Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt został wzięty, brak obciążenia.

Napisany przez Evod
Cześć,

jestem właśnie w panice. Właśnie przypadkowo odkryłem, że moje raty kredytowe nie zostały pobrane od 1 grudnia zeszłego roku, kiedy go podjąłem. kredyt został zaciągnięty w moim banku (Santander) i obawiam się, że jeśli zwrócę na to uwagę bankowi, będę musiał nagle spłacić wszystkie raty. Niestety nie jestem w stanie na to sobie pozwolić.

Zrobiłem naprawdę wszystko, co można było oczekiwać ode mnie jako kredytobiorcy, jeśli bank nie potrafi pobierać rat, to nie mogę za to być winny, prawda?

Znalazłem to forum za pomocą Google i mam nadzieję, że otrzymam tutaj kompetentną odpowiedź! Naprawdę jestem teraz na skraju załamania i mogę tylko płakać! Ten długi weekend poszedł w niepamięć

Napisany przez Birgit
Cześć,

dlaczego nie mogłeś zapłacić raty od razu?

Przecież pieniądze powinny być jeszcze na Twoim koncie, jeśli nic nie zostało z niego pobrane.

Zadzwoń do banku i szybko wyjaśnij sprawę.

Napisany przez Evod
Oczywiście, wydałem te pieniądze. W ciągu ostatnich miesięcy nie zwracałem uwagi na transakcje, patrzyłem tylko na stan konta... Jeśli coś jeszcze było, to wydawałem. Zupełnie źle, wiem. Ale po prostu polegałem na tym, że pieniądze zostaną pobrane.
Trochę wstyd mi za moją nieuwagę...

Czy bank ma prawo żądać wszystkiego od razu?

Napisany przez 2Escorpio

Czy bank ma prawo żądać wszystkiego naraz?

Oczywiście, dlaczego nie? Jeśli bank zbyt wcześnie obciążyłby Twoje konto, to mógłbyś ponieść szkodę... jeśli bank obciąży zbyt późno, to Ty nie poniesiesz szkody... wręcz przeciwnie, możesz nawet mieć korzyści (oprocentowanie (w zależności od tego, jakie środki masz zdeponowane), płynność pieniędzy na dany okres itp.).

Ponadto raty, nawet jeśli zostaną obciążone później, pozostaną nadal niezapłacone / otwarte. I cała sytuacja jest spowodowana przez Ciebie, nie przez nieuwagę, ale przez lekkomyślność.

Możesz jedynie sprawić, abyś miał pieniądze zanim bank je pobierze albo porozmawiać z bankiem i MIEĆ NADZIEJĘ, że pokażą Ci łaskę... nie masz oczywiście prawa do łaski, ponieważ jak wspomniałem, nie poniósłeś szkody, masz ją ale ją sobie zadałeś, wydając pieniądze. Bank zauważy to w każdym razie.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata