Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy istnieją ubezpieczenia ochrony prawnej bez okresu oczekiwania?

Napisany przez ADMCI4
Właściwie byłem pewien, że nigdy nie będę musiał skorzystać z ubezpieczenia ochrony prawnej. Dlatego też oszczędziłem sobie wydatków na drogie składki. Dotychczas sprawowało się to całkiem dobrze, ale teraz znalazłem się w sytuacji, w której pilnie potrzebuję pomocy prawnej. Moim zdaniem może to doprowadzić do długotrwałego sporu sądowego i poniesienia wysokich kosztów. Dlatego chciałbym teraz jednak zawrzeć ubezpieczenie ochrony prawnej i skorzystać z niego jak najszybciej. Czy wszędzie obowiązuje okres oczekiwania, czy istnieją inne rodzaje ubezpieczeń?

Dziękuję.

Napisany przez Gerd
Dokładnie z tego powodu w ubezpieczeniu ochrony prawnej istnieją okresy oczekiwania.

Napisany przez Micha
Cześć Leisetreter, Ale proszę, teraz nie wpadaj na pomysł zawarcia ubezpieczenia ochrony prawnej dla tego. Nawet jeśli zdecydujesz się teraz na ubezpieczenie ochrony prawnej z okresem oczekiwania, to i tak Ci nie pomoże, ponieważ z Twojego wpisu wynika, że sprawa już się wydarzyła. Pozdrowienia

Napisany przez Mike Spezi
Nawet jeśli czas oczekiwania zostanie zachowany, nie są ubezpieczone roszczenia ubezpieczeniowe wynikające z sytuacji będącej w związku przyczynowym z wcześniejszym zdarzeniem. mfg mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata