Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy mogę anulować zobowiązanie do przedłużenia terminu kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Kupiliśmy Dom siedem lat temu i sfinansowaliśmy go za pomocą kredytu bankowego oraz KfW. W ciągu najbliższych trzech lat będziemy musieli zająć się refinansowaniem. Ponieważ obecnie stopy procentowe są bardzo korzystne, aktualnie rozważamy skorzystanie z kredytu z opcją Forwarddarlehen. Zgodnie z obecną sytuacją byłoby to możliwe.
Jeśli jednak stopy procentowe zmienią się i nie wzrosną tak, jak oczekiwano w najbliższych latach, czy kredyt Forwarddarlehen można również wypowiedzieć? Byłoby to bez sensu, gdybym miał później płacić więcej niż obecnie?

Re: Czy mogę anulować zobowiązanie do przedłużenia terminu kredytu?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć wampirze, oczywiście nie można odwołać umowy dotyczącej lokaty forwardowej, ponieważ bank refinansuje się dzisiaj, a nie za 3 lata. Dlatego pieniądze muszą zostać pobrane później, aby bank nie musiał pozostawać na ewentualnie droższych pieniądzach. Proszę spojrzeć na stopę procentową sprzed 7 lat, zauważając, że obecnie stopy procentowe są nadal historycznie niskie i zdecydować, czy zakład na przyszłość może się opłacić. Jeśli chcesz, możesz podać wartość nieruchomości, kwotę finansowania oraz termin spłaty, a ja podam Ci obecne najkorzystniejsze oprocentowanie forwardowe! Być może poznasz też obecną stopę procentową finansowania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata