Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Najlepsze możliwe zabezpieczenie oprocentowania przy finansowaniu kolejnym.

Napisany przez ADMCI4
Cześć.

Trafiłem tutaj na naprawdę fajne forum. Dlatego od razu mam pytanie. W przyszłym roku kończy mi się okres wiązania oprocentowania mojego kredytu hipotecznego. Muszę więc jak najszybciej znaleźć odpowiednie refinansowanie.

Ponieważ obecnie oprocentowanie jest dość niskie, chciałbym skorzystać z tej okazji, aby spłacić swoje długi szybciej. Jak mogę uzyskać informacje na temat korzystnego refinansowania z najlepszym dostępnym okresem wiązania oprocentowania?

Czy muszę koniecznie skontaktować się z moim bankiem finansującym?

Pozdrawiam, OliverB

Napisany przez NaTwoim13
Cześć OliverB, pierwszym punktem kontaktowym powinien być Twój bank. Poproś ich o przygotowanie oferty przedłużenia teraz. Gdy oprocentowanie zostanie ustalone, zalecam porównanie tej oferty z innymi dostawcami / bankami. Masz teraz pełną swobodę dostosowania finansowania do swoich bieżących potrzeb, jeśli chodzi o wysokość spłaty, opcje spłaty i okres wiązania oprocentowania. Nawet jeśli oprocentowanie wygasa za 1 1/2 roku, możesz już dziś zabezpieczyć oprocentowanie jako ofertę typu forward, nie płacąc nic miesięcznie do daty wykupu. Zwykle zmiana wiąże się jedynie z opłatami zastawu hipotecznego. Kosztuje to około 150 euro, w zależności od wielkości zastawów, które muszą być zbywane.

Napisany przez fvf-makler
Cześć OliverB,

w okresach niskich stóp procentowych, takich jak obecnie, ma sens wybrać okres wiązania oprocentowania jak najdłuższy.
Jednak długie okresy stałego oprocentowania wiążą się z wyższymi kosztami (wyższe oprocentowanie, ewentualnie droższe koszty finansowania poprzedzającego umowę kredytu mieszkaniowego,...)
Musisz zawsze znaleźć kompromis między bezpieczeństwem a wyższymi kosztami.
Rozsądne rozwiązanie finansowe uwzględnia oba te elementy.

Nie ma jednej NAJLEPSZEJ finansowania ani jednego NAJLEPSZEGO zabezpieczenia oprocentowania.
Istnieje tylko NAJLEPSZY kompromis.

Dla Ciebie może się opłacać (napisałeś, że chcesz szybko spłacić zadłużenie) połączenie krótkoterminowego, zabezpieczonego oprocentowanego kredytu kapitałowo-odsetkowego z długoterminowym, zabezpieczonym oprocentowaniem kredytem kapitałowo-odsetkowym.

Jak znaleźć rozsądny kredyt:
Poproś o kilka ofert i porównaj koszty całkowitego finansowania (jedyny sposób porównania różnych finansowań, jakiego znam) uwzględniając zabezpieczenie oprocentowania, a potem podejmij decyzję.

info@fvf-makler.de

fvf-makler

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata