Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Sklepy oferujące własne karty kredytowe klientom.

Napisany przez ADMCI4
Pamiętam czasy, gdy karty kredytowe dopiero zaczęły zyskiwać popularność. Były Visa Card, American Express i Diners Club. Master Card, później przemianowana na euro Card, pojawiła się trochę później. Obecnie każdy szanujący się sklep oferuje swoją własną kartę kredytową. Jakie są korzyści dla klienta, a jakie dla samej firmy? Wydanie i zarządzanie kartą kredytową wiążą się z ogromnymi kosztami, które należy najpierw odrobić. Czy to naprawdę się opłaca?

Napisany przez 2Escorpio
Nie rozumiem, o co Ci chodzi?Wciąż istnieją tylko karty Visa, Mastercard, Amex i Diners Club... jedynie obrazy na kartach się różnią, a kosztuje to teraz tyle samo, nie więcej ani mniej, poza jednorazowym kosztem zaprojektowania obrazu.

Napisany przez Supersparer
O ile mi wiadomo, karty kredytowe eBay, Amazon itp. obowiązują tylko w ich własnych sklepach, czyż nie? Na pewno się opłaca. Kupujesz u nich kartą, a potem płacisz dodatkowe 15% odsetek - to świetne. Wolę zapłacić moje 3,90 w taki sposób.

Napisany przez 2Escorpio

O ile mi wiadomo, karty kredytowe Ebay, Amazon itp. obowiązują tylko w tym konkretnym sklepie, prawda? I na pewno się opłaca. Kupuje się u nich za pomocą karty i można dodać do tego jeszcze 15% odsetek - super, prawda? Ja wolę zapłacić swoje 3,90 w ten sposób

No właśnie, wszędzie tam, gdzie jest napisane Visa / Mastercard / American Express itp., można nimi płacić na całym świecie, gdzie jest dostępna taka forma płatności. Zazwyczaj otrzymuje się również dodatkowe korzyści, gdy płacisz tam, gdzie karta została wydana (nieobowiązkowo), np. dodatkowe punkty, rabaty itp.

15% odsetek? Nie... jeśli spłacisz swoją kartę kredytową raz w miesiącu, w okresie rozliczeniowym, jest to całkowicie bez odsetek i bezpłatne... oczywiście, jeśli chcesz spłacić później, to wiąże się to z odsetkami, co jest oczywiste, ale nie musisz korzystać z tej opcji, aby płacić ratalnie... masz do tego możliwość (np. gdy musisz kupić coś, czego w danym momencie nie możesz opłacić, np. nowy telewizor), ale nie jest to konieczne.

Ponadto takie karty kredytowe, za które otrzymuje się punkty za wydatki, mogą naprawdę się opłacać. Ja np. korzystam z karty American Express tak często, jak to możliwe, nawet gdy kwota wynosi tylko 1,50 euro, i zbieram punkty... W ciągu roku zbieram tyle punktów, że mogę wydać / zapłacić nimi około 400-480 euro w Peek & Cloppenburg. Zarówno za punkty, jak i za płatność kartą nie płacę ANI jednego centa za opłaty lub podobne, jeśli spłacam ją raz w miesiącu w dniu rozliczenia. Więc może się opłacać, jeśli wybierzesz dla siebie odpowiedni produkt.

Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata