Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Sprzedaż i forma płatności.

Napisany przez Bobbie
Witam serdecznie!
Mam zamiar sprzedać coś jako prywatny sprzedawca.
Ponieważ sprzedaż głównie odbywa się online, kwota do zapłaty również będzie omówiona online.
Teraz mam pytanie, jeśli znajdę kupca, który chce zapłacić X za moje towary, jak najlepiej mogę otrzymać od niego pieniądze?
Czy mogę po prostu podać mu numer konta, a on przeleje pieniądze, a ja wyślę towar po otrzymaniu płatności, czy są inne metody?
Jak jest z bezpieczeństwem podczas podawania mojego numeru konta?
Liczę na odpowiedzi.
Pozdrawiam

Przepraszam za ewentualne powtórzenie wiadomości :/

Napisany przez 2Escorpio
Najlepszą opcją dla Ciebie jest przelew bankowy i/lub PayPal.

Oba są równie bezpieczne... jedynie korzystanie z PayPal jest oczywiście nieco droższe.

Usunąłem powtórzoną wiadomość

Napisany przez Bobbie
Dziękuję bardzo! Rozważyłam również przelew, czy to jest bezpieczne? Czy kupujący może uzyskać dostęp do mojego konta lub dokonać jakichkolwiek obciążeń lub innych transakcji za pomocą mojego numeru konta? Czy numer konta nie służy mu do niczego innego poza możliwością przelania mi pieniędzy?

Napisany przez 2Escorpio
No cóż, może on pobrać opłatę za usługi z twojego konta bankowego za pośrednictwem numeru konta (wraz z numerem banku) poprzez obciążenie Twojego konta... ale możesz to spokojnie zwrócić w ciągu 6 tygodni.

Więc jeśli ogólnie chcesz prowadzić działalność, myślę że przelew jest dobry.

Jeśli jednak masz do czynienia z kimś, kto już kiedyś miał problemy z bankami... wybierz Paypal.

Napisany przez Doso
Prawdopodobnie sprzedasz to na eBayu, a tam Paypal jest po prostu standardem. Tak, wiąże się to z opłatami, ale zapewnia obu stronom dużą elastyczność (metody płatności) i dodatkowe bezpieczeństwo.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata