Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jak będzie sklasyfikowany mój drugi samochód w ubezpieczeniu???

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry Forum Finansowe,

dotychczas mieliśmy tylko jeden samochód dla całej rodziny. Ponieważ moja żona teraz jednak ma pracę dalej na zewnątrz, od stycznia będzie potrzebowała także samochodu. Oczywiście zostanie on zarejestrowany jako drugi samochód. Nasze ubezpieczenie jest w zasadzie dość tanie, ale nie wiem, jak to się ma w przypadku drugiego samochodu. Czy są one zawsze klasyfikowane tak samo czy są różnice pomiędzy różnymi firmami ubezpieczeniowymi? Jaka jest najtańsza kategoria klasyfikacji? Słyszałem o 140%, ale wydaje mi się to dość wysokie i drogie....

Pozdrawiam, TiloB.

Napisany przez Gerd
Cześć

Klasyfikacja drugiego pojazdu jest regulowana przez każde ubezpieczenie w inny sposób. Przedział ten obejmuje SF 2 z 85% do SF 4 z 60%. Warunkiem jest jednak to, że pierwszy pojazd również jest tam ubezpieczony.

Napisany przez neugierig
Cześć TiloB Dla twojego przypadku Janitos w pewnych przypadkach mogłoby być dobrym rozwiązaniem. Jeśli drugi samochód jest używany tylko przez twoją żonę i ciebie, to przyznają oni dla drugiego pojazdu taką samą klasę SF, jak dla pierwszego pojazdu, maksymalnie SF 10. Odpowiada to 50%. Ponadto Janitos oferuje atrakcyjne składki i ma dobrą regulację szkód. Warto zawsze spojrzeć na usługi i składki obu pojazdów jako całość. Najlepiej skonsultować się z maklerem lub zajrzeć tutaj ;-). Pozdrowienia frank ____________________________ Śledź mnie na Twitterze Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi wskazówkami od profesjonalistów dotyczącymi oszczędzania | Popełnić błąd i go nie skorygować - dopiero to jest naprawdę popełnić błąd.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata