Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy każdy może otrzymać kredyt w Smava?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim,

Jestem obecnie w poważnym kłopotach.

Mam kredyt w moim banku oszczędnościowym i limit debetu na moim koncie rozliczeniowym w wysokości 900 euro. Zazwyczaj udaje mi się z tym wszystkim poradzić, ale teraz, na początku roku, zostało pobrane kilka rachunków z mojego konta rozliczeniowego, o których zapomniałem. Nie mogę skontaktować się z moją opiekunką konta i sądzę, że i tak nie będzie mi pomocna. Dlatego chciałbym wziąć kredyt w Smava. Według słów mają być one bardzo korzystne i udzielać kredytów każdemu. Czy to rzeczywiście prawda i jakie są dokładne warunki? Czy wszystko odbywa się online i co muszę przedstawić komu?

Pozdrawiam.

Re: Czy każdy może otrzymać kredyt w Smava?

Napisany przez 2Bolitho
Naja, Twoja sytuacja ma swoje przyczyny. Dokładniej mówiąc, dzisiejsze okoliczności są rezultatem decyzji podjętych w przeszłości. To samo w sobie nie pomaga, ale możliwe, że jednak tak. Ponieważ teraz znów trzeba podjąć decyzję. Mianowicie, jak sobie poradzisz z problemem. Brzmi to trochę zepchnięte do muru. A jak wysoko będzie jutro woda stoi, zależy od Twojego działania.

Więc jeśli bank nie chce Ci udzielić kredytu, to ma swoje powody. Zazwyczaj wynika to z faktu, że ryzyko jest zbyt wysokie. Możesz odczytać z tego, w jaki sposób Twoja sytuacja jest postrzegana z zewnątrz. ... Pewnie, na pewno dostaniesz kredyt gdzie indziej. Ceny na pewno nie będą atrakcyjne. Bo udzielenie Ci kredytu to wysokie ryzyko. Jeśli ktoś się tego podejmuje, robi to tylko z odpowiednim dopłatą za ryzyko.

Zastanów się jeszcze raz nad swoją sytuacją i sprawdź, czy istnieje inne rozwiązanie. Niektóre mogą być mniej przyjemne niż złożenie wniosku o kredyt. Ale być może są bardziej zrównoważone. Być może możesz odłożyć niektóre płatności o kilka dni/tygodni. Albo wymyślisz coś jeszcze lepszego. W każdym razie, jeśli już jest ciężko, nie warto zadłużać się jeszcze bardziej. A w przyszłości należy bardziej planować finanse, wtedy żaden rachunek nie umknie.

Trzymam kciuki za prawidłowe rozwiązanie, jakkolwiek wygląda.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata