Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy dodatkowe ubezpieczenie jest także dostępne za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, wybiorę się na około osiem miesięcy do Portugalii na wiosnę, aby odbyć tam dobrowolny staż. Być może uda mi się również trochę odpocząć. Na tak długi okres muszę wykupić dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne na zagranicę.

Czy mogę je także uzyskać w Portugalii i czy jest tam może nawet tańsze niż tutaj? Czy będzie ono dla mnie ważne wszędzie, także podczas podróży powrotnej przez Hiszpanię i Francję? Czy to w ogóle możliwe?

Mirko

Re: Czy dodatkowe ubezpieczenie jest także dostępne za granicą?

Napisany przez Arne Bender
Cześć Mirko,

ubezpieczenie zdrowotne za granicą musisz załatwić w swoim kraju, nie można tego zrobić za granicą. W każdym razie warto to zrobić, ponieważ ubezpieczenie społeczne ma umowę ze wszystkimi krajami UE, ale w przypadku choroby otrzymuje się tam tylko niezbędną opiekę.

Prywatne ubezpieczenie dodatkowe obowiązuje przynajmniej w całej UE, czasami nawet na całym świecie. Bez znaczenia jest, ile krajów odwiedziłeś w drodze powrotnej. Moje ubezpieczenie kiedyś załatwiłem w banku, ale w internecie można je znaleźć taniej. Trudno zrobić coś źle, ponieważ te ubezpieczenia i tak są stosunkowo tanie.

Ubezpieczenie zdrowotne w podróży za granicę - teraz porównaj ubezpieczenia zdrowotne - private-krankenversicherung.de

Zwróć uwagę na transport powrotny bez żadnych ograniczeń!

• Biuro podróży Wschód - ubezpieczenie zdrowotne w podróży zagranicznej - Transport powrotny - Medycznie uzasadniony lub konieczny

Pozdrowienia!
Arne

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata