarczają więc ledwie na spłatę odsetek. Po 5 latach (o ile do tego czasu nie ogłosisz upadłości osobistej), pożyczkodawca osiągnie zysk.

Jeśli ci się uda, na koniec zapłacisz horrendalne odsetki.

Bez względu na to, jak to się skończy: Dla jednego z was to było bardzo złe interesy.

Czy uważasz to za solidną podstawę?

Napisany przez Sephir0th
NK346 pisze:
Cześć
Szukam kogoś, kto mógłby udzielić mi kredytu w wysokości 15000 euro.
Na początek spłaciłbym 250 euro miesięcznie.
Pieniądze są przeznaczone na spłatę długów.

Zastanawiam się zawsze, jaki sens ma branie kolejnych pożyczek do spłaty długów. Często słyszy się Chcę skonsolidować swoje długi, co zazwyczaj nie poprawia sytuacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata