Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Przydział umowy budowlanej LBS

Napisany przez Ostfriese0815
Cześć wszystkim,

LBS poinformowała mnie pisemnie, że moja umowa oszczędnościowa na budowę jest gotowa do przydzielenia. Mam się skontaktować w ciągu czterech tygodni i zaznaczyć na przygotowanym formularzu, co chcę zrobić.

Poniżej dane dotyczące umowy:

Vario z bonusem/B1 z 1994 roku
Suma oszczędności budowlanych około 15 000 €
Oszczędności około 9 000 €
Oprocentowanie kapitału 2,5%
Bonus 1,5%

Tak naprawdę nie chcę nic robić, poza dalszym wpłacaniem lub oszczędzaniem. pożyczka jest fatalna, ale oprocentowanie jest dobre :-)

Czy ktoś ma doświadczenie z taką umową? W bankowości internetowej Sparkasse przydział na koniec czerwca jest już wprowadzony - chociaż jeszcze nie odpowiedziałem.

Czy w ogóle muszę odpowiedzieć, czy mogę po prostu spokojnie kontynuować wpłaty aż osiągnę sumę oszczędności budowlanych? Czy mogę mieć problemy wcześniej, na przykład z brakiem wypłaty bonusu?

Czekam na odpowiedzi.

Pozdrowienia, Ostfriese0815

Napisany przez Keingastmehr
Przydział oznacza jedynie, że masz prawo do pożyczki. Jeśli nic nie zrobisz, umowa będzie trwać normalnie, aż do osiągnięcia sumy budowlanej. Jeśli chcesz otrzymać środki i odsetki premiowe, musisz zaakceptować przydział i jednocześnie zrezygnować z pożyczki.

Dziękuję za odpowiedź. Czyli mogę po prostu dalej oszczędzać i nadal będę uprawniony do premii, jeśli zrezygnuję z pożyczki? Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Ostfriese0815,

Tak właśnie jest!

Napisany przez C. Andreas

Przydział oznacza tylko, że masz prawo do pożyczki.

Jeśli nic nie zrobisz, umowa będzie trwać normalnie, aż osiągnięta zostanie suma oszczędności budowlanych.

Jeśli chcesz otrzymać środki i dodatkowe oprocentowanie, musisz zaakceptować przydział i równocześnie zrezygnować z pożyczki.

Stój, stój

to jest prawda, ale jeśli zaakceptujesz przydział, zostanie wypłacone.
Ja nie przyjąłbym przydziału i po prostu dalej oszczędzałbym.

Stop, stop

to zwar prawidłowe, ale jeśli przyjmiemy przydział, zostanie wypłacona.
Nie przyjąłbym przydziału i po prostu kontynuowałbym oszczędzanie.

Cześć i dzięki za odpowiedź,
moje pytanie raczej dotyczy tego, czy w ogóle muszę odpowiedzieć na to pismo, czyli jeśli nie odpowiem (było tam kilka rzeczy do zaznaczenia na tej liście), to czy moja umowa po prostu będzie kontynuowana (wnioskuję to z powyższych wypowiedzi).
Gdy zaglądam do umowy online w Sparkasse, zawsze widnieje tam przydział na 30.06.2011 r. - i to mnie trochę niepokoi, ponieważ obawiam się utraty bonusu - a tym samym 1,5%.

Pozdrowienia
Ostfriese0815

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata