Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kryteria określające wysokość oprocentowania kredytu.

Napisany przez ADMCI4
W zeszłym tygodniu odwiedziłem mój bank na spotkanie doradcze. Ponieważ pytałem o kredyt, musiałem ujawnić dość wiele informacji o sobie. Kiedy rozmawialiśmy o możliwej stopie procentowej dla kredytu w wysokości, którą chciałem, zauważyłem, że ta nie jest ustalona. Jak więc określa się wysokość oprocentowania kredytu oraz jak klient może na to wpłynąć?

Dziękuję, Remzi

Napisany przez MThiemann
Cześć Remzi,

większość banków obecnie dostosowuje warunki kredytowe do zdolności kredytowej klienta. Oznacza to, że im wyższe jest Twoje dochód i im niższe są Twoje wydatki, tym mniejsze będzie ryzyko niewypłacalności dla Twojego banku.

Zazwyczaj preferowani są urzędnicy i pracownicy sektora publicznego, ponieważ ich stosunki pracy są bardziej stabilne niż w sektorze prywatnym.

W związku z tym, możesz mieć niewielki wpływ na warunki kredytowe w krótkiej perspektywie. Co może pomóc w średnim okresie, to utrzymywanie niskich wydatków (w szczególności wysokości rat kredytowych) (wiele osób obecnie korzysta z możliwości bezoprocentowego finansowania sprzętu elektronicznego lub mebli - nawet jeśli te kredyty są bezodsetkowe, trzeba je spłacić, co stanowi zobowiązanie do spłaty).

Moja rekomendacja dla Ciebie to: jeśli masz ofertę od swojego banku, skorzystaj do porównania kredytów ratalnych kalkulatorem online dostępnym na mojej stronie internetowej. Możesz za jego pomocą złożyć zapytanie jednocześnie u nawet dziesięciu banków po podaniu raz swoich danych i otrzymać najkorzystniejsze rozwiązanie finansowe dla Twojego zapotrzebowania kredytowego.

Pozdrawiam
M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4

Ostatniego tygodnia byłem na spotkaniu doradczym w moim banku. Ponieważ pytałem o kredyt, musiałem ujawnić dość wiele informacji o sobie. Kiedy rozmawialiśmy o możliwej stopie procentowej dla kredytu w wysokości, jakiej sobie życzyłem, zauważyłem, że ta nie wydaje się być ustalona. Od czego zależy wysokość oprocentowania kredytu i w jaki sposób jako klient mogę na to wpłynąć?

Dziękuję,
Remzi

Cześć Remzi,

Przede wszystkim stopa procentowa jest determinowana przez ogólny poziom stóp procentowych, jednakże również wiarygodność klienta odgrywa dużą rolę. Jeśli jest ona dobra, stopa procentowa także może być niższa.

Zwykłą praktyką banków jest udzielanie kredytów o różnych stopach procentowych przy tej samej wartości kredytu i okresie spłaty. Na przykład żonaty mężczyzna, który jest nauczycielem, z dużym prawdopodobieństwem otrzyma kredyt na lepszych warunkach niż dekarz.

GlobalPlayer

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata