Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jakie są możliwości zabezpieczenia kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim;
Mam już kredyt w wysokości 12000 euro, ale pilnie potrzebuję więcej pieniędzy, aby uregulować moje przekroczenie stanu konta. Niestety nie mogę zwrócić się o więcej do swojego banku, ponieważ nie mam już żadnych dodatkowych zabezpieczeń do zaoferowania. Wygląda na to, że moja pensja nie wystarcza, aby dostać tam wyższy kredyt.
Teraz interesuje mnie przede wszystkim, czy banki akceptują inne formy zabezpieczenia dla kredytu i jakie mogłyby to być formy.
Czy na przykład mogę podać moje ubezpieczenie na życie jako zabezpieczenie?
Wypłata nastąpi za 10 lat.

Napisany przez EasyD
Odziedziczenie ubezpieczenia na życie jako zabezpieczenie jest z pewnością opcją, ewentualnie można z niego dokonać częściowej wypłaty, aby uniknąć dodatkowego kredytu jako możliwość. Aby jednak móc wydać konkretną rekomendację, naprawdę potrzebny jest pełen obraz ich sytuacji. I moim zdaniem można go uzyskać wyłącznie osobiście, siedząc z nimi przy stole. Dlatego moja rada byłaby skierowanie się do doradcy, który nie działa wyłącznie w jednym zakresie, aby osobiście przyjść do nich do domu i omówić ich sytuację.

Napisany przez MThiemann
Cześć Paul77,

to zależy od wysokości Twojego dostępnego dochodu netto.

Niektóre banki udzielają kredytów w wysokości do 12-krotności, inne do 15- lub 18-krotności dochodu netto - zazwyczaj bez żadnych zabezpieczeń.

W Twoim przypadku sugeruję rozważyć możliwość skonsolidowania istniejącego kredytu z Twoim nowym życzeniem kredytowym, aby osiągnąć ogólnie akceptowalną wysokość rat.

Jeśli chcesz, prześlij mi faksem lub mailem swój istniejący umowę kredytową oraz podaj mi drogą elektroniczną wysokość swoich dochodów i wydatków. Wtedy będę mógł udzielić dokładniejszych informacji.

Pozdrowienia

M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata