Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Koszty poszczególnych transakcji w bankowości internetowej

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór,

potrzebuję trochę wyjaśnień. Do tej pory prowadziłem moje konto tradycyjnie, ale teraz planuję przejść na bankowość internetową. Ponieważ nie mam pakietu kompaktowego dla swojego konta bieżącego, musiałem dotychczas opłacać moje transakcje indywidualnie. Czy jest tak samo w bankowości internetowej, czy może mi to kosztować mniej? Przecież wiąże się to z mniejszą pracą dla banku!

Suleyman

Napisany przez PI112
Cześć Suleymann,

Twoje pytania może odpowiedzieć tylko Twoja bank. W Niemczech jest X banków, a każda z nich ma różne modele prowadzenia konta. Dlatego niemożliwe jest podanie ogólnej odpowiedzi.

Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Lilith1976
Cześć Suleymann, W zależności od banku, transakcje mogą generować opłaty pieniężne podczas korzystania z bankowości internetowej. Dlatego zawsze warto sprawdzić cennik usług oraz regulamin banku. Ja również korzystam tylko z bankowości internetowej w moim banku (BBBank) i wiem, że dotychczasowe operacje (przelewy, obciążenia itp.) nie były dla mnie obciążające. Jeśli planujesz dokonać przelewu zagranicznego lub podobnej operacji, polecam skonsultować się z doradcą lokalnie lub zadzwoń. Pozdrawiam serdecznie Lilith 1976

Napisany przez ADMCI4
W mojej instytucji kredytowej możesz korzystać z bankowości internetowej tylko w połączeniu z paczką Giropaket. Wtedy kwestia cen za poszczególne transakcje przestaje być problemem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata