Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Bezpieczeństwo i Zwrot

Napisany przez Brayn
Cześć, przedstawiamy Ci fakty (Bezpieczeństwo & Stopa Zwrotu) Bezpieczeństwo & Stopa Zwrotu dla wszystkich! Fakty: - Niemiecki bank inwestycyjny - Rejestracja, kontrola i nadzór BaFin (najwyższe możliwe bezpieczeństwo) - Regulacja przez EdW (ustawowe zabezpieczenie depozytów do 20 000 EUR) - Własne konto na Twoje imię (wpłaty i wypłaty tylko przez CIEBIE!!) - Brak dostępu osób trzecich - Brak minimalnego okresu inwestycji - Dostęp do konta online w dowolnym momencie - Zwroty około 15% miesięcznie i więcej - od 1 000 EUR (Czy wiedziałeś: Z 1 000 EUR razem w ciągu 10 lat można zarobić 1 milion przy miesięcznej stopie zwrotu 5,93%) Czy to jest możliwe, możesz sam sprawdzić - Zamów naszą prezentację. Hasło: Niemiecki bank inwestycyjny 2. Opcja: Dla inwestorów o dużym poczuciu bezpieczeństwa - Również zarejestrowane przez BaFin - brak minimalnego okresu inwestycji - własne konto - Transakcje finansowe za pośrednictwem niemieckiego banku - Stała stopa zwrotu 1% miesięcznie (12% rocznie) - Bardzo duże zabezpieczenie - Miesięczna wypłata automatycznie na Twoje konto - Od 1 000 EUR Więcej informacji na życzenie, Hasło: Stała stopa zwrotu 3. Opcja: Dla Twojej lub przyszłości twojego dziecka - Polisa nadzorowana przez FMA i BaFin - Twoje pieniądze są pod kontrolą państwa (ochrona ubezpieczeniowa) - Środki inwestorów dodatkowo zabezpieczone jako majątek osobny oraz zabezpieczenie depozytów (w przypadku upadku banku/ubezpieczyciela środki depozytowe są zabezpieczone) - Polisa z około 15% rocznie- - Efekt odsetkowy skumulowany - Możesz swobodnie dysponować środkami - od 50 EUR miesięcznie - Rozwój salda z ostatnich lat na życzenie, Hasło: Polisa Brayn

Napisany przez EuroPaule
Hej, Chciałbym teraz ponownie zwrócić uwagę na związek między zyskiem a ryzykiem. Zysk jest walutą, którą inwestor otrzymuje jako wynagrodzenie za podjęte ryzyko. Ten związek jest jak grawitacja. Zawsze obowiązuje! Ogólnie uważa się, że niemieckie obligacje skarbowe są bez ryzyka. Ich stopa zwrotu jest tą, którą można osiągnąć nie ryzykując. Aktualne dane można znaleźć tutaj: https://www.bundeswertpapiere.de/fileadmin/Material_Deutsche_Finanzagentur/PDF/Aktuelle_Informationen/Aktuelle_Konditionen.pdf Wyższy zysk zawsze oznacza wyższe ryzyko. Bez wyjątków! A dużo wyższy zysk oznacza bardzo duże ryzyko. Na przykład greckie obligacje obecnie oferują około 10% na siedem lat. Kto płaci więcej, robi to niechętnie, ale dlatego, że związane z inwestycją ryzyko jest znacznie większe! Dodatkowo: Każdego dnia na międzynarodowych rynkach kapitałowych setki milionów euro poszukują możliwie bezpiecznych inwestycji z trochę wyższym zyskiem. Gdyby istniała taka inwestycja, która na przykład oferowałaby ponad 10% rocznie przy pewności inwestycji, to bardzo szybko do tego obszaru przepłynęłyby ogromne ilości pieniędzy, a żaden dostawca nie musiałby podążać trudną i drogą drogą przez inwestorów indywidualnych. To tylko wkład w ogólne wykształcenie.... Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Brayn
Cześć wszystkim. Autorka pisze o edukacji ogólnej. Faktem jest, że ma o tym niewiele pojęcia. Opis dotyczący standardowego rynku jest prawdziwy, ale nie ma on zupełnie nic wspólnego z handlem walutami. To zupełnie inny świat. Tutaj chodzi o systemy handlowe! Lepszy system zwycięża. Tak proste to. Darmowa pomoc telefoniczna, e-mailowa lub skype. Brayn

Napisany przez Brayn
PO OSIĄGNIĘCIU OGÓLNEJ WIEDZY, JESTEM TERAZ WYKSZTAŁCONY: KONTYNUUJ NA OSZCZĘDNOŚCIACH itd... MNOŻĘ MOJE PIENIĄDZE!! NIE! DZIĘKUJĘ! NIE POZWOLĘ SIĘ WYKIŃCZAĆ !!! Brayn

Napisany przez EuroPaule
Brayn pisze: Cześć wszystkim. Autorka pisze - artykuł o ogólnej wiedzy. Faktem jest, że ma jej mało.
Cześć, Najpierw serdeczne podziękowania za zmianę płci! Oczywiście stopień wykształcenia jest względny. Jednakże obiektywnie wydaje się, że moje zachowanie jest znacznie lepsze niż Twoje, ponieważ osobiście unikam obrażania, co nie prowadzi do niczego pozytywnego i tylko psuje nastrój (Przecież jesteśmy w ósemce!!!). Cytat od Brayn Opis dotyczący zwykłego rynku jest trafny, jednakże ten nie ma absolutnie nic wspólnego z handlem walutami. To zupełnie inny świat. Świat, w którym prawa grawitacji nie obowiązują? Znowu? Cytat od Brayn Tutaj chodzi o systemy handlowe!! Lepszy system zwycięża. Tak proste to. Nie ma sprzeciwu. Tylko to, że zawsze ten sam system zwyciężałby, byłoby naprawdę czymś nowym. Również w handlu walutami. Cytat od Brayn PO WIEDZY OGÓLNEJ JESTEM TERAZ WYKSZTAŁCONY: DALEJ NA konto OSZCZĘDNOŚCIOWE itp... ROZMNAŻAM MOJE PIENIĄDZE!! NIE! DZIĘKUJĘ! NIE POZWOLĘ SIĘ OSZUKAĆ !!! Brayn Nikt nie chciał Cię oszukać. Nie powiedziałem również, że dla atrakcyjnych zwrotów nie można podejmować odpowiedniego ryzyka. Jestem tylko zwolennikiem tego, aby wiedzieć, co się robi i nie tracić z oczu najważniejszych zależności. I jeszcze nigdy nie głosiłem apologii na rzecz książeczki oszczędnościowej. Byłoby to interesujące zagadnienie dla satyry albo czegoś w tym stylu. Więc: Spokojnie, brunatny! Pozostań zrelaksowany. I powodzenia w handlu walutami! Paule

Napisany przez CFO
W tym forum wielokrotnie czytaliśmy o wysokich zwrotach z pełnymi zabezpieczeniami - a niektórzy, którzy to promowali, obecnie są ścigani prawnie. Handel walutami to także rynek, który podlega tym samym zasadom co handel towarami. W związku z tym handel walutami również podlega prawu popytu i podaży i - jak już wspomniał EuroPaule - nie przekracza grawitacji rynku. Więc - kontynuujcie marzenie o stworzeniu pieniężnego perpetuum mobile Pozdrowienia CFO

Napisany przez Brayn
Cześć Paule, przepraszam za zmianę płci. TEN BRĄZOWY JEST SPRAWDZONY. JA ZAWSZE MAM LUŹNĄ MENTALNOŚĆ. JEŚLI CHODZI O INWESTYCJE, TO WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE. SAM JESTEM TU JUŻ OD 18 MIESIĘCY I ZERO PROBLEMÓW. WYJĄŁEM XXXX euro ZE SWOJEJ KSIĄŻECZKI OSZCZĘDNOŚCIOWEJ I POLISY NA ŻYCIE I ZAINWESTOWAŁEM W TRZY INWESTYCJE. W SKRÓCIE: NADZÓR PAŃSTWOWY + DEUTSCHE BANK + DOBRY SYSTEM HANDLOWY = BEZPIECZEŃSTWO I ZYSKI. INNY PRZYKŁAD: MECZ W NOCLEG + NIEMCY WYGRYWAJĄ = ĆWIERĆFINAŁ I RADOŚĆ. BRAYN, POKAŻĘ CI FAKTY I ZBIERZESZ ZYSKI!

Napisany przez Brayn
cfo pisze: w tym forum wielokrotnie czytaliśmy o wysokich zwrotach z pełnymi zabezpieczeniami - a niektórzy, którzy to zachwalali, są obecnie ścigani karne. Handel walutami to rynek, który podlega tym samym prawidłowościom co handel towarami. Dlatego handel walutami również podlega prawu podaży i popytu i - jak już wspomniał europaule - nie pokonuje grawitacji rynku. Więc - dalej marz o stworzeniu wiecznego ruchomego pieniądza pozdrawiam cfo
cześć cfo na pewno te inwestycje, w których uczestniczę, nie są obecnie ścigane karnie. Są one monitorowane przez kilka organów nadzoru. Zalecam wszyskim unikanie inwestycji, które nie są monitorowane. Brayn

Napisany przez CFO
@Brayn W takim razie sugeruję ujawnienie możliwości inwestycyjnych tutaj, podając nazwy instytucji, a najlepiej także niezależnej agencji audytorskiej. Jeśli to zrobisz, gwarantuję Ci ogromny napływ zainteresowanych, co z kolei jeszcze bardziej zwiększy zwrot z inwestycji. Jestem ciekawy, o jakie instytuty inwestycyjne chodzi i która niezależna agencja audytorska potwierdziła tę informację. Jeśli to jeden z tych tajnych wskazówek, których nie wolno rozgłaszać, zachowaj to dla siebie, ponieważ wtedy tajemnica jest najlepiej strzeżona, a Ty będziesz czerpać nieograniczone korzyści i zarabiać fortunę. Czekam na Twoje informacje, które z pewnością będą interesujące również dla innych czytelników forum. Pozdrawiam serdecznie, CFO

Napisany przez Brayn
Cześć CFO, chciałbym, ale z przyczyn prawnych nie mogę. Chcę prowadzić spokojne życie. Możecie poprosić o prezentację, a ja podam wam mój adres i numer telefonu. Chętnie wypiję z wami piwo w niedzielę. Brayn

Napisany przez CFO
Wolę zainwestować w piwo, które ostatecznie przyniesie mi więcej korzyści niż prezentacje, adresy i numery telefonów. \ Moja rekomendacja: Trzymaj sekrety w tajemnicy, wtedy spokojne życie pozostanie nadal takie samo. \ Wniosek: Pozostawiam moje pieniądze w dotychczasowych inwestycjach i nie śledzę obecnej sytuacji na giełdzie. \ Teraz dokładnie wiem, gdzie na pewno nie ulokuję swoich pieniędzy, a mianowicie w inwestycjach o wysokim zwrocie i jeszcze wyższym bezpieczeństwie. Ponieważ przez długie lata wyobrażeń o Mikołaju i Zającu Wielkanocnym w końcu się przejrzałem. \ Więc cieszmy się latem, pijmy piwo i ustalmy strategię inwestycyjną.

Napisany przez Brayn
@cfo ja, piję też moje piwo i rozmawiam z ludźmi, którzy rozumieją pewne rzeczy. Ty też pijesz swoje piwo i wszystko jest w porządku brayn

Napisany przez EuroPaule
Brayn pisze: Cześć Paule, przepraszam za zmianę płci.
Cześć, nie ma sprawy. Było to doświadczenie rozszerzające świadomość. Cytat od Brayn PODSUMOWUJĄC: NADZÓR PAŃSTWOWY+DEUTSCHE BANK+DOBRY SYSTEM HANDLOWY = BEZPIECZEŃSTWO I ZYSK Dla dobrego zysku z tych punktów z pewnością tylko system handlowy jest odpowiedzialny. Pozostałe dwa punkty odnoszą się również do wielu dochodowych inwestycji. Niestety. Uważam, że można naprawdę dobrze zarabiać na handlu walutami. Jednak pojęcie bezpieczeństwo powinno być dokładnie wyjaśnione w tym kontekście. Ktoś, kto inwestował w akcje od 1980 do 2000 roku, również osiągnął zyski (nawet dłużej niż 18 miesięcy). Ale na pewno nie było to ostatecznie zbyt bezpieczne... . Miłego weekendu Paule P.S.: Ciao Italia! A w niedzielę wyciągniemy korek z rafy na północnym zachodzie Europy!!

Napisany przez Brayn

@Brayn

w takim razie sugeruję, żebyś ujawnił możliwości inwestycyjne tutaj, podając instytucje i, optymalnie, niezależne agencje audytorskie. Jeśli to zrobisz, gwarantuję ci ogromny napływ zainteresowanych, co przełoży się na jeszcze większy zwrot z inwestycji.

Jestem ciekaw, o jakie instytucje inwestycyjne chodzi i jakie niezależne agencje audytorskie dokonały tu oceny.

Jeśli to jeden z tych tajemniczych tipów, o których nie wolno rozmawiać, zachowaj to dla siebie, bo tajemnica jest najbezpieczniejsza, a ty będziesz czerpać korzyści bez granic i zarabiać niebotyczne pieniądze.

Czekam na twoje informacje, jak zapewne także inni czytelnicy forum.

Pozdrawiam, CFO

Cześć wszystkim!

Bezpieczeństwo i zwrot dla wszystkich!

Fakty:

- Niemiecki bank papierów wartościowych (globalna firma finansowa)
- Notowany na giełdzie frankfurckiej i XETRA
- Nadzorowany przez FINRA – Ochrona inwestorów! (FINRA - Plik nie znaleziony)
(FINRA sprawdza m.in. dopuszczenia zarejestrowanych osób)
- SEC i NFA (komisje nadzoru giełdowego w USA)
- Rejestracja, kontrola i nadzór przez BaFin

- Regulowany przez EdW (Ustawowe zabezpieczenie depozytów do 20 000 EUR)
"Naszym ustawowym zadaniem jest zapewnienie szczególnie małym inwestorom minimalnej ochrony przed możliwą stratą roszczeń z transakcji papierami wartościowymi.

Wszystkie zatwierdzone instytucje handlu papierami wartościowymi są zasadniczo przypisane do EdW."

- Własne [url]konto[/url] z imieniem (wpłaty i wypłaty tylko przez CIEBIE!)
- Profesjonalne zarządzanie
- Brak dostępu osób trzecich
- Brak minimalnego okresu trwania – możesz w dowolnym momencie uzyskać dostęp do swoich pieniędzy
- Dostęp online do konta w dowolnym momencie
- Obsługa płatności poprzez znaną niemiecką bankowość
Dzięki temu jest zapewnione, że twoje zainwestowane pieniądze nigdy nie wpadną w ręce oszustów.

2. Opcja: Dla inwestorów o silnym nastawieniu do bezpieczeństwa

- Również zarejestrowane przez BaFin - brak minimalnego okresu trwania - własne [url]konto[/url]
- 1% zwrotu stałego miesięcznie! (12% rocznie)
- Poduszka bezpieczeństwa
- Miesięczna wypłata automatycznie na twoje [url]konto[/url]

Brayn, miłego dnia

P.S.: Wtedy powiedzmy w niedzielę: ĆWIERĆFINAŁ NIEMCY!!!

Napisany przez Brayn
Wolę zainwestować w piwo, niż w prezentacje, adresy i numery telefonów. W końcu przynosi mi to jakoś więcej. Moja rekomendacja: Trzymaj sekret zawsze w sekrecie, wtedy spokojne życie pozostanie nadal spokojne. Konkluzja: Pozostawię moje pieniądze w dotychczasowych inwestycjach i nie będę analizował aktualnej sytuacji na giełdzie. Wiem teraz na pewno, gdzie NIE zainwestuję moich pieniędzy, a mianowicie w inwestycje o wysokim zwrocie i jeszcze większym bezpieczeństwie. Bo opowiastka o Mikołaju i zającu wielkanocnym jest już dla mnie jasna. Więc cieszmy się latem, pijmy piwo i ustalmy strategię inwestycyjną. MÓJ DROGI CFO, CIESZĘ SIĘ, ŻE PRZEJRZAŁEŚ ZŁUDZENIA O ZAJĄCU WIELKANOCNYM I MIKOŁAJU, ALE U MNIE LICZĄ SIĘ FAKTY! WIĘC, JAK MÓWIŁEŚ: CIESZMY SIĘ LATO, PIJMY PIWO I KUJMY STRATEGIĘ INWESTYCYJNĄ. BRAYN (czyli BRUNET) ;-)

Napisany przez Brayn
Brayn pisze: Cześć wszystkim, Bezpieczeństwo i zyski dla wszystkich! Fakty: - Niemiecki bank inwestycyjny (międzynarodowa firma finansowa) - Notowany na giełdzie frankfurckiej i XETRA - Monitorowany przez FINRA - ochrona inwestorów! FINRA - plik nie znaleziony (FINRA m.in. sprawdza zezwolenia zarejestrowanych osób) - SEC i NFA (amerykański organ nadzoru giełdowego) - Rejestracja, kontrola i nadzór BaFin - Regulowany przez EdW (uzakadlniony system zabezpieczenia depozytów do 20 000 EUR) „Naszym ustawowym zadaniem jest zapewnienie małym inwestorom minimalnej ochrony przed ewentualną utratą ich roszczeń wynikających z transakcji papierami wartościowymi. Wszystkie zatwierdzone firmy inwestycyjne są zasadniczo przypisane do EdW. - Własne konto na Twoje imię (tylko TY masz dostęp do wpłat i wypłat !!) - Profesjonalne zarządzanie - Brak dostępu osób trzecich - Brak minimalnego okresu trwania - możesz wypłacić swoje pieniądze w dowolnym momencie - Dostęp online do konta w dowolnym czasie - Transakcje finansowe są przeprowadzane za pośrednictwem znanej niemieckiej banku Dzięki temu zagwarantowane jest, że Twoje pieniądze nie wpadną w ręce oszustów. 2. Opcja: Dla inwestorów bardzo zwracających uwagę na bezpieczeństwo - Również zarejestrowane przez BaFin - brak minimalnego okresu trwania - własne konto - Stała stopa zwrotu 1% miesięcznie! (12% rocznie) - Poduszka bezpieczeństwa - Miesięczna wypłata automatycznie na Twoje konto Brayn, miłego dnia P.S.: W ten weekend powiemy: ĆWIERĆFINAŁY GERMANY!!!
P.S.: SYSTEMY HANDLOWE NIE SĄ WSZYSTKIE TAKIE SAME, PODOBNIE JAK MERCEDES I AUDI NIE MAJĄ PORÓWNANIA Z SKODĄ LUB FIAT !!!! DOCZKAMY SIĘ GRY CZY ZWYCIĘSTWA MŁODYCH CHŁOPAKÓW ZE SZKOCJI. Brayn :-)

Napisany przez Brayn
Brayn pisze: Cześć wszystkim Bezpieczeństwo i stopa zwrotu dla wszystkich! Fakty: - Deutsche Wertpapierhandelsbank (międzynarodowa firma finansowa) - Notowana na giełdzie frankfurckiej i XETRA - Monitorowana przez FINRA - ochrona inwestora! FINRA - Plik nie znaleziony (FINRA między innymi kontroluje zezwolenia zarejestrowanych osób) - SEC i NFA (komisje nadzoru giełdowego w USA) - Zarejestrowana, kontrolowana i monitorowana przez BaFin - Regulowana przez EdW (obowiązkowe zabezpieczenie depozytów do 20 000 EUR) Naszym ustawowym zadaniem jest zapewnienie małym inwestorom minimalnej ochrony przed możliwą stratą w wyniku transakcji papierów wartościowych. Wszystkie zatwierdzone firmy inwestycyjne są zasadniczo przyporządkowane do EdW. - Własne konto o nazwie (wpłaty i wypłaty tylko za pośrednictwem CIEBIE !! ) - Profesjonalne zarządzanie - Brak dostępu osób trzecich - Brak minimalnego okresu trwania - Możesz w dowolnym momencie uzyskać dostęp do swoich pieniędzy - Stała możliwość dostępu do konta online - Transakcje finansowe poprzez znaną niemiecką bankę Zapewniamy, że twoje pieniądze nie wpadną w ręce oszustów. 2. Opcja: Dla inwestorów o silnym nastawieniu do bezpieczeństwa - Ponadto zarejestrowana w BaFin - brak minimalnego okresu trwania - własne konto - Stała stopa zwrotu 1% miesięcznie! (12% rocznie) - Poduszka bezpieczeństwa - Miesięczna wypłata automatycznie na twoje konto Brayn, miłego dnia PS: W niedzielę powiedzmy: ĆWIERĆFINAŁ NIEMCY!!!
OK CFO, OTO KOLEJNY FAKT: BANK JEST AKTYWNY OD 1989 ROKU. TERAZ TWOJA KOLEJ :-) Brayn

Napisany przez Brayn
CFO pisze: @Brayn wtedy sugeruję, abyś ujawnił tu możliwość inwestycji, podając instytucje i najlepiej także niezależną firmę audytorską. Jeśli to zrobisz, gwarantuję Ci ogromny napływ zainteresowanych, co z kolei jeszcze bardziej zwiększy zwrot z inwestycji. J jestem ciekaw, o jakie instytucje inwestycyjne chodzi i jaką niezależną firmę audytorską sprawdza się tutaj. Jeśli to jeden z tych tajnych tipów, których nie powinno się rozgłaszać, zachowaj to dla siebie, bo właśnie tam sekret jest najlepiej chroniony i będziesz nieograniczenie zyskiwać i robić ciągłe pieniądze Czekam na Twoje informacje i zapewne również inni czytelnicy forum się nimi zainteresują Pozdrawiam CFO
WITAM CFO, SPEŁNIŁEM TWOJĄ PROPOZYCJĘ. WIDZISZ, ŻE WSZYSTKO UJAWNIŁEM. TERAZ TWOJA KOLEJ, CFO. Brayn

Napisany przez CFO
Czy coś przegapiłem w WIELKICH LITERACH? Jak nazywa się bank i firma rewizyjna? Z kim mogę się skontaktować w tej banku? Jeśli przeoczyłem, proszę zaznacz nazwę banku w tekście. Dziękuję Prawdopodobnie jest zbyt gorąco lub nazwa banku jest ukryta w zagadce. Do tej pory nie udało mi się jej rozwiązać Pozdrawiam CFO

Napisany przez Brayn
CFO pisze: Czy coś mi umknęło w WIELKICH LITERACH? Jak nazywa się bank i firma rewizyjna? Z kim mogę się skontaktować w tej banku? Jeśli coś przeoczyłem, proszę zaznacz mi nazwę banku w tekście. Dziękuję Prawdopodobnie jest za gorąco, albo nazwa banku jest ukryta w zagadce. Do tej pory nie mogłem jej rozwiązać Pozdrawiam CFO
Cześć CFO Nazywa się WPHB München. Mam nadzieję, że jesteś fair. Wiesz, że nie powinienem tego robić. Mogę ci powiedzieć od razu, że skierują cię do osoby, od której to masz. (Z powodów organizacyjnych) Ale nie ma problemu. Jeśli ty / ktoś jest naprawdę zainteresowany, mogę udzielić informacji dotyczących rejestracji i możecie się zapoznać oraz skontaktować. Widzisz, CFO, nie ma tu opowiadań o Mikołaju czy Zającu Wielkanocnym. Brayn

Napisany przez EuroPaule
WPHB oznacza tylko Wertpapier-Handels-Bank. Czy może masz na myśli Bank Baader? Pozdrowienia, Paule (ten link nie jest ode mnie)

Napisany przez Brayn
EuroPaule pisze: WPHB oznacza tylko Bank Handlu Papierami Wartościowymi. Czy może chodzi Ci o Bank Baader? Pozdrowienia, Paule (link nie jest ode mnie)
Cześć Paule, WHB Monachium Pozdrawiam, Brayn :-)

Napisany przez Brayn
Brayn pisze: Cześć Paule, WHB Monachium. Pozdrowienia, Brayn :-)
Paule, dokładnie mówiąc: vPE FX WPHB AG [Monachium]. Kochani, jeśli chcecie więcej informacji, żaden problem, ale jasno i wyłącznie o mnie. W inny sposób nie będzie to możliwe. Pozdrowienia, Brayn

Napisany przez Brayn
Chcesz mieć adres, numer telefonu, numer rejestracyjny firmy i numer podatkowy? Masz! Bezpłatnie i z darmową pomocą! :-) Brayn

Napisany przez CFO
Oto kilka informacji o VPE AG, które mnie uspokoiły. Bank osiąga obroty w wysokości 1,32 mln euro zatrudniając 6 osób (źródło: Wikipedia). Dodatkowo jest nadzorowany przez Bafin. Na stronie internetowej Startseite - vPE AG nie ma nigdzie informacji, że można prowadzić wyłącznie transakcje za pośrednictwem Brayn. Ja również bym tego nie zrobił/a od razu, ponieważ a) organizacja jest zdecydowanie zbyt mała b) podlega ona zasadzie wysoki zysk, wysokie ryzyko zgodnie z normalnością. Tego typu instytucji jest jak piachu, czyli nic nowego na tym świecie. @Brayn: Dziękuję za otwartość. Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Brayn
CFO pisze: Oto kilka informacji na temat VPE AG, które mnie uspokajają. Bank osiąga obroty w wysokości 1,32 mln euro z udziałem 6 osób (źródło: Wikipedia). Ponadto jest nadzorowany przez Bafin. Na stronie internetowej Startseite - vPE AG nigdzie nie jest napisane, że można dokonywać transakcji wyłącznie poprzez Brayn. Ja też bym tego nie zrobił, ponieważ a) organizacja jest zdecydowanie za mała b) podlega zwykłej zasadzie Wysoki zysk, duże ryzyko Takie instytucje są powszechne jak ziarna piasku, więc nic nowego na tej planecie. @Brayn: Dziękuję za otwartość Pozdrawiam, CFO
HEJ CFO ZA MAŁA? NIE WIEM, SKĄD TO WZIĄŁEŚ.... TERAZ TY JESTEŚ ZOBOWIĄZANY DO SPEŁNIENIA SWOICH OBOWIĄZKÓW.... Brayn

Napisany przez CFO
@Brayn Natarczywe pytanie: Czy właściwie rozumiesz to, co piszesz?

Napisany przez Brayn
CFO pisze: @Brayn Indiscrete Frage: Czy naprawdę rozumiesz to, co piszesz?
@CFO INDYKRETNE PYTANIE: CZY NAPRAWDĘ NIE CHCESZ ZROZUMIEĆ! PRZECZYTAJ SWÓJ WPIS Z DNIA 24.06.2010 Brayn

Napisany przez Brayn
CFO pisze: Oto kilka informacji dotyczących VPE AG, które mnie uspokajają. Bank osiąga 1,32 mln euro obrotu przy zatrudnieniu 6 osób (źródło: Wikipedia). Ponadto jest nadzorowany przez Bafin. Na stronie internetowej Strona główna - vPE AG nigdzie nie jest napisane, że można dokonywać transakcji wyłącznie za pośrednictwem Brayna. Ja bym tego nawet nie robił bezpośrednio, ponieważ a) organizacja jest zdecydowanie zbyt mała b) podlega standardowej zasadzie Wysoki zysk, wysokie ryzyko Takich instytucji jest jak ziaren piasku, więc nic nowego na tej planecie. @Brayn: Dziękuję za otwartość. Pozdrowienia, CFO
Cześć CFO (Proszę przeczytaj ze zrozumieniem, obrót w wysokości 1,23 miliona dotyczył roku 2008. Czy jesteś uczulony na Bafin?) Informacje: Komunikat prasowy z dnia 27.12.2008, godz. 15:54:44 [ID 418729 / Biznes] vPE WertpapierhandelsBank AG zostaje pierwszym niemieckim członkiem amerykańskiego nadzoru finansowego FINRA. W ramach oczekiwanej globalnie zaostrzenia regulacji rynków finansowych, vPE WertpapierhandelsBank AG podejmuje konieczny krok naprzód. (News4Press.com) vPE WertpapierhandelsBank AG, działająca od 1989 roku w międzynarodowym handlu papierami wartościowymi dla swoich klientów, staje się idealnym partnerem dla amerykańskich banków i domów maklerskich, które w przyszłości najprawdopodobniej będą wymagać członkostwa w FINRA jako warunku nawiązania współpracy. Ponadto, bank został w październiku tego roku mianowany zarządcą funduszu VPE Pentagon Fund, co umożliwia teraz również prywatnemu inwestorowi dostęp do strategii, której dotychczas tylko instytucje inwestycyjne mogły się dostępować. Również model biznesowy vPE WertpapierhandelsBank AG jest szczególny. Dzięki partnerskim powiązaniom z niezależnymi doradcami finansowymi, tzw. „Investors Interest” - standard jakościowy dla klientów - jest skutecznie realizowany. W ten sposób bank vPE zapewnia, że dla każdego inwestora w każdej dziedzinie usług papierów wartościowych odpowiedni specjalista jest odpowiedzialny. „Samodzielne przestrzeganie surowych ustawowych przepisów dotyczących papierów wartościowych przez świadczeniodawcę nie oznacza automatycznie sukcesu handlu dla inwestora indywidualnego. Dopiero poprzez globalną sieć ekspertów, zwłaszcza poprzez bliskość do klienta, można osiągnąć cel poprawnego podejmowania decyzji dla każdego indywidualnego inwestora”, opisuje CEO Marco v. Pfetten filozofię swojej firmy. Informacje o vPE WertpapierhandelsBank AG Międzynarodowo działający bank vPE WertpapierhandelsBank AG specjalizuje się w pośrednictwie i zarządzaniu inwestycjami w papierach wartościowych dla inwestorów prywatnych, zawodowych traderów i instytucji. Oferta banku obejmuje wszystkie instrumenty finansowe notowane na wszystkich światowych giełdach. Bank kierowany jest przez wspólników Marco Freiherr v. Pfetten i Lars Lorenz Ewaldsen, którzy oboje jako wykwalifikowani bankierzy inwestycyjni działają w branży papierów wartościowych od ponad 20 lat. Kompetencje banku w zakresie handlu papierami wartościowymi, zarządzania majątkiem i zarządzania funduszami opierają się na fundamencie nowoczesnej, kompleksowej integracji procesów. Zapewnienie bezpieczeństwa inwestora, wymaganego prawem MiFID, oraz bezproblemowa realizacja transakcji, jak również fachowa specjalizacja w różnych fazach usług papierów wartościowych, zapewniają skuteczne wsparcie w realizacji indywidualnych celów inwestycyjnych. Ten standard jakościowy, „Investors Interest”, vPE Bank realizuje wspólnie z brokersami zatrudnionymi i powiązanymi kontraktowo Partnerami Stowarzyszonymi. Sieć bankowa banku i jego międzynarodowi partnerzy w zakresie badania rynku zapewniają maksymalne zbliżenie do rynku. Bank vPE jest porównywalny z bankiem inwestycyjnym, z tym, że zapewnia każdemu inwestorowi profilową i wszechstronną obsługę 24 godziny na dobę, a także może efektywnie zarządzać mniejszymi kwotami inwestycji. Instytucja ta jest nadzorowana przez Bafin, posiada zezwolenie zgodnie z §32 KWG i jest regulowanym członkiem NFA (National Futures Association, USA) oraz amerykańskiego nadzoru finansowego FINRA. Rewizorem banku jest Deloitte & Touche GmbH. CFO MASZ RACJĘ SĄ WIELE... ALE TYCH JEST DALEKO OD BANKU vPE. Brayn P.S. Jak już kiedyś powiedziałem, poświęciłem swoją książeczkę oszczędnościową i polisę na życie. I na koniec każdy jest odpowiedzialny za swoje finanse

Napisany przez CFO
@brayn Tak, dokładnie pamiętam, co napisałem 24.6. Jeśli stopa zwrotu i bezpieczeństwo są takie, jak opisano, to gwarantuję dużą popularność. Tylko: na podstawie strony internetowej i informacji zawartych w Wikipedii, VPE AG również gotuje tylko na wodzie. Innymi słowy, im wyższa stopa zwrotu, tym większe ryzyko. VPE AG to typowy sprzedaż wielopoziomowa i poszukuje pośredników prowizji do transakcji obarczonych wysokim ryzykiem (handlu opcjami, FX i kontraktami CFD). Dlatego VPE AG również przestrzega przed następującym ryzykiem: Ostrzeżenie o ryzyku Handel instrumentami finansowymi wiąże się z ryzykiem i nie jest odpowiedni dla wszystkich inwestorów. Zanim zdecydujesz się na samodzielny handel, a także handel przez innych, powinieneś dokładnie przemyśleć swoje cele inwestycyjne, sytuację finansową, potrzeby, doświadczenie i wiedzę fachową. VPE Bank dostarcza ogólnych zaleceń nie uwzględniających Twoich indywidualnych celów inwestycyjnych, sytuacji finansowej ani potrzeb. Handlując i spekulując, możesz stracić część lub całość zainwestowanych środków, dlatego nie powinieneś spekulować kapitałem, którego nie możesz sobie pozwolić stracić. Bądź świadomy wszystkich związanych z handlem ryzyk. VPE Bank zaleca skonsultowanie się z niezależnym doradcą finansowym. Zawartość tej strony internetowej nie stanowi oferty zakupu i nie powinna być uważana za indywidualne doradztwo inwestycyjne, ale ma jedynie charakter informacyjny. Zrozumiałeś to? Produkty VPE Bank - zwłaszcza te z wysokimi stopami zwrotu - niosą ze sobą duże ryzyko. Trzeba to mieć na uwadze jako inwestor. Dodatkowo, wyłączenie odpowiedzialności jest bardzo interesujące: Informacje na temat urządzenia zapewniającego zabezpieczenie roszczeń posiadaczy rachunków papierów wartościowych (urządzenie zabezpieczające) VPE WertpapierhandelsBank AG należy do urzędu ds. rekompensat dla firm zajmujących się obrotem papierami wartościowymi (EdW), skrytka pocztowa 04 03 47, 10062 Berlin. EdW jest urzędem utworzonym na podstawie ustawy o gwarancjach depozytowych i rekompensatach dla inwestorów z dnia 16 lipca 1998 r., który ma za zadanie zabezpieczać roszczenia posiadaczy rachunków papierów wartościowych na mocy ustawy wymienionej powyżej oraz chronić zobowiązania związane z obrotami papierami wartościowymi do wysokości 90% ich wartości, ale maksymalnie w wysokości 20 000,00 EUR na wierzyciela. Zobowiązania wynikające z obrotu papierami wartościowymi w rozumieniu tej ustawy obejmują zobowiązania instytucji do zwrotu środków pieniężnych, które są zobowiązane do zwrotu posiadaczom rachunków papierów wartościowych w związku z obrotem papierami wartościowymi lub są przechowywane w ich imieniu. Obejmuje to również roszczenia posiadaczy rachunków o wydanie instrumentów, których są właścicielami i które są przechowywane lub powierzone do przechowywania związane z obrotem papierami wartościowymi. Do wymienionych instrumentów finansowych należą między innymi inne papiery wartościowe oraz jednostki uczestnictwa w funduszach inwestycyjnych. Roszczenie o rekompensatę zależy od wysokości i zakresu zobowiązań instytucji w stosunku do wierzyciela wynikających z obrotu papierami wartościowymi, uwzględniając ewentualne prawa względem weryfikacji i retencji instytucji. Przy obliczaniu wysokości roszczenia o rekompensatę należy wziąć pod uwagę wartość pieniędzy oraz wartość rynkową instrumentów finansowych w momencie wystąpienia zdarzenia podlegającego rekompensacie. Roszczenie o rekompensatę nie przysługuje, jeśli środki nie są denominowane w walucie państwa członkowskiego UE ani w euro. Roszczenie o rekompensatę obejmuje również roszczenia o odsetki, które powstały do momentu jego spełnienia, w ramach wymienionego limitu. Roszczenia o odszkodowanie z tytułu błędów doradczych nie są chronione przez EdW. Wniosek jest więc taki, że nie można bezwzględnie polegać na bezpieczeństwie. W każdym razie polecam lekturę 182-stronnicowego prospektu papierów wartościowych VPE AG. Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Brayn
Cześć CFO, to, co napisałeś, znajduje się prawie przy każdym zakończeniu. Ponadto zgodnie z prawem są zobowiązani informować klientów. Nic nowego. Jedyne, na co mamy gwarancję, to to, że kiedyś wszyscy umrzemy. Jak już wspominałem, od 18 miesięcy zero problemów. Znam ludzi ze Szwajcarii...są zadowoleni z obu inwestycji (1% stały zwrot miesięcznie oraz inwestycja w WPHB). Brayn ;-)

Napisany przez Brayn
Cześć CFO! Nic nowego w tym, co napisałeś. Oni są zobowiązani przez ustawodawcę. Aby osiągnąć zysk, zawsze należy podjąć ryzyko, także CFO w Twojej inwestycji. To zależy od systemów handlowych. Jeśli będą one ciągle rozwijane, ryzyko pozostanie niskie. Znam ludzi ze Szwajcarii, Niemiec... którzy byli zadowoleni z zysków, jakie uzyskali z inwestowania 1% miesięcznie w anlage wphb. To proste - rozdziel swoje pieniądze na kilka koników i zawsze będziesz czerpać zyski. Mówię z doświadczenia. Brayn ;-)

Napisany przez CFO
@brayn Dla mnie zabawa się kończy, gdy instytucja papierów wartościowych z 6,2 mln euro obrotu agenckiego (57 agentów) generuje obroty brutto w wysokości 1,3 mln euro i wypłaca pensje w wysokości 1,064 mln euro dla 6 pracowników. To oznacza 177 000 euro rocznie na jednego pracownika (!). Jeśli ktoś inwestuje swoje pieniądze w taką instytucję, która nie wypłaca dywidendy, ale w 2007 roku przekazuje dywidendę w wysokości ponad 400 000 euro, to mnie to nie obchodzi. Najwięksi beneficjenci to dwaj główni akcjonariusze, których tutaj nie chciałbym wymieniać z imienia, którzy posiadają 87% kapitału zakładowego. Dla mnie to konstrukcje, którym nigdy w życiu nie powierzyłbym swoich pieniędzy. Tak więc, Brayn, miłej zabawy z inwestowaniem, moje pieniądze na pewno tam nie trafią i nikomu nie polecam tam inwestować, ba, nawet odradzam. Pozdrawiam, CFO

Napisany przez Brayn
CFO pisze: @brayn U mnie kończy się zabawa, kiedy instytucja finansowa osiąga obroty w wysokości 6,2 mln euro (57 agentów), generując obrót brutto w wysokości 1,3 mln euro i płacąc wynagrodzenia w wysokości 1,064 mln euro dla 6 pracowników. To oznacza 177 000 euro rocznie (!) na pracownika. Jeśli ktoś inwestuje swoje pieniądze w taką instytucję, która nie wypłaca dywidendy, ale w 2007 roku wypłaca udziały w wysokości ponad 400 000 euro, to może mnie to nie obchodzić. Najwięksi beneficjenci to głównie dwaj główni akcjonariusze, których tutaj nie wymieniam, posiadający 87% kapitału akcyjnego. Dla mnie są to konstrukcje, którym nigdy bym nie powierzył swoich pieniędzy. Dlatego Brayn, miłej zabawy w inwestowaniu, ale moje pieniądze tam na pewno nie pójdą, nie będę też polecał nikomu, aby do tego dołączył, ba, nawet odradzał Pozdrawiam, CFO
@ CFO To, co piszesz CFO, to nic nowego!! Starzy grubi mają oczywiście dużo forsy. Gdzie żyjesz? Tutaj głównie chodzi o systemy handlowe. Więc mój drogi CFO, napisz coś nowego. To jest międzynarodowy bank, CFO (odnosi się do 57 agentów). Co myślisz, że inni mają mniej. Brayn PS: Wiele międzynarodowych klientów jest zadowolonych. To się liczy!! PPS: Czy wiesz, CFO, jak naprawdę osiągane są Twoje zyski? Ja wiem, mój drogi CFO, i gdybyś naprawdę znał prawdę, pewnie nie pisałbyś i nie zalecał wielu rzeczy. Myślę, że kończymy tutaj. Chętnie pomogę każdemu za darmo. Jeśli coś jest nie tak, macie email. Szacunek, Brayn

Napisany przez EuroPaule
CFO pisze: To dla mnie konstrukcje, którym nigdy w życiu nie powierzyłbym pieniędzy.
Och, jako główny akcjonariusz? Pozdrowienia, Paule

Napisany przez CFO
@Europaule Tak, oczywiście jako główny akcjonariusz również chciałbym maksymalizować zyski. ... i już mieszkam tam, gdzie główny akcjonariusz bezpiecznie inwestuje swoje pieniądze. @brayn Tak, bardzo dobrze wiem, w jakie inwestycje i nieruchomości generowane są moje zwroty, inaczej nie zdecydowałbym się zainwestować moich pieniędzy. W prospekcie informacyjnym papierów wartościowych, gdzieś daleko z tyłu, jest napisane, że w 2007 r. vPE AG zmniejszyła sieć agentów o 26 osób, z przyczyn jakościowych. Jeśli jesteś jednym z tych agentów - co zakładam na podstawie Twoich wysiłków w sprzedaży - to zastanawiam się, jak niedostateczna musiała być jakość agentów w 2007 roku. Bez urazy, po przejrzeniu prospektu (naprawdę warto) nadal odradzam inwestowanie, ryzyko jest duże, a zabezpieczenia słabe. Pozdrawiam, CFO PS: Nie chciałbym znać całej prawdy, inaczej moja ocena byłaby prawdopodobnie jeszcze ostrzejsza

Napisany przez Brayn
@cfo agent?? O czym mówisz? Cześć! Fajnie, że się postarałeś o informacje, ale przyznaję, że trochę jest żenująco, gdy nie czytasz lub nie rozumiesz napisanych postów. W banku masz swoje konto i to wszystko [jest zarządzane]. Och, cfo, jeśli zarządzasz swoimi inwestycjami tak, jak czytasz i rozumiesz, to smacznego. Wygląda na to, że inwestycje w nieruchomości nie idą zbyt dobrze. No cóż, USA też miało swoje zmagania, prawda? - Brayn

Napisany przez CFO
@brayn Żyję z dochodów z obligacji i zysków z nieruchomości. To głównie dlatego, że nie powierzam moich pieniędzy instytucjom, tak jak sugerujesz. Wartości nieruchomości nadal rosną, ponieważ po niepewnościach w sektorze finansowym w UE nadal napływa ogromna ilość pieniędzy do kraju, a przedsiębiorstwa nadal przeprowadzają się tutaj. To podnosi ceny gruntów do interesujących poziomów. Więc życzę powodzenia przy pozyskiwaniu vPE AG. @all Znajdź 20 błędów ortograficznych w poprzednim tekście Brayns, a zdobędziesz moje nieograniczone uznanie. @DesertFox Wyraźnie jeszcze nie przetrawiłeś pojedynku inwestycyjnego na Forexie. Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Brayn
CFO pisze: @brayn Żyję z dochodów z papierów wartościowych i z rentowności z nieruchomości. Robię to przede wszystkim dlatego, że nie powierzam moich pieniędzy instytucjom, tak jak sugerujesz. Wartości nieruchomości nadal rosną, ponieważ po niepewnościach w sektorze finansowym w UE nadal płynie do kraju ogromna ilość pieniędzy, a także firmy nadal przyciągają inwestycje tutaj. To powoduje, że ceny gruntów rosną do ciekawych poziomów. Więc życzę powodzenia w dalszym rozwoju vPE AG. @wszyscy Znajdź 20 błędów ortograficznych w poprzednim krótkim tekście Brayna i będziesz miał moje nieograniczone podziwienie. @DesertFox Wygląda na to, że jeszcze całkowicie nie strawiłeś pojedynku inwestycyjnego Forex. Pozdrowienia CFO
Cześć wszystkim Oto wpis na temat zwrotu z inwestycji w nieruchomości: Niemiecki Indeks Nieruchomości: Nieruchomości przynoszą mniejsze zyski Niemiecki rynek nieruchomości zaczyna powoli, ale pewnie odczuwać skutki kryzysu finansowego. Inwestorzy w zeszłym roku osiągnęli jeszcze dość przyzwoity zwrot z inwestycji w nieruchomości. Jednak w przyszłości będą musieli pogodzić się z malejącymi zyskami. Spadek jest już widoczny w przypadku biurowców i nieruchomości przemysłowych. Inwestorzy osiągnęli w zeszłym roku średni zwrot z inwestycji w nieruchomości na poziomie 3,5 procent. Jednak nie wyszli z tego całkowicie nietknięci. W porównaniu do poprzedniego roku, zwrot spadł o jeden procent. Pokazuje to Niemiecki Indeks Nieruchomości (Dix), opracowany przez firmę analityczną International Property Databank (IPD). Do obliczenia Dix IPD przeanalizował portfele 55 instytucjonalnych inwestorów. Łącznie uwzględniono prawie 2,500 obiektów o wartości rynkowej 45,3 mld euro. Wydajność nieruchomości składa się z przychodów z wynajmu i zmian wartości. Najwięcej zarobili inwestorzy w zeszłym roku na nieruchomościach handlowych. Wyniosły one zwrot w wysokości 4,5 procent. Nieruchomości mieszkalne osiągnęły prawie równie dobry wynik, 4,4 procent. Natomiast zyski z biurowców (2,1) i nieruchomości przemysłowych (1,0) są znacznie niższe. Jeśli chodzi o wydajność niemieckich lokalizacji biurowych, Stuttgart z wynikiem 5,7 procent zajmował absolutne pierwsze miejsce. Hamburg i Monachium były niemal na równi, zajmując drugie i trzecie miejsce, ale osiągając wyniki odpowiednio 4,6 procent i 4,5 procent, o wiele niższe. Biura w Kolonii osiągnęły średni zwrot z inwestycji w wysokości 3,8 procent, w Düsseldorfie 2,4 procent. Największy spadek dotknął placówkę finansową Frankfurt. Tutaj zwrot wynosi zaledwie 0,9 procent. W porównaniu z innymi rynkami Niemcy wciąż stoją dobrze (JESZCZE!): Na przykład ogólny zwrot z inwestycji w Wielkiej Brytanii spadł zeszłego roku o około 22 procent. Ponieważ w Niemczech w przeszłości nie było znaczących wzrostów wartości, nie ma teraz konieczności takich korekt jak w Wielkiej Brytanii, mówi Daniel Piazolo, dyrektor zarządzający IPD w Niemczech. W Niemczech ani czynsze znacznie nie spadły, ani pustostany znacząco nie wzrosły. Niemniej jednak niemieccy inwestorzy będą musieli przygotować się na jeszcze niższe zyski w przyszłości........... @CFO mam też kilka danych na temat otwartych funduszy nieruchomościowych: Rok 2007: Zwrot 6,34% (Brutto) Rok 2008: Zwrot 4,50% (Brutto) Rok 2009: Zwrot 3,16% (Brutto) To nie moje standardy! Jako klinkenputzer, moje inwestycje idą dobrze: Zalecana przez Desert Fox inwestycja przyniosła mi od października 2009 do maja 2010 Zwrot Bruttop: około 132% + inwestycja początkowa 2. Inwestycja 1.2.2007 do 10.5.2010 Wpłacone 5000$ zysk 301,861.00$ (Brutto) Kwota ta zostałaby osiągnięta tylko, gdybym nie wypłacał zysków miesięcznie. (System handlowy miał tylko w listopadzie 2009 minus 3,82) 3. Inwestycja 1% stałe od 18 miesięcy 4.Inwestycja od 7 miesięcy około 400% (Brutto) + inwestycja początkowa (Systemy handlowe) Zawsze wypłacam zyski miesięcznie, gdy moja inwestycja jest zwrócona, to oznacza BRAK RYZYKA !! WSZYSTKIE TRANSKACJE MOŻNA UDOKUMENTOWAĆ !! Pozdrawiam więc CFO z tej słonecznej strony! Szacunek Brayn P.S: @ Desert Fox jeszcze raz dziękuję za wskazówkę! Ach, cieszę się, że nie posłuchałem rady CFO! Zwrot Brutto w wysokości około 132% nie byłby teraz w mojej kieszeni! PPS: Brutto = przed podatkami .

Napisany przez CFO
@brayn Nie pisałem o funduszach inwestycyjnych, ale o nieruchomościach, które nadal cieszą się stabilnym wzrostem wartości. Twój post potwierdza tezę, że dziesięć na sto osób nie potrafi liczyć procentów (co stanowi przynajmniej ponad 27%). Ach, i wszystkie transakcje są udokumentowane, podobnie jak transakcje z posta Będę milionerem latem i udowodnię to wszystkim. Notarialne potwierdzenie zysku Forex zostało zapowiedziane, ale nigdy nie pokazane. Fore są cierpliwe: ponieważ jestem nieco prostym duchem, byłbym wdzięczny, gdybyś mógł określić wzrost zysku z 5000 do 301861 w procentach. @admin: Byłoby interesujące zbadać poprzez adres IP, czy Desert Fox i Brayn nie są tą samą osobą. W dzisiejsze gorące dni cieszę się, że nie jestem zbyt narażony na słońce, bo potrafi ono czasami porządnie rozmiękczyć mózg i sprawić problemy z liczeniem procentów. Pozdrowienia CFO

Napisany przez Brayn
CFO pisze: @brayn Nie napisałem nic o funduszach nieruchomości, a jedynie o nieruchomościach, które wciąż cieszą się stabilnymi wzrostami wartości. Twój post potwierdza tezę, że dziesięciu na stu nie potrafi liczyć procentów (co stanowi przecież ponad 27% ) Ach tak, wszystkie transakcje są udokumentowane, podobnie jak w przypadku transakcji z posta Zarobię milion latem i udowodnię to wszystkim. Powiedziano o notarialnym potwierdzeniu zysków z Forexu, ale nigdy go nie pokazano. Fora są cierpliwe: jako osoba prostego umysłu, byłbym wdzięczny, gdybyś mógł pokazać procentowy wzrost zysku z 5000.- na 301861.- . @admin: Byłoby interesujące sprawdzić to poprzez adres IP, czy Desert Fox i Brayn to nie ta sama osoba. W tych gorących dniach jestem wdzięczny, że nie jestem zbyt bardzo narażony na słońce, ponieważ potrafi ono niekiedy dosyć mocno rozmiękczyć mózg i sprawiać problemy z liczeniem procentów. Pozdrawiam CFO
@ CFO Fundusze Nieruchomościowe CFO proszę najpierw PRZECZYTAJ-ZROZUM-NAPISZ ODPOWIEDŹ Przeczytaj mój ostatni post. (Analiza IPD dotycząca niemieckich nieruchomości - marzyć dalej o stabilnym wzroście... No cóż, dla rekina nieruchomości zawsze są w zielonej strefie.) Twój post potwierdza tezę, że jedenaście (wcześniej dziesięć) z setki nie potrafi liczyć procentów (co stanowi przecież ponad 27% ) Jako osoba prostego umysłu, pokażę Ci, jak osiągnąć wzrost zysku z 5000.- na 301861! Odpowiedź: Kapitał początkowy + osiągnięte odsetki (zyski) zawsze należy ponownie zainwestować. CFO, będę musiał Ci wszystkim pokazać procenty. Ten, kto rozumie systemy handlowe, zadaje pytanie na końcu. Przepraszam CFO, handel nie jest Twoim światem! I mam również wątpliwości co do świata nieruchomości! Cóż, pozdrawiam Cię CFO z słonecznej strony (ZWROTU)! Brayn @ Wszyscy! Miłego weekendu!!

Napisany przez CFO
@Brayn ... i twoje ryby, które łapiesz, mają metrową odległość między oczami. Twoje wyjaśnienia są wystarczające, twoje potwierdzenia zwrotu z inwestycji to udowadniają - każdy związek z rzeczywistością jest utracony. Jeśli tak wiele pieniędzy płynie, jak twierdzisz, dlaczego w świecie zdradzasz ten pewniakowy sekret? Jesteś Matką Teresą analfabetów i dyskalkulii? Po twoich wyjaśnieniach zwrotu z inwestycji i procentów dwie rzeczy są jasne: 1. Twoje podane tutaj zwroty z inwestycji należą do krainy fantazji 2. Każdy, kto teraz zainwestuje w twój pomysł, może zostać wybrany na głupca roku. Piana chciwości jest wręcz wyczuwalna w twoim wpisie. Uważaj, może szybko się rozlać (patrz Dividium Capital) Pozdrawiam CFO

Napisany przez EuroPaule
Cześć Brayn, Byłoby interesujące dowiedzieć się, jaką metodą obliczyłeś tę interesującą stopę zwrotu. Czy to było metodą ISMA? IRR? Braess/Fangmeyer? Moosmüller? A może inną? Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Brayn
EuroPaule pisze: Cześć Brayn, byłoby interesujące dowiedzieć się, jaką metodą obliczyłeś tę interesującą stopę zwrotu? ISMA? IRR? Braess/Fangmeyer? Moosmüller? A może inne? Pozdrowienia Paule
Cześć Paule Super gra! Prawda? Oto przykład: Kapitał początkowy: 3000 euro Stopa procentowa miesięczna: 5% Okres trwania: 120 miesięcy Kapitał końcowy: 1.046.0735,96 Odeszczony procent: Tak, odsetki skumulowane Oprocentowanie comiesięczne: liniowe Łączne odsetki: 1.043.0735,96 Byłoby też fajnie usłyszeć, jaką metodą obliczasz stopę zwrotu? ISMA? IRR? Braess/Fangmeyer? Moosmüller? Byłbym wdzięczny za kilka przykładów. Szczegółowy rozwój salda dla powyższego przykładu udostępnie natychmiast Tobie / CFO i oczywiście wszystkim członkom forum, gdy tylko stworzysz mi również obliczenie (zgodnie z metodami, które podałeś osobiście: ISMA? IRR? Braess/Fangmeyer? Moosmüller? na przykładzie moich 3000 euro) Cieszę się Pozdrawiam Paule z ziemii obliczania stop zwrotu! Brayn @ Wszystkim miłej niedzieli

Napisany przez EuroPaule
Cześć Brayn, Moja odpowiedź jest bardzo prosta: Korzystam z metody wewnętrznej stopy zwrotu, gdy podaję informacje o zwrocie. Dlaczego twoja odpowiedź jest tak długa, a mimo to i tak jej nie zrozumiałem? Czy to dlatego, że moja ogólna wiedza jest tak słaba, czy dlatego, że jestem kobietą? Pozdrowienia, Paule

Napisany przez CFO
@euro Paule Odpowiedź od Brayna była zgodna z zasadą Jeśli nie możesz ich przekonać, to zdezorientuj. W tej kalkulacji pojawił się kluczowy błąd, szczególnie w Niemczech. Oblicz odpowiednie podatki i nie zapomnij się uśmiechnąć. Jednakże, biorąc pod uwagę gramatykę i sformułowanie, muszę zakładać, że Brayn w Niemczech nie musi płacić podatków. Z tego co mi wiadomo, są one zwolnione dla osób o IQ poniżej 37. Pozdrawiam, CFO

Napisany przez Krebsnebelwesen
Z innych forów znam tylko: Nie karm trolla... Jeśli więc znałbym sposób, jak z 3 tys. zrobić 1 mln w ciągu 10 lat, poleciłbym to panu Schäuble. Na pewno potrafiłby zarobić więcej niż 3 tys. i po 10 latach budżet państwa niemieckiego zostałby zrównoważony. Wszyscy bylibyśmy praktycznie wolni od długów, a podatki mogłyby być obniżone! Wtedy FDP mogłaby zrealizować swoje obietnice. Jeśli nie zostaliby zdymisjonowani za 4 lata...

Napisany przez ProperSoul
Przepraszam, że się wtrącam, ale chciałem krótko coś dodać Co do pisowni i gramatyki brayna, naprawdę nie wiem, czy mam się śmiać, czy też powinienem odnaleźć jego nauczyciela języka niemieckiego i zbić mu łeb... Nie wspominając o jego wyraźnie nieistniejących umiejętnościach matematycznych. Nie znam się na obliczaniu rentowności (Moosmueller, ISMA itp.), ale czy ktoś, kto obiecuje lub oblicza rentowność, nie powinien znać się przynajmniej na tych metodach i nie potrzebować przykładowych obliczeń, jak to jest w przypadku brayna? @CFO: Znalazłem wszystkie 20 błędów... Dostanę teraz ciasteczko? (Czytanie tego wątku sprawia tyle samo przyjemności, co czytanie wątku Dividium w jego złotych czasach ) PS

Napisany przez Brayn
Cześć wszystkim Oto pomoc: Zinsen-berechnen.de | Kalkulator online dla Twoich finansów Brayn

Napisany przez EuroPaule
ProperSoul pisze: Z rzeczy obliczeń zwrotu inwestycji również nie mam pojęcia (Moosmueller, ISMA itp.), ale czy nie powinno się znać przynajmniej tych metod, jeśli obiecuje się lub wylicza zyski, i nie potrzebować przykładowego obliczenia, jak wydaje się to być w przypadku brayn?
Cześć, Dokładnie mówiąc, przy każdym podaniu zwrotu inwestycji należy podać metodę obliczania, ponieważ różne metody mogą przynieść różne wyniki. Często zwrot inwestycji jest mylony z wartością rozwoju, co wydaje się być również przypadek w przykładzie Brayna. Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata