Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Zasiłek dla bezrobotnych

Napisany przez Greenhorn
Cześć ludzie!

Jestem tutaj nowy i chciałbym od razu rozpocząć temat.

Każdy z was zna Carstena Maschmeyera. Kupiłem wczoraj jego książkę, ale nie do końca wiem, co o tym myśleć! Z pewnością wie, jak się dostać na sam szczyt, ale moim zdaniem w tej książce jest zbyt wiele autoreklamy.

Co sądzicie o tej książce? Czy czytaliście?

Napisany przez Arbitrage
ALG I jest ograniczone czasowo, trwa od 12 do 24 miesięcy, w zależności od wieku pracownika, i finansowane jest z opłat ubezpieczeniowych, które wpłacili Państwo (lub cała siła robocza) podczas swojego życia zawodowego. Dlatego majątek, którego dotyczy ALG I, nie jest brany pod uwagę i możesz zachować swoje 50 000 EUR.

Jednakże, jeśli będziesz musiał skorzystać z ALG II, ten majątek, po odjęciu pewnej kwoty wolnej od zajęcia (tzw. majątek trwały), będzie w pełni uwzględniony.

Edycja: Czy edytowałeś swój post w całości? Aktualny tekst jest zupełnie inny niż ten, do którego się odnosiłem w moim wcześniejszym wpisie.

Napisany przez Greenhorn
Cześć, dzięki! Początkowo chciałem napisać zupełnie inny post z linkiem. Jednakże link mi nie działał, więc postanowiłem go edytować... Przepraszam! Twoja odpowiedź jest dokładnie tym, czego szukałem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata