Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Regularne sprawdzanie finansów przez bank domowy.

Napisany przez ADMCI4
Co to za nowy wynalazek, którego znowu sobie banki wymyśliły? W zeszłym tygodniu dostałem telefon od mojego banku, ponieważ chcieli umówić się ze mną na spotkanie doradcze. Miało dotyczyć finansowego sprawdzenia.

Szczerze mówiąc, nie do końca rozumiem, o co chodzi z tym finansowym sprawdzeniem. Znam swoją sytuację finansową i mam wrażenie, że to spotkanie ma na celu jedynie namówienie mnie do kupienia kolejnego produktu bankowego. Być może są tutaj osoby, które już skorzystały z takiego finansowego sprawdzenia i stwierdziły, że było to dla nich bardzo przydatne. Byłoby miło, gdybyście mogli mnie o tym poinformować!!!

Napisany przez EuroPaule

... i mam wrażenie, że ta rozmowa ma na celu tylko i wyłącznie przekonanie mnie do kupienia kolejnego produktu banku.

Cześć,
masz absolutną rację. Banki starają się z jednej strony zrobić wszystko, aby klienci nie przychodzili do oddziałów i nie przeszkadzali w pracy (godziny otwarcia, bankomaty, drukarki wyciągów, bankowość online i telefoniczna itp.). Teraz mają jednak problem, że nie ma nikogo, komu mogliby sprzedać swoje produkty, aby spełnić surowe wytyczne.
Dlatego muszą sprowadzić tych prawdziwych klientów na spotkanie sprzedażowe w banku.
Jeśli sprzedawca/bankier ma wystarczająco dużo czasu i robi to dobrze, wykorzysta tę analizę, aby znaleźć najlepsze argumenty dla Ciebie, dlaczego powinieneś/z powinnaś zawrzeć to, czego mu/jej brakuje do osiągnięcia celu w tym miesiącu.

Wszystko jasne?

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Peter
W moim poprzednim banku zawsze mówiono: Jestem państwa nowym doradcą klienta i chciałbym się z państwem zapoznać

Na koniec zawsze było to samo, pani albo pan chciał mi coś sprzedać, a nie poznać mnie

W moim obecnym banku zawsze pojawiam się z własnym planem domowego budżetu, pokazuję, jak będzie wyglądać w przyszłości, a potem zwykle robią głupie miny.
Następnym razem wezmę ze sobą wyciągi z mojej emerytury firmowej, powinni wkrótce ponownie się ze mną skontaktować

Napisany przez Gerd
To wszystko idzie jeszcze dalej. Osoba do kontaktu ma wszystkie dane kont bankowych w komputerze i widzi, dokąd płyną twoje pieniądze. Na spotkanie finansowe musisz przynieść wszystkie dokumenty. Tam zostanie ci wyjaśnione, że twoje inwestycje są złe i że mają coś nowego i o wiele lepszego. Również twoje ubezpieczenie jest za drogie, ale u nas otrzymasz lepszą ofertę za swoje pieniądze itd.

Napisany przez Doso
To całkowicie normalne. To jest praktycznie rozmowa sprzedażowa z zaproszeniem. Proszę drogi kliencie - kup coś - proszę!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata