Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Jakie ubezpieczenia warto mieć?

Napisany przez webdesigner
Cześć, mam 28 lat i jestem jeszcze kawalerem. Obecnie zastanawiam się, jakie ubezpieczenia powinienem mieć.

Myślę, że powinienem co najmniej wykupić prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, ubezpieczenie ochrony prawnej oraz ubezpieczenie od niezdolności do pracy. Które ubezpieczenia są zbędne?

Napisany przez ramonciko
Cześć webdesignerze,

każdy powinien mieć ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. ubezpieczenie ochrony prawnej nie jest konieczne. Warto również zawrzeć ubezpieczenie od niezdolności do pracy, ponieważ gdy ktoś z przyczyn zdrowotnych nie może dalej pracować w swoim zawodzie, takie ubezpieczenie jest niezbędne. ubezpieczenie majątkowe potrzebujesz tylko wtedy, gdy masz własny Dom.

Pozdrowienia
ramonciko

Napisany przez admin
(Poniższe wyjaśnienia dają ogólny zarys najważniejszych ubezpieczeń)

-> Oto przegląd dla naszych członków forum:

Wyjaśnienia i definicje - Ubezpieczenia na forum finansowym

Napisany przez Der Makler
Cześć.
Z notatki z czasopisma Finanztest z września 2006 roku zapamiętałem coś takiego:
O wiele korzystniej i lepiej! - Ubezpieczenia majątkowe

To powinno Ci pomóc.

Napisany przez FCMP
Dobra emerytura nie jest zła...

Napisany przez gibmirgeld
Najlepiej określić swoje potrzeby ubezpieczeniowe za pomocą sprawdzenia ubezpieczenia. Wówczas zostanie Ci pokazane, jakie ubezpieczenia są konieczne w Twojej sytuacji, a które nie.

Napisany przez shany
Cześć,

mam tylko ubezpieczenie OC. W nim jest coś o korzystaniu z Internetu. Często kupuję/sprzedaję coś na ebayu. Czy mogę skorzystać z ubezpieczenia w przypadku jakichkolwiek sporów, o co dokładnie chodzi? Czy potrzebuję dodatkowego ubezpieczenia na takie sytuacje?

Pozdrowienia,
Shany

Napisany przez Finore
Cześć,

w obliczu nadmiaru ofert ubezpieczeń jest naprawdę trudno znaleźć odpowiednie ubezpieczenie oraz wiedzieć, które ubezpieczenia są naprawdę konieczne. Tutaj, w sekcji Potrzeba ubezpieczeń - Jakiego ubezpieczenia potrzebuję?, możesz sprawdzić, jakie ubezpieczenie jest Ci potrzebne w danej sytuacji życiowej lub etapie życia. Powinno Ci to pomóc.

Napisany przez svogel
W zależności od sytuacji ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej oraz ubezpieczenie od niezdolności do pracy są niezbędne. Jednak skłonność do ryzyka i potrzeba poczucia bezpieczeństwa są indywidualnie różne dla każdego. Miłej zabawy Stefan

Napisany przez Dasdi1970

Witaj webdesignerze,

Potrzebujesz ubezpieczenia na wypadek kradzieży tylko wtedy, gdy jesteś właścicielem nieruchomości.

Pozdrowienia
ramonciko

PROSZĘ????????????????

Powiedz mi, czy każdy może tutaj, niezależnie od wykonywanego zawodu (przypuszczenie), dawać wskazówki dotyczące ubezpieczenia?
Co ma wspólnego ubezpieczenie na wypadek kradzieży z posiadaniem nieruchomości?
Każdy, kto ma własne mieszkanie i jakikolwiek majątek, powinien je mieć.
Nawet jeśli posiadasz „tylko” 15000 € wartości mienia, powinieneś je mieć. Ale oczywiście trzeba pamiętać, że ochrona ubezpieczeniowa kosztuje zaledwie 40 € rocznie. Jeśli masz 100000 €, oczywiście jest to odpowiednio droższe!

Jeśli czyjąś własność i możliwość odbudowy są mu całkowicie obojętne, można oczywiście zrezygnować. Na śmieci zawsze coś znajdziesz!

Napisany przez Mike Spezi

PROSZĘ????????????????

Powiedz mi, czy każdy tutaj, bez względu na wykonywany zawód (domysł), może udzielać wskazówek dotyczących ubezpieczenia?
Co ma do rzeczy ubezpieczenie na wypadek kradzieży mienia z posiadaniem własnego domu?
Każdy, kto ma własne mieszkanie i choć trochę posiadłości, powinien takie ubezpieczenie mieć. Nawet jeśli ma się tylko 15000 € mienia, powinno się je mieć. Oczywiście należy pamiętać, że koszt ubezpieczenia wynosi zaledwie 40 € rocznie. Jeśli posiada się 100000 €, to oczywiście jest odpowiednio droższe!

Jeśli czyjeś własności i możliwość odbudowy jest całkowicie obojętna, to oczywiście można sobie na to pozwolić. Na gruzach zawsze coś znajdzie się do zabrania!

Masz rację!
Te samozwańcze eksperty znowu się odezwały.
Być może został pomylony ubezpieczenie budynku mieszkalnego z ubezpieczeniem na wypadek kradzieży mienia!

To właśnie się dzieje, gdy frizer pyta się, jak piekarz powinien piec chleb.

mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata