Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy możliwe jest całkowite spłacenie kredytu online w krótkim czasie po jego zaciągnięciu?

Napisany przez takeshi33
Cześć,

chciałbym szybko wziąć niewielki kredyt (ok. 5 000). Istnieje wystarczająca ilość dostawców online z korzystnym oprocentowaniem.

Ponieważ wkrótce otrzymam większą sumę, chciałbym spłacić ten kredyt od razu w całości, aby:

1. szybko otrzymać swoje 5 000 i móc dokonać zakupów.
2. płacić niewielkie odsetki, ponieważ spłacę kredyt po około 2 miesiącach.

Czy banki internetowe to zrobią?

Pozdrowienia

Re: Czy możliwe jest całkowite spłacenie kredytu online w krótkim czasie po jego zaciągnięciu?

Napisany przez MThiemann
Cześć Takeshi33,

kredyt ratalny możesz zazwyczaj złożyć ponownie po okresie blokady na wypowiedzenie wynoszącym 6 miesięcy plus 3 miesiące okresu wypowiedzenia, możesz go również wcześniej spłacić.

Jeśli nie zostaną zachowane 3 miesiące okresu wypowiedzenia, zazwyczaj pobierana jest rekompensata za wcześniejszą spłatę (aktualna wyjątkowa sytuacja: Targobank oferuje obecnie darmowe dodatkowe spłaty).

Jednak jeśli chodzi o krótkotrwałą pożyczkę na okres 2 miesięcy, zaciągnięcie kredytu ratalnego nie ma sensu (również ze względu na potencjalne opłaty manipulacyjne). Rozsądniej byłoby skontaktować się z Twoim bankiem i zwiększyć limit na dwa miesiące.

Pamiętaj jednak, że musisz wtedy mieć odpowiednią płynność finansową, aby spłacić konto po upływie dwóch miesięcy. Dwa miesiące to krótki okres czasu. Czy nie możesz przesunąć swojego planu o dwa miesiące? Wtedy nie będziesz w ogóle potrzebował kredytu.

Pozdrawiam, M. Thiemann

Napisany przez takeshi33
cześć

dzięki za odpowiedź. powiedziałbym - mogę poczekać 2 miesiące, być może nawet 3, i obejść się bez kredytu. To jest zdecydowanie kredyt na poziomie luksusowym. Zawsze chcę wszystko od razu, a poprzez spłatę przedterminową koszty są dla mnie akceptowalne przy tej kwocie.

Chcę uniknąć zwiększenia debetu - także dlatego, że mam bank internetowy, a stopa procentowa odsetek od długu jest dość wysoka.

Santander jest obecnie korzystny (przy 3 000), a także dodatkowe spłaty są darmowe, a wcześniejsza spłata jest możliwa - z opłatą przedterminową w wysokości 1% i opłatą manipulacyjną w wysokości 3,5% - tak właśnie przeczytałem...

no cóż, jeszcze się zastanowię...

pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata