Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy otrzyma się taki kredyt?

Napisany przez ratsuchender123
Cześć wszystkim!

Mam pytanie do ekspertów!!! Byłbym wdzięczny za odpowiedź lub ocenę.

Moja żona i ja chcemy zbudować Dom lub już jesteśmy w trakcie budowy. Jednak teraz chcemy zająć się finansowaniem. Pozwolenie na budowę mamy już dostępne.

Sytuacja dochodowa:
Jestem samozatrudniony oraz wspólnikiem zarządzającym w spółce z ograniczoną odpowiedzialnością. Miesięczne wynagrodzenie netto 3200 euro
Żona (urzędniczka/nauczycielka A12) obecnie w niepełnym wymiarze godzin otrzymuje 1200 euro netto; od 2012 roku wróci do pracy na pełen etat i będzie otrzymywać 2700 euro netto
Świadczenie rodzinne wynosi 184 euro

Stan posiadania
105 000 euro - działka już kupiona z gotówki
12 000 euro - wydane na koszty budowy (architekt, statyczny, pozwolenie na budowę itp.)

kredyty
1. kredyt samochodowy - miesięczna rata 491 euro, pozostała kwota do spłaty 27 000 euro
2. kredyt motocyklowy - miesięczna rata 159 euro, pozostała kwota do spłaty 6 000 euro
3. kredyt ratalny - miesięczna rata 339 euro, pozostała kwota do spłaty 12 000 euro

Koszty budowy wraz z dodatkowymi kosztami
235 000 euro (z czego 12 000 euro zostało już opłacone)

Teraz moje pytania

1. Czy dostaniemy kredyt, jeśli pozostaną raty kredytów?
2. Czy mogę włączyć kredyty pod 1 i 3 do finansowania budowy lub spłacić pozostałą kwotę poprzez finansowanie budowlane?

Byłbym wdzięczny za ocenę sytuacji.

Pozdrowienia

Napisany przez FFA Consulting
Szanowny Panie
proszę napisać do nas, wierzę, że istnieje droga!
Pozdrowienia

ffa_fondation@hotmail.com

Napisany przez 2Bolitho
lub tutaj: Forum Finansowe - Zobacz profil: noelmaxim
Noelmaxim sprawia na mnie bardzo dobre wrażenie, jest aktywny na forum od dawna, a przede wszystkim kompetentny.

Napisany przez ratsuchender123
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć ratsuchender123,

na podstawie udzielonych przez Ciebie informacji, zwłaszcza że nie wydaje się, abyś miał negatywny kapitał, uważam, że finansowanie jest możliwe.

Oczywiście konieczne będzie dokładniejsze zbadanie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, a na podstawie danych finansowych firmy będzie trzeba sprawdzić, czy wysokość wynagrodzenia dla dyrektora jest uzasadniona. Jeśli tak jest, przygotuj wszystkie dokumenty, które klient powinien dostarczyć w celu uzyskania pozwolenia na finansowanie nieruchomości!

Napisany przez H.C. Pe
Również dobry, niezależnie od tego:
Porównanie finansowania budowy i finansowania nieruchomości? ACCEDO.

Napisany przez testbild
W przypadku finansowania budowy nie ma problemu, gdy tylko dane są poprawne i kompleksowe (np. 1000 euro na prywatne ubezpieczenie zdrowotne lub 500 euro za rachunek telefoniczny nie będą możliwe do udźwignięcia). Proszę zawsze pamiętać, że dziecko nie będzie szczęśliwe tylko dlatego, że dorasta w własnym domu. Dziecko będzie szczęśliwe przede wszystkim, gdy dorasta z mamą i tatusiem. Dzieciowe 184 euro kredyt motocyklowy 159 euro Na rynku finansowym (również przy finansowaniu budowy) chodzi tylko o zakłady i obietnice, które trzeba spełnić. To najgorszy zakład, jaki może pan zrobić na niekorzyść dobrobytu swojego dziecka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata