Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Okres ubezpieczenia dla ubezpieczenia samochodowego

Napisany przez ADMCI4
Mam zupełnie podstawowe pytanie dotyczące okresu ubezpieczenia samochodu:

Jeśli teraz, na przykład w marcu, kupię samochód i ubezpieczę go w jednym towarzystwie, czy okres obowiązywania będzie trwał do końca roku 2010 czy do marca 2011?

To mój pierwszy samochód, dlatego nie mam pojęcia o takich sprawach. Chodzi mi o to, kiedy po raz pierwszy zmniejszą się moje procenty i zapłacę niższą składkę. Czy okres obowiązywania obejmuje rok kalendarzowy czy rok czasowy?

Dziękuję za informacje.

Pozdrowienia, Ronaldo

Re: Okres ubezpieczenia dla ubezpieczenia samochodowego

Napisany przez PI112
Cześć Ronaldo, jako odpowiedź mamy tutaj jasną sytuację. Ogólnie rok ubezpieczenia samochodowego kończy się zawsze 01.01., w tym dniu są ustalane klasy SF (Sonderfahrzeug) oraz odpowiadające im zniżki. Warunkiem dla obniżenia klasy jest zawsze, że ubezpieczenie istniało co najmniej 6 miesięcy do tego daty. W międzyczasie wielu ubezpieczycieli przechodzi na odrębne terminy płatności w ciągu roku. Na przykład, jeśli 15.03.2010 jest datą rozpoczęcia ubezpieczenia auta, to ubezpieczyciel uwzględni datę wygaśnięcia jako 15.03.2011. Dopiero wtedy następuje obniżka klasy. Proszę zwrócić uwagę na datę wygaśnięcia podczas składania wniosku, zwykle jest to 01.01.. Jeśli masz dodatkowe pytania, proszę się do mnie zwrócić. Pozdrawiam, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata