Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wysokość kosztów utrzymania przy finansowaniu nieruchomości.

Napisany przez ADMCI4
Kochani na forum!

Moja dziewczyna i ja chcielibyśmy kupić domek, nawet jeśli wymaga remontu. Kiedy poszliśmy do naszego banku prowadzącego z myślami o zakupie, powiedzieli nam, że nasze dochody nie są wystarczające do sfinansowania domu. Dlatego chcielibyśmy wiedzieć, na jakie koszty utrzymania banki wystawiają kredyty hipoteczne. Czy te kwoty są ustalone, czy każdy bank decyduje o nich samodzielnie?

Pozdrowienia,
Shipper35

Napisany przez ADMCI4

Drogie osoby na forum!

Moja dziewczyna i ja chcielibyśmy kupić domek, nawet jeśli wymaga remontu. Gdy zdecydowaliśmy się skonsultować nasze myśli z naszym bankiem prowadzącym konto, powiedzieli nam, że nasz dochód nie jest wystarczający na sfinansowanie domu.
Dlatego chcielibyśmy wiedzieć, jakie koszty utrzymania banki uwzględniają, aby można było dostać kredyt na Dom. Czy te kwoty są ustalone, czy każdy bank decyduje o nich samodzielnie?

Pozdrowienia,
Shipper35

Myślę, że przy finansowaniu domu zawsze ważny jest poziom zadłużenia. 100 000 euro pewnie każdy może udźwignąć. Przecież każdy płaci około 400 euro czynszu. 100 000 euro na domek w mieście jest oczywiście niemożliwe. Więc w kierunku wsi. Albo na licytację komorniczą.
Nie mam pojęcia, jakie kwoty przyjmuje bank. Warto po prostu zapytać. Ponadto mówi się, że powinno się mieć około 20% wkładu własnego.

Napisany przez Thorsten
Cześć Shipper35, ustalone koszty utrzymania różnią się w zależności od banku. Także poszczególne instytucje finansowe różnią się w tym, czy na przykład uwzględniają koszty administrowania nową nieruchomością, a także jakie rodzaje dochodów są uznawane. Porównujemy w naszym systemie około 60 banków z preferencjami dotyczącymi finansowania naszych klientów. Wszystkie odpowiednie zasady są tam zawarte, więc możemy szybko i precyzyjnie określić, gdzie bank się zgadza, a gdzie nie... Jeśli chcesz, po prostu zapytaj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata