Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Gdzie mogę ubiegać się o przekwalifikowanie z przyczyn osobistych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,
zrobiłem około dziesięć lat temu szkolenie na bankowca, ale głównie na życzenie i pod wpływem moich rodziców.
W jakiś sposób nigdy nie było to moje zajęcie. Teraz, mając 30 lat, ostatecznie stwierdziłem, że nie chcę i nie mogę już pracować w tym zawodzie.
Obszar mediów i projektowania jest mi znacznie bliższy i chciałbym podjąć przekwalifikowanie w tej dziedzinie.
Ponieważ nie mam argumentów zdrowotnych, chciałbym wiedzieć, gdzie mogę złożyć wniosek o taką przekwalifikowanie.

Czy mam choć odrobinę szans?

Pozdrowienia, Kaiman

Napisany przez 2Bolitho
Co oznacza nie może już pracować w tej branży? Na ile mi wiadomo, przekwalifikowanie jest dofinansowane przez państwo, jeśli dalsze zatrudnienie w wyuczonym zawodzie nie jest możliwe. Może to być z powodów zdrowotnych albo dlatego, że dany zawód już nie istnieje. Jeśli nadal jest Pan(i) zatrudniony na etacie i chce po prostu zmienić zawód, to musi Pani/Pan również za to zapłacić. Dlaczego ktoś miałby dawać Panu/Pani pieniądze na to? Może to zabrzmieć groźnie, ale w rzeczywistości nie musi być tak źle. Być może istnieją kursy wieczorowe, dzięki którym może Pan/i zarabiać w banku w ciągu dnia i uczyć się wieczorami w dziedzinie, która sprawia Panu/i przyjemność. Gdy skończy Pan/i kurs, może spróbować zmienić branżę albo zacząć pracować na własny rachunek wieczorami. Albo, jeśli finansowo na to stać, może po prostu szukać miejsca na kursie w tej dziedzinie i od razu zacząć tam pracować na pełny etat. Musi wtedy jedynie przejść przez 3 lata z mniejszymi dochodami.

Zresztą: Podstawowe dochodzenie z pewnością jest dla Pani/Pana interesującym tematem. Dzięki temu systemowi zawsze miałby Pan/i wolność, aby robić to, co sprawia mu/i największą przyjemność. Bycie nieszczęśliwym (i nieproduktywnym) w zawodzie, który się Panu/i nie podoba, nie jest konieczne.

Napisany przez maxa
Cześć, zrobiłem szkolenie na detektywa kilka miesięcy temu. Teraz pracuję w biurze detektywistycznym, a wcześniej byłem szewcem. Cały proces załatwiłem przez urząd pracy i oni pokryli koszty. Z poprzednim wykształceniem po prostu nie mogłem znaleźć pracy, a nie chciałem robić trzyletnich studiów. Warto się tam zainteresować. Nawet jeśli nie jest się bezrobotnym, to i tak mogą pomóc.

Napisany przez AlexMeiser
[cytat=maxa">
Z moim poprzednim wykształceniem po prostu nie mogłem znaleźć pracy, a nie chciałem też robić trzyletnich studiów.
[/cytat]
Dokładnie. I to jest niemożliwe w pracy bankowej!

Dlatego myślę, że będzie raczej trudno. Czy coś się już wydarzyło w tej sprawie, @TS?

Napisany przez barbara
Zgłoś się, jakie były rezultaty, też mnie to interesuje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata