Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Przedwczesne spłacenie finansowania bez odsetek.

Napisany przez ADMCI4
Wiosną postanowiłem zafundować sobie luksus nowego, najnowszego telewizora LCD. Zakup ten sfinansowałem na 0% rat i spłacam przez 30 miesięcy w Media Markt. Chociaż rata jest stosunkowo niska, to i tak wpływa na moje konto każdego miesiąca.

Dlatego chciałbym spłacić resztę zadłużenia z mojej premii świątecznej. Czy poprzez wcześniejszą spłatę nadal mogę zaoszczędzić koszty, nawet jeśli nie płaciłem odsetek od finansowania? Czy skrócona długość okresu kredytowania może oznaczać zwrot części opłat manipulacyjnych?

Z poważaniem

Napisany przez 2Escorpio
Niestety, zazwyczaj nie będziesz mógł zaoszczędzić nic. Opłaty manipulacyjne mogą być zmienne i zależeć od kwoty oraz okresu kredytu, ale nie wpływają na wcześniejsze spłacenie kredytu.

Napisany przez ADMCI4
Hallo, około 4 tygodnie temu kupiłem pralkę. Wtedy byłem trochę przy kasie i pomyślałem sobie w Media Markt dostanę ją bez odsetek. Wczoraj dostałem trochę pieniędzy i chciałem zapłacić za pralkę gotówką. Poszedłem do banku Targo, gdzie pan poprosił mnie o dowód osobisty w sposób, na jaki niestety nie miałem go przy sobie, więc od razu zaznaczył, że będzie potrzebny do obliczenia dodatkowych opłat. Dlatego dzisiaj poszedłem ponownie, a on zażądał dodatkowych 10,50 euro za obsługę plus koszty podróży i jestem ciekawy, jakie jeszcze koszty na mnie spadną. Ludzie, uważajcie w banku Targo i w Media Markt na to, co podpisujecie. Proszę przekazać to dalej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata