Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przyznawanie kredytów także przy negatywnej informacji w rejestrze SCHUFA

Napisany przez ADMCI4
Drodzy ludzie na tym forum,

W ostatnim czasie coraz częściej czytam o jakimś banku (?), który udziela kredytów nawet w przypadku negatywnych wpisów w BIK. Podobno jest to bank szwajcarski. Czy to prawda? Dlaczego ten bank podejmuje takie ryzyko, skoro dla niektórych osób w innych bankach niemal niemożliwe jest uzyskanie kredytu?

Nikt przecież nie jest na tyle szalony, aby ryzykować przy negatywnym BIKu i nie otrzymać swoich pieniędzy z powrotem. Na czym polegają takie kredyty? I czy rzeczywiście chodzi tylko o jeden bank, który postępuje w ten sposób?

Pozdrowienia, Fridolin

Napisany przez Moneyman
Dlaczego podwójny post? To, co osiągasz, to zaśmiecanie forum - szybszej odpowiedzi prawdopodobnie nie otrzymasz.

Napisany przez timbo012
Cześć,

tak, to są szwajcarskie banki, ale niemieccy pośrednicy kredytowi.

Ja również mam wpis w rejestrze dłużników (Schufa) i mimo to dostałem tam kredyt.

Pozdrawiam, Timbo

Napisany przez wolfgang15
Cześć,

jednak musisz się liczyć z wyższymi odsetkami, ponieważ w ten sposób ryzyko niewypłacalności jest zabezpieczane. Możesz również zakładać, że tamtejsi kredytodawcy wiedzą, jak wygląda Twoja sytuacja finansowa, wszystko to bez wpisu do Schufy.

Jednak szwajcarski kredytodawca również nie rozdaje pieniędzy.

Pozdrawiam, wolfi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata