Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy można używać firmowych kart kredytowych do celów prywatnych?

Napisany przez ADMCI4
Mój mąż pracuje w amerykańskiej firmie i często podróżuje z powodu swojej pracy. Kilka tygodni temu otrzymał kartę kredytową od swojego pracodawcy, aby mógł samodzielnie rezerwować loty oraz korzystać z niej w czasie podróży służbowych. W nadchodzących wakacjach wielkanocnych chcemy polecieć z rodziną do Tunezji i również chcielibyśmy skorzystać z karty kredytowej do zarezerwowania hotelu.

Czy pracodawca może to zabronić, nawet jeśli oczywiście będziemy terminowo spłacać rachunki?

Z poważaniem.

Napisany przez 2Bolitho
Zapytaj pracodawcy. Skąd ktoś miałby to wiedzieć?

Mam kartę kredytową, w przypadku której warunki i termin płatności zostały negocjowane przez mojego pracodawcę, ale karta należy do mnie. Prawdziwe karty kredytowe mojego pracodawcy nie mogą być używane do celów prywatnych.

Napisany przez ELWMS

Mój mąż pracuje w amerykańskiej firmie i często podróżuje z powodu swojej pracy. niedawno dostał kartę kredytową od swojego pracodawcy, aby mógł samodzielnie rezerwować loty i wyżywiać się podczas podróży służbowych. Podczas ferii wielkanocnych chcielibyśmy polecieć z rodziną do Tunezji i skorzystać z karty kredytowej także do rezerwacji hotelu.

Czy pracodawca może nam tego zabronić, nawet jeśli oczywiście płacimy rachunki terminowo?

Pozdrowienia.

Cześć Picobella,

to zależy od karty kredytowej i od umowy korporacyjnej, jaką firma ma z dostawcą.

To różni się między firmami, między dostawcami.

W jednym przypadku ponosisz odpowiedzialność samodzielnie, w innym istnieje odpowiedzialność firmowa. W tym drugim prywatne transakcje zazwyczaj nie są możliwe.

Ale jak już Bolitho pisze: zapytaj w dziale personalnym / działu zasobów ludzkich, itp.

Po rozmowie z nimi będziesz mądrzejszy.

Najlepsze życzenia

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

nie, zazwyczaj to nie jest dozwolone. Karta należy do firmy, a nie do osoby prywatnej. To byłoby tak, jakby brat miał takie samo imię i nazwisko i poszedłby z jego kartą na zakupy tylko dlatego, że ze względu na to samo nazwisko nikt tego nie zauważy.

Nie jestem pewien, jak sytuacja wygląda z kartami z Ameryki... o ile się orientuję, członkowie rodziny mogą używać karty, pokazując handlowcowi pismo / trzylinijkowiec (do pokazania sprzedawcy). W tym przypadku lepiej zapytać firmę... raczej nie będą zadowoleni, przede wszystkim z powodów księgowych...

Dlaczego nie złożycie po prostu wniosku o prywatną kartę? Istnieje wiele darmowych opcji.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata