Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Od kiedy płaci się dodatkowe ubezpieczenie stomatologiczne.

Napisany przez el_bundz
Cześć,
w czerwcu 2011 roku zawarłem dodatkowe ubezpieczenie stomatologiczne. Dwa miesiące wcześniej przeszedłem zabieg resekcji wierzchołka korzenia i oficjalnie moje zęby były w porządku. Od sierpnia zaczęły się znowu problemy, więc zresekowany ząb został wyrwany (na koniec listopada). Teraz, w kwietniu 2012 roku, planowane jest wykonanie implantu z koroną.

Okres wyczekiwania w ubezpieczeniu wynosi 8 miesięcy.
Czy ubezpieczenie pokryje koszty implantu? Czy nie, ponieważ ząb został wyrwany w ciągu okresu oczekiwania?
Czy ubezpieczenie pokryje koszty korony za 2 miesiące, gdyby to było niezależne od implantu? W takim przypadku nie powiadomiłbym ubezpieczenia o implancie, ponieważ obawiam się, że nie zostanie on zrefundowany. Czyli czy może się zdarzyć, że korona zostanie opłacona przez ubezpieczenie, a implant - z mojej własnej kieszeni.
(Nie ma tutaj oszustwa ubezpieczeniowego, ponieważ w czerwcu 2011 roku moje wszystkie zęby były w porządku - potwierdza to również dentysta.)
Dzięki za wskazówki i porady.

Napisany przez Reibold
Dzień dobry!

Dokładne informacje może oczywiście podać tylko firma ubezpieczeniowa.
Moim zdaniem, nie zrefunduje ona implantatu, ponieważ przypadek, czyli leczenie, do którego należy implantat, rozpoczęło się w okresie oczekiwania.
To samo dotyczy korony, jeśli leczenie zęba, który ma być zakoronowany, rozpoczęło się w okresie oczekiwania.

Z poważaniem

Alexander Reibold

Napisany przez Sahra
Cześć el_bundz,

o ile mi wiadomo, ubezpieczenie w tym przypadku naturalnie wypłaci coś. Twój ubezpieczeniowy zaczyna obowiązywać od pierwszej płatności do dostawcy ubezpieczeń. Inaczej byłoby, gdyby leczenie zostało zalecone już przed rozpoczęciem ubezpieczenia.
Ale skoro piszesz, że nawet twój dentysta potwierdził, że nie ma już nic do zrobienia, to z płatnością nie powinno być problemu. W razie potrzeby możesz również skontaktować się z ubezpieczycielem, oni na pewno mogą ci coś dokładniej powiedzieć. Normalnie Twoją pomocą powinien być również twój agent ubezpieczeniowy, jeśli złożyłeś swoje zgłoszenie online, możesz również sprawdzić na stronie internetowej, większość ma bezpłatną infolinię, do której możesz zadzwonić.

Mam nadzieję, że trochę ci pomogłem.

Pozdrowienia
Sahra

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata