Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Jak mogę zdobyć dobre możliwości dodatkowego zarobku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć moi drodzy...

Wreszcie jestem z powrotem na tym przyjemnym forum, po tym jak nie dostałem odpowiedzi na moje pytania w innych miejscach.

Jakoś mam ogromne trudności z radzeniem sobie ze swoim dochodem i chciałbym dodatkowo dorabiać. Ale to wcale nie jest łatwe, trzeba uważać, aby nie zostać oszukanym. Najchętniej pracowałbym zdalnie z domu, musiałoby to również ograniczyć się do kwoty 400 euro.

Chociaż może być też więcej. Niestety nie mogę znaleźć nic odpowiedniego. Czy znacie dobre sposoby na dodatkowe zarobienie, gdzie mogę względnie elastycznie zarządzać czasem? Na początek nie ma znaczenia obszar, ale praca pisemna byłaby najlepsza.

Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Najbardziej lukratywnym sposobem na dodatkowy dochód jest samodzielne tworzenie dóbr cyfrowych lub ich zakup na licencji, a następnie dalsza odsprzedaż z 100 procentowym zyskiem.

Napisany przez Jakob Cyll
To dla mnie zbyt abstrakcyjne. Jakie cyfrowe dobra?

A jeśli chodzi o pytanie:

W branży ubezpieczeniowej istnieje coś takiego jak informator.
Ta osoba nawiązuje kontakt pomiędzy klientem poszukującym usługodawcy a samym usługodawcą. Informator otrzymuje za to prowizję, która jest negocjowalna.

Osobiście miałem bardzo dobre doświadczenia z informatorami, którzy zawsze są zadowoleni, ponieważ zrobili niewiele, tylko nawiązali kontakt.

Napisany przez Barto
Hej, czy próbowałeś już korzystać z giełdy pracy na część etatu na careerbuilder? Zawsze mają tam wiele ofert pracy zdalnej. Znalazłem tam posadę, gdzie przepisuję werbalne protokoły dla lekarza. To praca dość luźna, niezła płaca i elastyczny grafik. Muszę przyjść do gabinetu tylko raz w tygodniu, ale poza tym mogę pracować z domu. Może znajdziesz coś w podobnym stylu?

Napisany przez BettiBB
Jeśli chcesz pracować dodatkowo, nie zawsze musisz pracować w nauce zawodu. Jako osoba zmieniająca branżę, istnieje wiele możliwości. Podczas poszukiwania pracy warto spojrzeć poza własny fach, wtedy otwierają się większe możliwości niż się wydaje :-)

Napisany przez Franziska83
Tak więc, stroną, którą mogę polecić, jest CareerBuilder. Wystarczy tam umieścić swoje CV, a codziennie otrzyma się odpowiednie oferty pracy. Ja znalazłem tam swoją pracę... mianowicie inna agencja pośrednictwa pracy znalazła moje CV na portalu i mi pomogła znaleźć pracę. Dlatego portal jest bardzo praktyczny. Na stronie są również zarejestrowane firmy i pośrednikom, którzy gęsto szukają pracowników...

Napisany przez chicago
Cześć,
Jeśli zainteresujesz się ofertami pracy w Twoim regionie w internecie, powinieneś coś znaleźć?! Być może znasz kogoś, komu możesz pomóc w prowadzeniu własnej działalności. Praca zdalna, na przykład pisanie tekstów do gazet, może być opcją...
Pozdrawiam

Napisany przez gavino
Zgadzam się z Chicago. Internet jest nadal najlepszą opcją.

Napisany przez Ralfes
Ja korzystałem zarówno z internetu, jak i agencji pracy, mieszanka działała

Napisany przez AsburyPark
Jeśli zarządzasz dobrą inwestycją, jesteś czasowo elastyczny, niezależny i otrzymujesz dobrą prowizję. Możesz zwiększyć swoją prowizję poprzez zwiększenie swojej wydajności. Realistyczne są stawki między 5 a 10 procent przychodu. To uczciwy i czysty biznes.

Napisany przez Karin2202
Więc jeśli szukasz opcji pracy zdalnej i myślisz, że pisanie byłoby dla Ciebie odpowiednie, to warto zajrzeć na platformy takie jak Textbroker, Content.de czy Bloggerjobs.de. Tam znajdziesz wiele ofert, dzięki którym możesz zarabiać pieniądze. Praca ta jest również dość elastyczna - nie musisz spełniać żadnych miesięcznych limitów, możesz pracować według własnego planu. Dodatkowo, im lepszy jesteś, tym wyższe są zarobki...

Napisany przez Nastia
Cześć wszystkim) Uważam, że zawsze można znaleźć dobre możliwości dodatkowego zarobku, jeśli się chce. Jestem jeszcze studentką i już niedługo czekają mnie egzaminy końcowe. Planuję znaleźć pracę od razu po ukończeniu studiów. Stałe zatrudnienie to mój cel. Jako studentka, pracowałam wiele... Musiałam jakoś się utrzymać. Pracowałam w gastronomii, pracowałam jako stewardesa, udzielałam prywatnych lekcji angielskiego, pracowałam w klubie nocnym itd. Nawet mając stałą pracę, chcę nadal dorabiać. Mam wieczory i weekendy. W weekendy chciałabym pracować w jakimś butiku, ponieważ mam doświadczenie w branży modowej. Obecnie, równolegle do egzaminów państwowych, przygotowuję dokumenty aplikacyjne. Dla tych, którzy planują szukać pracy, powiem, że profesjonalnie przygotowane dokumenty aplikacyjne zwiększają szansę na znalezienie zatrudnienia. Zwróciłam się o pomoc przy tworzeniu aplikacji. I powiem, że zdjęcie odgrywa ważną rolę. Dlatego zawsze przekładajcie piękne i profesjonalne zdjęcie do dokumentów aplikacyjnych. Papier i wszystko inne powinno być wysokiej jakości. Co do aplikacji, sprawdzajcie, czy drukarka ma wystarczającą ilość tuszu i kartridży. Doskonale znam ten problem, gdy chcę wydrukować coś ważnego, jak pracę dyplomową czy aplikację - a kartridże są puste. To bardzo frustrujące. Natomiast moje kartridże zawsze zamawiałam tutaj, w tym sklepie i jestem zadowolona z ich jakości. A co do rozmowy kwalifikacyjnej, mam już teraz pytania i troski. Jak się ubrać, jak się zachować i o czym powiedzieć? Jeśli macie jakieś wskazówki dla mnie w tej sprawie - będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrowienia, N

Napisany przez AsburyPark
Cześć Nastia,
ubieraj się najlepiej tak, jak odpowiada twemu stylowi.
Szef szybko zauważy, gdy udajesz coś, co nie jest prawdą, i wtedy twoje szanse na przyszłość w firmie spadną.
Jeśli istnieją ogólne zasady dotyczące ubioru, powinieneś starać się ich przestrzegać. I kobieta zawsze powinna być kobietą.
Jeśli proponuje ci się coś do picia, nie odrzucaj całkowicie. Jeśli nie lubisz kawy lub czegoś podobnego, zawsze możesz poprosić o wodę, co nie sprawi, że będziesz się wstydzić.
Jeśli szef jest uczciwy, rozpoczyna rozmowę i łagodzi atmosferę trochę. W każdym razie zawsze tak postępuję.
Ale proszę, uważaj, on/ona dokładnie słucha, a szczególnie gdy rozmowa jest swobodna, zawsze musisz dobrze przemyśleć swoją odpowiedź.
Z życia prywatnego nie powinieneś zbyt wiele opowiadać. Jednak dla szefa ważne jest wiedzieć, jakie masz zainteresowania, i jeśli jesteś szczęśliwy/a w życiu prywatnym, powinieneś to również przekazać. Szczęśliwy/a pracownik jest bardziej wydajny/a niż niezadowolony/a.
Śmiało wspomnij też o jakimś swoim słabym punkcie. Ale tutaj również proszę zachowaj rozwagę. Regularne zasypianie nie jest słabością, ale negatywem.
Jeśli masz kolejne pytania, po prostu pytaj.
Pozdrawiam serdecznie, Torsten

Napisany przez gavino
Myślę, że branża gastronomiczna zawsze oferuje wiele dobrych możliwości. Osobiście pracowałem w gastronomii przez wiele lat. Z czasem może to być bardzo wyczerpujące. Moim zdaniem, jeśli robi się to po prostu dla przyjemności, można się świetnie bawić. Wybrałbym bar, w którym czuję się dobrze, i złożył tam zapytanie o pracę. W ten sposób możesz połączyć pracę z zabawą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata