Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: ubezpieczenie spłaty kredytu

Napisany przez Rollerfreund
Cześć, jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc. W zeszłym roku w lipcu wziąłem z żoną kredyt na okres 12 miesięcy i zabezpieczyłem go ubezpieczeniem od niespłacenia. Cała zabawa kosztowała 11 937 euro. Teraz kredyt został spłacony. Z ubezpieczenia przelano mi 7546 euro na konto. Czyli niemal roczne zabezpieczenie kosztowało mnie ponad 4000 euro. To nie może być prawda. Czy ktoś ma pojęcie, jak to jest obliczane? Pozdrowienia z słonecznego Weserbergland. Przyjaciel motocyklista

Napisany przez ELWMS

Cześć, jestem nowym użytkownikiem na tym forum i mam nadzieję, że mogę tutaj uzyskać dalsze informacje. W zeszłym roku w lipcu razem z moją żoną wzięliśmy kredyt na 12 miesięcy z ubezpieczeniem pozostałego zadłużenia. Cała zabawa kosztowała 11937 euro. Teraz kredyt został spłacony. Z ubezpieczenia zostało mi przelane 7546 euro jako nadwyżka. Zabezpieczenie na niemal rok wyniosło zatem ponad 4000 euro. To nie może być prawda. Czy ktoś ma pojęcie, jak to jest obliczane? Pozdrowienia z nasłonecznionego Weserbergland. Rollerfreund

Jakiego rodzaju ubezpieczenie pozostałego zadłużenia to było?
W jakim banku była ta pożyczka?

Cześć, było to kredyt w Credit Plus Bank. RSV to zwykłe ubezpieczenie, które można zawrzeć w bankach przy zaciąganiu kredytu.

RSV kosztowało mnie i moją żonę 11937 euro na okres 120 miesięcy. kredyt został spłacony po 10 miesiącach. Obliczyłem więc 11937 euro podzielone przez 120 miesięcy, a następnie pomnożyłem przez 10 miesięcy, aby uzyskać dotychczasowe koszty. Odejmując te koszty od 11937 euro, powinna wynosić suma zwrotu od ubezpieczenia. Według moich obliczeń mówimy tutaj o około 1200 euro. Ale nie o ponad 4000 euro. Nie jestem pewien, czy moje obliczenia są poprawne. Dlatego mam nadzieję znaleźć tutaj odpowiedź. Pozdrawiam, Miłośnik skuterów

Napisany przez ELWMS

Witaj, to był kredyt w Credit Plus Bank. RSV to zwykłe ubezpieczenie, które można wykupić w bankach na kredyt.

RSV kosztowało mnie i moją żonę 11937 euro na okres 120 miesięcy. kredyt został spłacony po 10 miesiącach. Wyliczyłem więc 11937 euro podzielone przez 120 miesięcy. Wynik pomnożony przez 10 spłaconych miesięcy daje dotychczasowe koszty. Odliczając dotychczasowe koszty od 11937 euro, powinna być to kwota zwrotu od ubezpieczenia. Według moich wyliczeń chodzi tu o około 1200 euro. Ale nie o ponad 4000 euro. Nie jestem pewien, czy moje obliczenia są poprawne. Dlatego mam nadzieję znaleźć tutaj odpowiedź. Pozdrowienia Rollerfreund

To szokujące i pokazuje, jak zbędne i drogie są RSV.

Obliczenia nie są takie proste, a ze względu na brak przejrzystości kosztów RSV, nawet dla zwykłych ludzi jest to trudne do zrozumienia.

Jednak jasne jest, że koszty na początku okresu są wyższe i cięższe do zniesienia niż pod koniec okresu, ponieważ wtedy suma kredytu jest niższa niż na początku.

Dodatkowo: jednorazowe opłaty za obsługę, prowizje, opłaty za ubezpieczenie itp. są naliczane na początku - pieniądze te są trwale stracone.

Te jednorazowe koszty zazwyczaj są dobrze ukryte.

To irytujące.

Więc te kwoty nie są tak nierzeczywiste. Niestety.

Poproś bank/RSV o wyjaśnienie i przejrzyste przedstawienie kosztów.
Jeśli masz wrażenie, że coś było nie tak, skontaktuj się z rzecznikiem ds. ubezpieczeń.

versicherungsombudsmann de

lub

bafin.de

(Federalny Urząd Nadzoru Finansowego)

Cześć, właśnie dostałem rozliczenie banku. Kiedy czytałem, nie mogłem uwierzyć własnym oczom. Pobrano opłatę końcową w wysokości 2200 euro za ubezpieczenie RSV, która będzie potrącona w przypadku wypowiedzenia RSV i nie będzie już wypłacona. Moim zdaniem jest to graniczy z lichwą. Mimo to będę próbował odzyskać swoje pieniądze. Pozdrowienia, Miłośnik Skuterów

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata