Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej dla właścicieli budynku mieszkalnego wielorodzinnego.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam pytanie. Kilka miesięcy temu odziedziczyłem wielorodzinny Dom po moim wuju. Dom nie jest w dobrym stanie, ale mieszkają w nim sześć rodzin najemców. Ponieważ instalacje sanitarno-elektryczne wymagają pilnej renowacji, czasami martwię się, czy mogą pojawić się szkody w budynku. Mam prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Czy ubezpieczenie to pokryje ewentualne szkody, które mogą zostać wyrządzone moim najemcom, czy muszę wykupić dodatkowe ubezpieczenie? Kto może mi udzielić porady?Dziękuję, pozdrowienia,cola

Re: ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej dla właścicieli budynku mieszkalnego wielorodzinnego.

Napisany przez PI112
Cześć Cola,

gdy posiadasz niewynajmowany budynek, zazwyczaj nie uzyskasz ochrony ze swojego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej. Jako właściciel nieruchomości, wiedząc że instalacja w Twoim budynku wymaga remontu, ponosisz odpowiedzialność za powstałe szkody. Jeśli wcześniej o tym nie wiedziałeś i coś się stanie, to jesteś bez winy. Jednak mogą wystąpić także inne szkody, na przykład drzewo może się przewrócić i uszkodzić mienie sąsiada. ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej chroni innych przed Twoimi błędami, zaniedbaniami, nieuwagami itp., dlatego powinno to ubezpieczenie być postrzegane jako OBOWIĄZEK. Dodatkowo, możesz przerzucić składki na koszty eksploatacyjne.

Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Mike Spezi
Cześć,

Kiedy przekracza się zakres pojedynczego/dwurodzinnego domu i dodatkowo nie mieszkasz w nim, to żadne ubezpieczenie OC nie zapewnia ochrony.

To, czego potrzebujesz, to ubezpieczenie OC właściciela nieruchomości i gruntów. (Ale być może istnieje już przed dziedziczeniem.)

Ponadto zdecydowanie zaleca się ubezpieczenie OC za zanieczyszczenie wód, jeśli Dom posiada zbiornik na olej (podziemny lub naziemny) !!

Koniecznie to sprawdź, w przeciwnym razie zabawa może być bardzo kosztowna!

ubezpieczenie budynku jest oczywiste.

Pozdrawiam
Mike

Napisany przez ADMCI4
Mam chociaż nie mam wielorodzinnego domu, ale mogę sobie wyobrazić, że dla tego celu musisz zawrzeć odrębne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. To jednak inny zakres. Na pewno potrzebujesz ubezpieczenia budynku mieszkalnego. Ponieważ to zawsze dotyczy całego domu, niezależnie od liczby jednostek mieszkalnych w budynku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata