Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy finansowanie w wysokości 0,9% samochodu jest tańsze niż to w banku domowym?

Napisany przez ADMCI4
Kilka dni temu po długim czasie znów zobaczyłem w telewizji reklamę oferującą finansowanie samochodów z oprocentowaniem 0,9%. Tak korzystnej oferty nie było od czasów premii za złomowanie...

Mimo to nie chcę polegać na tym, że ​​to finansowanie będzie koniecznie tańsze niż to oferowane przez moją bankową. Chociaż stopy procentowe są tam wyższe, to co w takim razie czeka mnie z drugiej strony w postaci opłat i kosztów? Nigdy nie finansowałem samochodu poprzez salon samochodowy, więc nie do końca rozumiem tę sytuację. Kto mógłby dać mi dobry wskazówkę odnośnie mojego zamiaru?

Pozdrowienia, Django

Re: Czy finansowanie w wysokości 0,9% samochodu jest tańsze niż to w banku domowym?

Napisany przez Reibold
Cześć django1!

Jak dotąd znam te oferty, dodatkowe opłaty są niewielkie lub w ogóle ich nie ma. Problem z takimi finansowaniami polega raczej na tym, że dealer samochodowy nie udziela klientowi finansującemu żadnej zniżki na cenę samochodu, ale finansuje cenę normalną.
Natomiast jeśli zadeklarujemy jednorazową płatność, możemy negocjować kilka procent rabatu. Dlatego finansowanie przez droższy bank może się opłacić.

Pozdrowienia

Alexander Reibold

Napisany przez Naseweis
Cześć Reibold,

ta odpowiedź nie musi być prawdziwa. Niektórzy dealerzy samochodowi mogą obliczać finansowanie od wyprzedzonej kwoty. Jednak jest to praktykowane tylko w nielicznych przypadkach.
Więc warto mieć zdolności negocjacyjne.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez obelix
Cześć,

zgadzam się bardziej z Naseweisem.

Dla większości sprzedawców nie ma znaczenia, czy otrzymują cenę zakupu bezpośrednio od kupującego, czy od banku. Rabaty są nadal negocjowalne. Ponadto handlarz samochodowy chętnie zajmie się finansowaniem, ponieważ otrzymuje prowizję i ewentualne premie. Klienci finansujący samochód są zazwyczaj mile widziani (lepiej!) niż płacący gotówką. Cena zakupu ostatecznie i tak się pojawi, a finansowanie generuje dodatkowe dochody (provision za pośrednictwo kredytowe, ubezpieczenie spłaty kredytu, itp.)

Ogólnie warunki kredytów samochodowych w salonie są korzystniejsze niż w banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata