Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Opłaty za korzystanie z mojej karty kredytowej w Azji.

Napisany przez ADMCI4
Od około dwóch lat mam kartę kredytową, ale dotychczas rzadko jej używałem tutaj w Niemczech. Wiem, że tutaj trzeba płacić opłaty tylko wtedy, gdy korzysta się z karty kredytowej w bankomacie, aby wypłacić gotówkę. Płatności w sklepach są darmowe. Jesienią planowałem wyjazd na wakacje do Azji z moją dziewczyną.

Planowaliśmy podróżować przez około 2 miesiące po różnych krajach. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy w Azji gdziekolwiek obowiązują opłaty za płatności kartą kredytową? Czy istnieje jakiś kraj, w którym ogólnie nie można płacić kartą kredytową?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć....

to zależy od karty kredytowej do karty kredytowej... zazwyczaj opłata wynosi między 1-2% kwoty... większość pobiera 1,5% ... czyli przy 1000 euro.... 15 euro... nadal jest to akceptowalne!

Zazwyczaj karty kredytowe są akceptowane w Azji... z wyjątkiem oczywiście niektórych małych wiosek... jedynym krajem, który teraz przychodzi mi na myśl i nie akceptuje kart kredytowych, jest Korea Północna.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez Doso
Prawdopodobnie będziesz musiał zapłacić opłaty za konwersję walut, które zazwyczaj wynoszą około 1-2% wartości transakcji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata