Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy umowa oszczędnościowa na cele budowlane może również służyć jako zabezpieczenie kredytowe?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Kochani, Chciałabym powiedzieć muszę, ale muszę wziąć kredyt, który prawdopodobnie będę musiała jakoś zabezpieczyć w banku. Niestety nie mam już ubezpieczenia na życie, ale mogę przedstawić umowę oszczędnościową na zakup mieszkania. Na niej jest już nawet całkiem spora suma, teraz powinno być około 5000 euro. Chciałabym jej jednak nie likwidować, ponieważ mam już zaplanowane wykorzystanie tych pieniędzy za dwa, trzy lata. Czy mogę jednak podać tę umowę jako zabezpieczenie dla kredytu ratalnego i czy będzie ona akceptowana przez banki?

Re: Czy umowa oszczędnościowa na cele budowlane może również służyć jako zabezpieczenie kredytowe?

Napisany przez degere
Cześć,

Na pewno możesz zaoferować BSV jako zabezpieczenie, ale spróbuję najpierw bez tego. Bankowi zależy tylko na stabilnych dochodach i niskich długach - powinno się udać. Jeśli przekażesz BSV, nie będziesz mógł uzyskać dostępu do swoich pieniędzy, dopóki kredyt ratalny nie zostanie spłacony.
Wiele instytucji oferuje także kredyt hipoteczny - może warto spróbować.

Napisany przez 2Escorpio
Nie oddałbym BSV... wolałbym raczej wykupić małe ubezpieczenie na życie za 20 euro/miesiąc albo coś w tym stylu... dostajesz je dopiero po spłaceniu kredytu, ale nie ogranicza to twojej swobody, a potem masz coś odłożonego.

Napisany przez degere
Bank prawdopodobnie nie będzie uzależniać tego od ubezpieczenia na życie w wysokości 20€, które właśnie zostało zawarte. Bank, który jest ewentualnie nawet wymagający tego przy zawieraniu kredytu, jest wątpliwy. Spróbuj najpierw bez zabezpieczeń - powinno się udać. W internecie szybko otrzymasz odpowiedź.

Powodzenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata