Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy istnieje minimalny dochód wymagany do uzyskania karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Mam 23 lata i od dwóch lat studiuję.

Poza tym, czasami dorabiam trochę i dostaję stypendium. Dodatkowo moi rodzice wspierają mnie, kiedy tylko mogą. Ponieważ chcę odbyć dwa semestry za granicą, uważałbym za praktyczne posiadanie wtedy karty kredytowej. Czy jest możliwe, aby jako student otrzymać kartę kredytową, jeśli nie ma się regularnych, wysokich dochodów?

Jeśli mógłbym tego doświadczyć, byłoby mi miło, gdybyście mnie poinformowali, jaką kartę kredytową mogę ubiegać się o wydanie.

Pozdrowienia, Jeremias

Napisany przez 2Escorpio
Cześć...

minimalne dochody są różnie oceniane i ustalane przez różne banki.

Zazwyczaj wymagane jest pewne regularne źródło dochodów, ale spróbuj złożyć wniosek w Barclaycard, oni specjalizują się w studentach.

Limit będzie jednak wynosił 500 lub 1000 euro.

Napisany przez ProperSoul
Cześć również

Około 2 lata temu byłem w dokładnie takiej samej sytuacji jak ty. Planowany semestr za granicą, brak regularnych dochodów, ale mimo wszystko poczucie, że warto mieć kartę kredytową na ten semestr za granicą.

Poszukałem wtedy w internecie, prawdopodobnie tak jak ty, i trafiłem na konto DKB Cash. Tak, to jest rachunek bieżący z kartą kredytową, a nie tylko czysta karta kredytowa. Była to jednak bardzo dobra oferta (i nadal tak jest). Miałem i mam na dyspozycji 500 euro bez Bafög i regularnych dochodów. Karta kredytowa jest rozliczana raz miesięcznie z połączonym rachunkiem bieżącym, jeśli na koncie VISA nie ma wystarczającej ilości środków. Jednak radzę - jeśli chcesz skorzystać z tego konta - przenieść całe saldo na konto VISA, ponieważ otrzymasz tam całkiem dobrą stopę procentową. Ja na przykład tak robię. Jeśli jesteś zainteresowany, sprawdź również w cenniku usług. Tam wszystko jest zawarte w pliku PDF

Niestety, nie mogę wiele powiedzieć o kartach kredytowych bez połączonego rachunku bieżącego, ponieważ przez ostatnie 2 lata praktycznie w ogóle się nimi nie zajmowałem.

Mam nadzieję, że mimo to mogłem pomóc.

Pozdrowienia

Napisany przez Sergio
Cześć!

Mam kartę kredytową Gebührenfrei MasterCard Gold - www.gebuhrenfrei.com. To działa przez Advanzia Bank. Załatwiłem to jeszcze w czasach liceum. Jestem zadowolony. Warunki są dość dobre i nie potrzebujesz dodatkowego konta. Wysyłają rachunek, który trzeba uregulować co najmniej 30€ miesięcznie lub całą kwotę należną. Na początku miałem limit w wysokości 300€. Po opłaceniu pierwszych rachunków limit został zwiększony do 1000€. Jest to dobrze zorganizowane. Rachunki otrzymuję e-mailem.

Powodzenia!

Napisany przez 2Escorpio

Cześć również!

Około 2 lata temu znalazłem się dokładnie w takiej samej sytuacji jak ty. Planowałem semestr za granicą, nie miałem regularnych dochodów, ale mimo to czułem, że karta kredytowa byłaby przydatna na ten semestr za granicą.

Wyszukałem więc w internecie, prawdopodobnie tak jak ty, i trafiłem na konto DKB Cash. Tak, to jest konto bieżące z kartą kredytową, a nie tylko samą kartą kredytową. Była to jednak bardzo dobra oferta (i prawdopodobnie nadal jest). Miałem i nadal mam limit kredytowy w wysokości 500 euro, bez Bafög i regularnych dochodów. Karta kredytowa jest rozliczana raz miesięcznie z połączonym kontem bieżącym, jeśli saldo na koncie VISA nie jest wystarczające. Jednak zalecam, jeśli chcesz skorzystać z tego konta, przenieść całą swoją gotówkę na konto VISA, ponieważ możesz tam uzyskać całkiem niezłe oprocentowanie. Ja na przykład tak robię. Jeśli jesteś zainteresowany, zajrzyj także do Cennika usług. Tam wszystko jest opisane w pliku PDF.

Niestety, nie mogę powiedzieć wiele o kartach kredytowych bez połączonego konta bieżącego, ponieważ w ciągu ostatnich 2 lat prawie w ogóle się nimi nie interesowałem.

Mam nadzieję, że mimo to mogłem pomóc.

Pozdrowienia

Czy można podać regularne dochody przy składaniu wniosku do tego konta?

Cześć,
kiedy założyłem konto, wpisałem 0 jako dochód. Całkowicie zgodnie z prawdą.

Na formularzu już jest pole miesięczny dochód. Ale jak wspomniałem, wypełniłem je wartością 0 i dostałem konto.

Nie mam pojęcia, czy w ostatnich miesiącach/latach coś się w tej kwestii zmieniło.

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,
również gdy zakładałem konto, wpisałem 0 jako dochód. Całkowicie prawdomównie.

Na aplikacji jest już linijka miesięczny dochód. Ale jak wspomniałem, wypełniłem ją liczbą 0 i otrzymałem konto.

Nie wiem, czy w ostatnich miesiącach/latach coś się zmieniło.

Być może nikt tego nawet nie kontroluje, bo to jest produkt masowy... chodzi prawdopodobnie tylko o to, czy masz powyżej 18 lat i co mówi Biuro Informacji Gospodarczej.

Może, całkiem możliwe.... Wiem tylko, że moje konto w Schufa jest czyste

Napisany przez 2Escorpio

To możliwe, możliwe... Wiem jedynie, że moje Schufa jest czyste

Nie, nie może być czysta... jeśli nie ma w niej nic negatywnego... ale DKB na pewno jest widoczne

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata