Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Ryzyko walutowe

Napisany przez ADMCI4
Jak zabezpieczacie swoje konta $? Skracacie USSFY?

Napisany przez beta
Cześć ITR2744Nie wcale albo przynajmniej niekonwencjonalnie.Mam konto w USA, ponieważ moje transakcje w dolarach przeprowadzam za pośrednictwem amerykańskiego brokera online. Broker posiada oddziały na terenie całego kraju. Muszę tylko przylecieć, wypłacić pieniądze i (na miejscu) zaszaleć. Pieniądze raczej nigdy nie opuszczą Stanów Zjednoczonych, przynajmniej nie w postaci papierowej....Ale nie była to zbyt merytoryczna odpowiedź na Twoje pytanie, wiem :lol:Pozdrowienia

Napisany przez 2cybercrash
Oznacza to zabezpieczenie na wypadek waluty, która zmienia się jak liście na wietrze? Nie, strategia polega na tak skutecznym inwestowaniu w akcje w dolarach, że wahania kursu dolara stają się drugorzędne.

Ale rzeczywistość często wygląda tak, że inwestycje zmieniają się o promile, podczas gdy waluta stoi w miejscu aż do kolejnego ataku słabości, który może spowodować straty nawet do 8%. Niemniej jednak w 2006 roku udało się zrealizować zyski dzięki kilku specjalnie wybranym akcjom, które przewyższały ryzyko walutowe. Na przykład akcje firm takich jak Seagate, Texas, Ceradyne, Biosite, Sina oraz kilku innych.

Napisany przez beat

Jak zabezpieczacie swoje konta w walutach $?

Zabezpieczenie kont w walutach $? Czy to jest odpowiednia droga?

Patrzę na to nieco inaczej. Jeśli mam także wartość eksportową w dolarach amerykańskich, to zyskuję na wartości za granicą w przypadku spadku kursu dolara, co pomaga mi pośrednio zabezpieczyć moje środki. Z drugiej strony, praktycznie każda firma ma coś do czynienia z USA, co oznacza, że także tam poniesiesz straty związane z kursami walutowymi, nawet jeśli rozliczasz się w frankach szwajcarskich. Trzeba więc dokładnie przeanalizować każdą wartość indywidualnie i na koniec dokonać bilansu różnych czynników. I ciągle przesuwać...

Nie jestem zwolennikiem ubezpieczeń, które tylko generują koszty, a ich celem jest ograniczanie wypłat. Czasem wystarczy działanie zapobiegawcze. Na przykład ze względu na kwestie walutowe przeniosłem część pieniędzy do Japonii i od wielu lat staram się trzymać z dala od dolara amerykańskiego.

Teraz, gdy dolar nieco osłabł, mówi się o zabezpieczeniu. Ale wszystko może się również obrócić w drugą stronę. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy z tą walutą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata