Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: NASDAQ zostaje zmiażdżona.

Napisany przez 2cybercrash
US-Futures dla NASDAQ są na minusie 1%. Nie tylko Google przyczynia się do tego, prezentując wyniki poniżej oczekiwań. Wiele zyskownych spółek z sektora high-tech zostało dotkniętych fatalnymi prognozami i słabymi bilansami. Cel kursowy na poziomie 2400 jest niemożliwy do osiągnięcia, a polityka dalszego przyciągania i blokowania kapitału kontynuowana jest, jak miało to miejsce w przypadku Intela. Przy okazji, AMD z łatwością przekroczył zbyt wysoki cel kursowy w wysokości 41+$. Czy należy ponownie zanalizować wykres NASDAQ, czy wartość 2000 jest ponownie w zasięgu? Oczekuję stabilności na Verisign (VRSN) z powodu włączenia do indeksu S&P500 oraz na Priceline (PCLN). Nic nie oddawać.

Być może konieczne jest dokonanie gruntownego przesiewu poprzez intensywne wstrząsy, aby pozbyć się zatwardziałych zagranicznych inwestorów, co pozwoli później na hedgowanie bez presji sprzedaży w trendzie wzrostowym?

Napisany przez ADMCI4
Cześć cybercrash, dlatego tutaj się ukrywasz. Twoje posty zawsze były dla mnie wzbogacające - komplement w tej kwestii. Ale teraz do Intela, czy nie sądzisz, że kurs w okolicach 26 byłby uzasadniony, zwłaszcza że wskaźnik cena zysku jest stosunkowo niski. Kupiłem w cenie 22.80 (!) zakładając, że trafiłem na dno - ale byłem daleki od prawdy. Przez to jednak przetrzymuję, chociaż nie rozumiem spadku kursu. Dzięki za Twoją ocenę. bm

Napisany przez 2cybercrash
Cześć benchmark, Intel jest zdrowy zgodnie z fundamentalnymi faktami, pomimo rzekomo słabych prognoz. Wskaźnik cena/zysk wynosi około 15, co jest jednym z najtańszych wartości na rynku obecnie. Nawet pojedynczy analitycy zaczynają teraz wyrażać bardziej przyjazne opinie. Dawno oczekiwałem ataku na poziom 30$. Przy 26/27$ występuje silny opór. Długotrwała, płaska boczna konsolidacja potwierdza się ciągle. Mam nadzieję na handlowy zakres cenowy w granicach od 21$ do 25$. Jeśli cena ponownie spadnie poniżej 20$, rozważę ponowne zakupienie niewielkiej ilości akcji. Intel wymaga cierpliwości i nerwów, nie poddawaj się.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za odpowiedź. Właśnie zakupiłem 7000 sztuk akcji Intel i właściwie planuję kupić akcje Google, jeśli ich kurs rzeczywiście spadnie. Pozdrowienia, bm

Napisany przez Karat
Cześć benchmark

Zajrzałem do interesującego Call na Intel, ale nie znalazłem nic sensownego. Czas trwania do 12/06 nie ma już prawie żadnego wpływu. Czas do 6/06 jest prawdopodobnie trochę za krótki.

Do kiedy widzisz zrównoważony powrót Intela i na jaki kurs oszacowujesz Intela do tego czasu? 25 - 27?

Przy okazji miło, że również tu dotarłeś.

Karat

Napisany przez ADMCI4
Cześć Karat, właściwie wskoczyłem do gry, aby móc sprzedać ponownie między 26 a 30. Po danych, jak wiadomo, spadły one o 11%, i wykorzystałem to jako punkt wejścia. Jak właściwie wyjaśnił Cybercrash, kursy są teraz pięknie dociśnięte w dół, a prawdopodobnie są one również utrzymywane na dole, może nawet w celu wywołania panicznej sprzedaży, who knows. Jak już wspomniałem, przy wskaźniku KGV wynoszącym 15, kursy w okolicach 30 są moim zdaniem zawsze możliwe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata