Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie samochodu musi zmienić taryfę?

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dzień dobry,

w zeszłym tygodniu dowiedziałem się od koleżanki, że w listopadzie każdego roku można zapytać swoje ubezpieczenie samochodowe o nową stawkę odpowiedzialności cywilnej i ubezpieczenia od szkód częściowych.

Jednak nie wiem, jak się tam zachować. Gdy zadzwonię i zapytam o obecną stawkę oraz związane z nią składki, czy ubezpieczyciel jest zobowiązany udzielić mi informacji i zmienić taryfę, jeśli tego żądam?

Czy może się okazać, że w rezultacie będę gorzej na tym, bo składki według nowej taryfy mogą być wyższe?

Czy będę musiał ją wtedy przyjąć?

Pozdrawiam,

Haubentaucher

Napisany przez 2Bolitho
To piękne w tym, że masz prawo do wypowiedzenia umowy z końcem każdego roku. Jeśli ubezpieczyciel nie chce podjąć żadnych działań lub nawet podnosi składki, zawsze możesz złożyć zapytanie w innej firmie ubezpieczeniowej lub skorzystać z porównania ofert ubezpieczeniowych. Warto to rozważyć, daje to trochę argumentów w negocjacjach z własnym ubezpieczycielem. A jeśli chcesz się wypowiedzieć, zrób to do 30.11. W innym przypadku termin minie.

Napisany przez Gerd
Cześć

Oczywiście ubezpieczyciel musi udzielić informacji na temat obowiązującej od 01.01.2011 stawki. Można to zrobić także telefonicznie. Jeśli nowa stawka jest wyższa niż stara, nie trzeba zmieniać.

Napisany przez alex25
Ubezpieczyciel musi oczywiście dostarczyć Ci żądane informacje. W przypadku wątpliwości po prostu powiedz, że znalazłeś kilka tańszych ofert u innych dostawców. Na pewno otrzymasz od swojego ubezpieczyciela ofertę, której nie będziesz mógł odrzucić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata