Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy finansowanie samochodów w bankach za granicą jest tańsze?

Napisany przez ADMCI4
Hej ludzie;
ostatnio przyszła mi do głowy taka myśl, dlatego teraz pytam tutaj na forum finansowym, gdzie zazwyczaj dostaję bardzo pomocne odpowiedzi. Ponieważ planuję kupić nowy samochód i muszę to zrobić, prawdopodobnie sięgnę po finansowanie. Oferty tutaj w Niemczech ostatnio niestety już nie są tak atrakcyjne. Ponieważ i tak chciałbym mieć francuski samochód, przyszła mi teraz na myśl myśl, czy nie mogę go ewentualnie sfinansować przez francuski bank. Być może oferty za granicą są sowicie o wiele tańsze niż w Niemczech. Same ceny samochodów z pewnością na to wskazują. Czy moje obliczenia się sprawdzą, jeśli sądzę, że będę mógł tak taniej wyjść?

Pozd.
BlueMan

Re: Czy finansowanie samochodów w bankach za granicą jest tańsze?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

to zawsze zależy od indywidualnej sytuacji... często są także modele, na przykład Renault, które są tańsze w Niemczech, ponieważ nikt w Niemczech prawdopodobnie nie kupiłby ich w tej cenie. Z drugiej strony są oczywiście także auta, które są tańsze za granicą.

Jeśli chodzi o finansowanie za granicą... jeśli masz tam pracę i tam czerpiesz dochody, to nie ma przeciwskazań... ale jeśli mieszkasz i pracujesz w Niemczech... to raczej trudno będzie uzyskać finansowanie za granicą.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata