Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Jak sprzedać złoto?

Napisany przez GBP
Cześć wszystkim! Zamówiłem teraz dwie uncje monet. Raz Krugerrand, a potem aktualna australijska moneta (Rok Zająca?). Złoto wydaje mi się być zarówno częścią długoterminowej inwestycji, jak i wartością, do której nie mam łatwego dostępu tak szybko jak do zwykłych środków pieniężnych. Chciałbym kupić jeszcze więcej monet (pasja kolekcjonerska wydaje się być obudzona), ale co kwartał Urząd Skarbowy chce odebrać mi moje ładne pieniądze. Niestety nie mieszkam w dużym mieście. Obszar Balingen/Hechingen. Dojazd do Tübingen/Reutlingen/Stuttgart byłby więc możliwy, aby na miejscu wymienić moje kruszce. A więc, jeśli chcę kiedyś zamienić złoto na pieniądze - gdzie/jak to zrobić najlepiej? Jak to działa?

Napisany przez ProperSoul
Nie ma jeszcze odpowiedzi, więc spróbuję:

Możesz albo znaleźć w jednym z miast w pobliżu handlarza metali szlachetnych (np. wyszukiwanie w Google) albo w książce telefonicznej

lub druga opcja:
Znajdź sprzedawcę internetowego, który oprócz sprzedaży metali szlachetnych zajmuje się również skupem

lub trzecia opcja:
Zrób 2 ładne zdjęcia monety, znajdź dobry opis monety i wystaw ją na eBay lub muenzauktion. Zazwyczaj monety osiągają tam dobre ceny. Oczywiście pod warunkiem, że masz dobre opinie na eBayu.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam

Napisany przez sibylle83

Niestety nie mieszkam w dużym mieście. Obszar Balingen/Hechingen. Do Tübingen/Reutlingen/Stuttgart byłby jednak osiągalny, aby wymienić dla mnie na miejscu metale szlachetne.

Teraz, gdy będę chciał zamienić złoto na pieniądze - gdzie/jak najlepiej to zrobić? Jak to działa?

W międzyczasie w każdym małym mieście powinien być przynajmniej jeden handlarz złotem, do którego można sprzedać swoje złoto (poznajesz go po szyldach z napisem Kupuję złoto (również ze zębami)!

Na twoim miejscu zwróciłbym się do kilku handlarzy i porównałbym ceny

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata