Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy zawsze możliwe jest skorzystanie z kredytów KfW?

Napisany przez ADMCI4
Interesuję się zakupem domu jednorodzinnego i już mam jeden wybrany. Zanim umówię spotkanie doradcze w banku, chciałbym dowiedzieć się, czy mogę skorzystać z korzystnych kredytów KfW-Bank w każdym przypadku, czy też tylko w połączeniu z określonymi pożyczkami w wybranych bankach. Czy mogę na przykład połączyć KfW i Wüstenrot?

Pozdrowienia, Mauri

Napisany przez ADMCI4
To z pewnością możliwe. Kilka lat temu połączyliśmy Bank, KfW Bank i LBS, aby uzyskać jak najkorzystniejsze finansowanie.

Napisany przez MThiemann
Cześć Mauri,

przy zakupie nieruchomości używanej możesz uwzględnić program kredytowania KfW na własność mieszkania w swoim finansowaniu.

Wysokość wynosi 30% całkowitych kosztów (maksymalnie jednak 100 000 EUR).

Te środki mogą być również wykorzystane w połączeniu z innymi składnikami finansowania.

Standardowe warunki dla programu kredytowania KfW na własność mieszkania wynoszą obecnie 4,05% nominalnie (stałe przez 10 lat, przy 35-letnim okresie spłaty).

Obecnie możemy otrzymać te środki nawet po stopie nominalnej 3,55%. Współpracuję z instytucją kredytową, która w tej chwili subsydiuje te kredyty o 0,5%.

Jeśli jesteś zainteresowany, skorzystaj z formularza online na mojej stronie internetowej.

Pozdrowienia
M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata