Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Zajęcie konta przez Urząd Skarbowy – czy to jest możliwe?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, nasz system, zwłaszcza urząd skarbowy, próbuje zebrać wszystko, gdzie tylko może. Jest się im całkowicie bezbronny! Myślałem, że przedłożenie eV zapewni pewne bezpieczeństwo. Teraz jednak dowiaduję się od znajomych, że mimo tego stanu urząd skarbowy może zająć moje konto bankowe. Czy to możliwe? Czy w ogóle jest to prawne? Dzięki z góry za każdą radę!

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

Twoje podejście jest zasadniczo błędne... urząd skarbowy w ogóle niczego nie kradnie, ale po prostu dba o to, aby opłacić podatki od dochodów, jakie trzeba uiścić. Urząd skarbowy nie jest również winny temu, że ci finansowo nie idzie dobrze.

Co do sprawy z eV... nie służy ona twojemu interesowi, ale interesom wierzycieli. Musisz ujawnić, gdzie masz jeszcze pieniądze lub gdzie ich nie masz, aby wierzyciele wiedzieli, gdzie je mogą odzyskać.

eV nie chroni cię jednak przed zajęciami... ani przez urzędem skarbowym, ani przez jakimkolwiek innym wierzycielem. Zajęcie może zostać zakończone jedynie w przypadku upadłości.

W takim przypadku zalecam zmianę na konto P / konto ochrony przed zajęciami. Można to zrobić również kilka tygodni wstecz, a bank JEST ZOBOWIĄZANY do wykonania tej zmiany. Aby uzyskać więcej informacji na ten temat, najlepiej skonsultuj się z bankiem lub spróbuj poszukać w Google.

escorpio

Napisany przez ADMCI4
Z twoim wyobrażeniem jest jednak zupełnie inaczej, mój chłopcze. Czy sądzisz, że państwo stoi po twojej stronie? Większość ludzi ma błędne przekonanie, że eV chroni dłużnika przed środkami egzekucyjnymi przez kilka lat. Dokładnie przeciwnie - to otwiera raczej bezpieczne ścieżki dla wierzycieli, jak odzyskać coś od dłużnika. W takim wypadku należy jak najszybciej złożyć sprzeciw. Oczywiście musisz wykazać wszystkie swoje okoliczności, takie jak dochody, majątek itp. Ostateczne słowo należy znowu do urzędu skarbowego. To oni decydują, w jakim stopniu egzekucja ma być przeprowadzona. Powodzenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata