Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Różne składki w ubezpieczeniu majątkowym przy jednakowej wielkości

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

mam pytanie:

Dwa miesiące temu przeprowadziliśmy się z rodziną z Bergisches Land do miasta z powodów zawodowych. Mamy mieszkanie o podobnym rozmiarze do poprzedniego. Nie zdobyliśmy w tym czasie więcej ani cenniejszych przedmiotów. Mimo to nasze ubezpieczenie majątkowe nagle chce od nas wyższej składki.

Jak to się wyjaśnia i czy jest to zgodne z prawem?

Dzięki + pozdrowienia
Ulmi

Napisany przez Dasdi1970

Cześć,

mam pytanie:

Dwa miesiące temu, z powodów zawodowych, przeprowadziłem się wraz z rodziną z Kraju Bergów do miasta. Mamy mieszkanie podobnej wielkości do poprzedniego. Nie kupiliśmy też w tym czasie nic wartościowszego. Pomimo tego nasze ubezpieczenie na mienie domowe nagle chce od nas wyższej składki.

Jak to można wytłumaczyć i czy jest to zgodne z prawem?

Dziękuję i pozdrawiam
Ulmi

To proste! Podobnie jak w ubezpieczeniu samochodowym, w ubezpieczeniu mienia domowego istnieją różne klasy regionalne.
Chociaż nie są one podzielone na takie drobne części jak w przypadku samochodów, to jednak istnieją różnice w cenach polisy na przykład ze względu na większe szkody spowodowane przez burze lub ryzyko włamania w różnych miejscach.
Gdy informujecie wasze ubezpieczenie o nowym miejscu zamieszkania, dostajecie cenę obowiązującą dla danej okolicy.

Napisany przez ADMCI4
Podczas ustalania składek ważną rolę odgrywa także miejsce zamieszkania, szczególnie w kontekście ryzyka włamania

Napisany przez Dasdi1970

przy ustalaniu składek ma także znaczenie sam adres zamieszkania, a mianowicie w kontekście ryzyka włamania

Sosoooooo!

To wygląda na nowy żart na czasie...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata