Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jakie dokumenty wymaga ubezpieczenie przy sprzedaży samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, miałem bardzo złe doświadczenia, kiedy sprzedałem samochód i nie zgłosiłem tego ubezpieczycielowi. Kupujący miał trzy dni na przerejestrowanie samochodu, ale ostatecznie tego nie zrobił. Dodatkowo spowodował w nim wypadek. To było wszystko bardzo nieprzyjemne. Mam zamiar sprzedać moje obecne auto, dlatego chcę dowiedzieć się, jak się do tego przygotować, zanim znowu doświadczę takiego przykrego zdarzenia. Jakie dokumenty muszę złożyć w firmie ubezpieczeniowej, aby anulowali mój polisę? Pozdrowienia, Anton

Napisany przez EasyD
Nie musisz informować ubezpieczyciela. Uzyska on odpowiednie informacje w chwili, gdy pojazd zostanie zarejestrowany lub wyrejestrowany w urzędzie rejestracyjnym.

Innymi słowy, jeśli chcesz mieć pewność, powinieneś skontrolować tylko zmianę rejestracji.

Napisany przez Gerd
Cześć
Zgłoś rezygnację z umowy ubezpieczenia, ponieważ ryzyko objęte ubezpieczeniem przestało istnieć. Załącz dokument sprzedaży. Ubezpieczyciel poinformuje o tym odpowiednie biuro rejestracji. Jeśli nabywca nie zarejestruje samochodu, to nie jest państwa problem. Nie można tego sprawdzić. Alternatywnie, można samodzielnie wyrejestrować samochód. Wiąże się to jednak z kosztami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata