Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Wartość kredytowa?

Napisany przez RiverOrange
Cześć,

chciałbym wziąć kredyt w wysokości 3000 € w moim banku, gdzie mam również konto.

Pracuję od prawie 4 lat w firmie, w której odbyłem również moje praktyki. Od 1.7 tego roku będę zatrudniony na czas nieokreślony. (Mam podpisaną umowę o pracę)

Czy dostałbym kredyt? Czy w ogóle warto próbować?

Z poważaniem

Napisany przez 2Escorpio
To zależy od tego, ile netto zarabiasz i jak wysokie są twoje miesięczne koszty stałe (na przykład czynsz)... ważne jest także, czy w rejestrze dłużników (Schufa) są negatywne wpisy.
Ale ogólnie rzecz biorąc, kwota 3000 euro jest dość przystępna dla pracownika bez zadłużeń (w rejestrze dłużników), którą powinno się łatwo uzyskać.

Napisany przez delgado
To nie powinno być problemem. Chyba że ostatnio pracowałeś bardzo mało i odpowiednio mało zarabiałeś. Nowa umowa będzie wystarczającym odniesieniem.

Napisany przez Zahny53
Ja niedawno złożyłem wniosek o kredyt i go otrzymałem. Nie jestem zatrudniony na stałe (tylko na czas określony) i moje średnie miesięczne dochody wynoszą 1500€, a koszty stałe to około 1000€. kredyt wynosił 2500€, więc podobny rzęd wielkości.

Myślę, że nie powinno być żadnych problemów.

Napisany przez Finanz123
Myślę, że 3000€ również nie powinny stanowić problemu.
Mój znajomy niedawno dostał 11000€, a ma tylko zwykłą pracę i normalne miesięczne wydatki.

Napisany przez Supersparer
Więc w normalnym przypadku, jeśli zarabiasz średnio i nie masz innych zadłużeń, szansa na otrzymanie kredytu wynosi około 90 procent. Jednak może warto poczekać, aż będziesz miał umowę na czas nieokreślony, co jeszcze bardziej zwiększy Twoje szanse.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata